Lucruri aiurea

 1. Nu poți să găsești o temă WordPress gratuită ca lumea…pentru că majoritatea au un design comun, plictisitor, nerelevant.
 2. Nume de bloguri fără personalitate, de tot râsul, insipide, gheboase, halucinant de proaste. Cum să creezi un blog cu numele Ghiocel07 sau Piticu? Adică totul e o glumă, o ciorbă lungă sau zaț de cafea?
 3. Că e Hi 5, că e Facebook, că e Trilulilu, că e Neogen…fetele românce se semidezbracă sau se dezbracă, își caută gagici…iar bărbații își arată mușchii și sunt în călduri…însă niciodată nu-și arată mintea, sufletul, ocupațiile profunde…Semn că n-au așa ceva. De aceea o să îmi îngheț comunicarea cu tăcerea din canalele noastre de „socializare”.
 4. Așa cum nu mai creez în Hi 5, Trilulilu sau Neogen, deși nu ne-am desființat conturile, tot la fel nu voi mai creea nimic în Facebook…pentru că din 200 și ceva de „prieteni”…aproape că vorbesc numai cu mine însumi.
 5. Pe bloguri se comentează în grabă, agramat, lucruri de doi lei…și se înjură la greu. Huiduială și prosteală: ca să închei mai repede subiectul…
 6. E o minune să găsești un blog serios, cu oameni competenți în ceva: teologie, literatură, făcut plăcinte, turnat parchet, politică sau viață mondenă.
 7. Desconsider blogul fără CV, adică nu are nicio credibilitate pentru mine cel care creează online dar îi e rușine să spună cine e. Dacă te simți așa de prost…de ce mai vrei să fii luat în seamă? Însă în spatele anonimatului se ascunde diletantismul, impostura, lipsa de profesie, lipsa de competențe…
 8. Nu știm să comunicăm online dar ne luăm telefon mobil și internet mobil. Pentru mulți e doar o modă onlineul…și nu o necesitate practică a secolului al 21-lea creștin.
 9. Articolul critic și dreptul la replică nu au tradiție în onlineul românesc.
 10. Ne plac știrile care nu ne spun nimic esențial. De genul: a rămas în viață o pisică căzută de la etajul 5; a fost dezvirginată cu fusul; Lady Gaga a mers în ciorapi și fundul gol la – 7 grade; președintele României a mai spus o glumă hăhăită unei cetățene exasperate…
 11. Nu avem grijă să tezaurizăm informația, oricare ar fi ea. De aceea nu prea dăm mare preț pe ideea de arhivă a blogurilor, a saiturilor, a forumurilor. Am fost consternat să văd arhive de ziar românesc eliminate dintr-un foc…
 12. Nu știm să prețuim și să ajutăm spațiile online care ne plac. Și cum puteți să ne ajutați? Prin sprijin financiar, prin comentarii pertinente, prin cărți, articole și sugestii venite din partea dumneavoastră, prin mediatizarea noastră.

Faceți curățenie în jurul dumneavoastră dacă vreți ceva de calitate!

One comment

 • De acord,

  Parinte!

  Nu stiu unde-am gasit ca orice cuvint gindit, formulat, aruncat la-ntimplare, conteaza.

  Daca asa ne halaiduim, fara de grija si sobrietate, fara de frumusete si „aiurea”, am cam incurcat-o.

  Si asta tocmai in perioada de dupa imbracarea Cuvintului in trup. Neschimbat, neamestecat, neimpartit, nedespartit.

  Adica ni se dau toate sansele de formulare a unicului ce se impartaseste chiar vazutului,

  ni se dau toate combinatiile posibile ca sa intelegem Ipostasul Domnului, coborirea Sa intru omul din noi,

  ca sa ne ridice, asa slabi cum suntem,

  si ne lafaim in ieftinitaturi de mai mare bazaconia cind e vorba sa raspundem…

  Ma uitam, de pilda, chiar inainte de-a va scrie, in textul pr. Staniloae Despre Ierarhia Cereasca din Sf. Dionisie, la cap. 1 si 2, si urmaream efortul Sfintului de-a ne sugera cum ce nu poate fi sugerat ia fiinta chiar din „dissimilar symbols’, ca „in mod cuvenit ni s-au propus deci chipuri ale celor fara de chipuri si forme ale celor fara de forma. Un motiv ar fi (…) cunoasterea prin analogie(…)si ca „trebuie facut neapropiat celor multi adevarul sfint si ascuns al mintilor mai presus de lume”.

  Cred ca noi ne situam in categoria a doua, nu ne prea intereseaza ritmul celor tainuite, desi revelate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *