Parvenitismul la intelectuali. Astăzi, Mihail Neamțu
O, ce timpuri comunistoide trăim în plină democrație!…
„Incontestabil vârf de lance al grupării portocalii, președintele Băsescu a ecranat lejer, prin temperament și stil, orice prestație publică a șefului Guvernului”.
Formula „Președintele Băsescu” poate fi înlocuită rapid cu „Președintele Nicolae Ceaușescu”, pentru că diferențele dintre ei sunt minore…atâta timp cât trebuie să mai primești încă o lună bani de la IICCMER.
Autorul a vrut să spună că președintele a dat bine la televizor, că s-a dat în spectacol în mod neconstituțional în stilul său detestabil, pe care îl cunoaștem până la a schimba canalul…numai că a folosit verbul a ecrana, care nu înseamnă a ecraniza.
Președintele actual al României dorește să transforme orice ieșire a sa în public sau la televizor într-un spectacol…fapt pentru care are nevoie de lăutari care să îi cânte în strună.
Iar intelectualii lăutari, pentru că miros rapid această nevoie de adulare a președintelui…își dau acordul tot la fel de susținut, precum o făceau și în timpul comunismului.
Diferența dintre cuvintele pentru un președinte înjurat de toată lumea întreagă la minte și cele pentru liderul opoziției este răsunătoare:
„Profesorul de istorie are toate aparențele unui om dezbinat, fără consistență interioară, rupt de sine și subminat de locvacitate. Confecționate în grabă și numai la suprafață, vorbele dlui Antonescu maschează o vastă incompetența profesională. El revarsă pe micile ecrane un delir retoric cu ușor iz etnobotanic. De aici, poate, și micul succes obținut în licee la alegerile din 2009…”.
E transparent faptul, că de la ultimul nu a primit nimic în cont…
Și e dramatic faptul, că parvenitismul la intelectualii români nu a murit odată cu marginile comunismului…ci el e practicat chiar și de ideologii dezvrăjirii de comunism…
Stimate părinte, dar dumneavoastră chiar nu puteți să observați diferențele?
Nu vedeți ce chelie superbă are domnul Băsescu, ce privire limpede, ce gândire echilibrată, ce minte sublimă?
Și, în comparație, nu vedeți ce urât e Crin Antonescu, ce sașiu, ce peltic la vorbă, parc-a luat-o la bord?
Nu asta vroia să spună Mihail Neamțu?
Eu, doamnă, observ toate diferențele…
Numai că autorul nostru a dat în orbul găinilor…