De ce bărbatul este un „Pisoiaș”?

http://pastwatch.ecosapiens.ro/files/2008/10/pepe1.jpg

Deci, pentru că, în cele din urmă, bunăoară, cum ar zice Mihail Neamțu…din experiența mea de ani întregi, îndelungată, cu ample resorturi în realitatea cotidiană, concitadină și umbroasă a realității înconjurătoare, lucrurile stau cam așa.

Și am să vă dau, ca la manualele alternative, variante ajutătoare, adică diverse, că dacă nu nimerești răspunsul a, poate fi și răspunsul f.

a) Pentru că portofelul lui te face să îți netezești coada.

b) Pentru că femeilor le plac animalele sălbatice și cu blană…și pentru a nu părea prea agresive…le metonimizează până când devin animale de casă.

c) Pentru că el e atât de bou încât se poate confunda (pe sine însuși, pronume de întărire a zicerii) și cu un biet pisic.

d) Pentru că femeile așa îi alintă pe bărbații delicați ca ciocolata fină, seducătoare.

e) Pentru că bărbatul poate fi comparat cu orice vrea neocortextul femeii: cu boul, cu porcul, cu cimpanzeul, cu tancul, cu tramvaiul 13, cu elefantul, cu insignifianța, cu un pămpălău, cu un El Dorado,  cu un iad, cu dracu’ din cărți, cu uitarea…și chiar cu unpisoiaș

f) Pentru că ele este sensibile până în vârful unghiilor.

g) Pentru că naratorul a vrut să spună în acest caz…că el, adică bărbatul, stă lipit de mâna femeii…și că nu poate să zică nimic de felul lui, ci trebuie să ceară voie la orice, ca în clasa a doua, doamnei învățătoare, pentru ca să se ducă la pișuuuu….

h) Pentru că bărbații, uitându-se ei doar la Sport. ro sau la filme porno…au nevoie de un impuls degajant, la miez de noapte clară…spre a-și recunoaște…vorba lui Nichita Stănescu…drumul spre pat…spre patul conjugal.

i) Pentru că femeile cunosc ce înseamnă finețea și delicatețea…și de aceea cresc dulăi de câini și pisici care își varsă părul peste tot…în apartamentul de bloc, spre bucuria colocatarilor…care aud savana de sus sau de jos…cum se destrăbălează fonic.

î) Pentru că nu contează cu cine îl compari…ci pe ce palme îl ții.

j) Pentru că dragostea se face…nu se spune.

k) Pentru că e nevoie, din când în când, între tăieri salariale și scumpirea cartofilor mai mult decât a portocalelor, vorba lui Moise Guran, să mai zici și tu, ca femeie, vreo delicatețe mai a cătării…că și așa, săracul bărbat, e sătul de tot felul de fandaxii feminine…care se strecoară în viața lui când îi e lumea mai dragă.

Vă rugăm respectuos, ca în cazul în care, dumneavoastră sau unii dintre locatarii onlineului mai găsiți ceva răspunsuuuuțe, ceva drăgălășenii de răspunsuri, să veniți respectuos și să le îndesați, cu grijă, la comentarii, adică dedesubtul acestui articol, pentru ca prin ele să aducem o nouă lumină în această problemă atât de controverată (după cum se vede) dar și cu atâtea aplicații în prezent…

Vă mulțumim anticipat…și post scriptum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.