Începând să fi fost fiind
- Prin intermediul lui Mihnea Măruță am ajuns să cunosc munca online a lui Carmen Ivanov. Cursurile de dicție (pline de inventivitate și profesionalism) dar și sintetizatorul de voce în limba română. Pe lângă altele, bineînțeles…
- Primele două distincții TPA pe 2011…și a 24-a pagină auxiliară.
- 34 ani de la cutremurul din 4 martie 1977…prin care Domnul m-a salvat de la moarte. Ce făcea atunci Horia Gârbea…
- Anonimatul online înseamnă lașitate.
- O revistă a făcut un top al creatorilor de online din România…după cum face coaliția la putere estimarea ieșirii din groapă…Adică în mod mincinos. Și au confundat pe cei cu rating (ca și când nu ar conta cu ce articole și cum îți faci rating) cu cei care crează online la modul serios. Fapt pentru care, în top, nu apar decât vedetiști…și prestatori de servicii în marea lor majoritate. Până la urmă însă, când ne-om mai spăla și noi la minte, o să se vadă treaba…că adevărații creatori de online sunt cei care produc ceva special…și nu cei care duc o informație de colo dincolo.
- Fuga după „prietenii de formă” pe Facebook, Twitter, HI 5 etc. mi se pare un simptom al unei singurătăți marcante. Cum poți să achiesezi la ideea că ai niște prieteni…în lipsa unui dialog cu ei, decât numai dacă nu te interesează dialogul ci doar afișarea numărului lor? O singurătate egolatră…care are nevoie de respectabilitate imaginară. Adică să arăt că am mulți prieteni…chiar dacă eu sunt un mucos care nu știu să leg trei fraze cu cineva.
- Mugur Mihăescu (fostul Garcea) a devenit „președinte executiv al Partidului verde”, spune I. Constantin. Adică baba și mitraliera…Dar politica are multe atuuri cu râsul…și fiecare poate să încerce să fie penibil nu numai în râs…ci și în politică.
- Adrian Năstase a ajuns la 2000 de articole pe blogul său…în comparație cu accesările și comentariile, care se datorează (e de la sine înțeles…sper) mai degrabă notorietății. Și cred că e printre foarte rarii politicieni români care face articole speciale în care le răspunde cititorilor săi. Numai că (penibilul situației) e acela, că pe cititori îi cam cheamă și Groparu, Mitralieră, Muc cel mic, Bubulina etc.
- Pe Teologie pentru azi însă lucrurile stau invers decât la d-l Năstase: articolele noastre sunt cu aproape 2000 mai multe decât comentariile pe care le-am scris noi sau alții la noi. Cu alte cuvinte scriem mai mult decât putem fi comentați. E și ăsta un record de sărbătorit, nu?!
- „Porumbelul alb” a fost de fapt „porumbiță”?!…Dacă da, să ne trimită și nouă niște rețete de post…
- Cetin (un băiat…) a plecat în Italia și a întrebat de ceva hotel pe cititori. O cititoare a fost promptă…și i-a indicat Hotel Camelia. Ce mi-a plăcut pe saitul lor…e că îți spun distanța în minute de mers pe jos…până la punctele turistice din apropiere. Adică așa…
7 minuti a piedi dalla basilica di Santa Maria Maggiore
4 minuti a piedi dalla Stazione Termini
10 minuti a piedi dai Fori Imperiali e dal Colosseo
8 minuti a piedi dalla Fontana di Trevi
4 minuti a piedi da via Nazionale
15 minuti a piedi da Piazza di Spagna e via dei Condotti
10 minuti a piedi da Via Veneto
- CV-ul meu a fost editat online pe data de 30 iunie 2007…și a fost îmbogățit ulterior, cum e și firesc. Pe atunci eram în WordPress. Și până în martie 2010…în mod direct…el a fost accesat de 10. 889 ori. De când suntem pe domeniu propriu, în Blogway, adică din martie 2010 și până azi a fost accesat de 1.187 ori. Mă tot întreb: ce au înțeles din el…până la urmă?! Adică ce s-a înțeles din ce am scris până acum? Probabil o să aflu pe lumea cealaltă…pentru că acum nu e timp…
- Barack Obama, chiar dacă e vorba de un blog de mâncare prezidențială, le dă medalii unor oameni. E bine, în concluzie, să spui undeva că le-ai dat medalii…decât să nu spui nicăieri!
- A se vedea filmul românesc de la HBO, unde Victor Rebengiuc cumpără medalia de la amanet…dacă greșeala fusese făcută ireparabil. Iar copiii, singurii de altfel, mai ascultau, mai erau disponibili pentru povești cu un război de demult…în timp ce adulții erau interesați de războiul sexelor sau al supraviețuirii. Recuperatorii istoriei vor fi ei (concluzia de reținut): generația care nu e încă.
- Fusese fiind fost. Începând să fiind cândva. Tot ce fuse, a fost…Fuseserăm și noi niște foști defuncți fiind atâta timp cât și alții fi vor fi fost ceva cândva.
- De ce i se zice „leliță Ioană” și nu „cosiță Ioană”? Adică, vorba limbii române, care e înțelesul lui leliță…și cine l-a zis prima oară? Oferim un miliard de…pentru cel care va răspunde corect întrebărilor puse.
- Limba română e ceva care se exprimă în diverse fiinduri.