Cu ochii după musca țețe

Musca țețe provoacă…somnul. Eu fug după ea tocmai ca să îmi treacă somnul.

 • Cât te costă o curățenie în apartament…dacă vine o firmă să te ajute „să îți ia toată pensia” pe o singură curățenie? Ne răspunde Urban cleaning: 300 de lei (la o garsonieră) pentru „o singură intervenție”, adică șmotruială la tine în casă…iar pentru două camere de bloc: 400 de lei pe intervenție. Deci vine o dată…nu o lună la tine să dea cu mătura! Aviz celor care au femei în casă ca să îi ajute la creșterea copilului și la curățenie și le plătesc cu 500 de lei pe lună. Dacă vine firma cleaning o lună la tine…pentru creștere…și despăduchere…ai de plată un sfert de PIB.
 • Rețeau e-centre ne vrea „binele”, pentru că dorește ca tot cetățeanul „sa obțină deprinderi tehnologice necesare în era cunoașterii” (diacriticele sunt de la mine). Deci, care va să zică…în era cunoașterii sunt unii…care sunt în era necunoașterii…și le trebuie suport pentru „sustenabilitate” și „competitivitate”. O să vină la anul…când or să înțeleagă cuvintele!
 • Fundația Civitas…e mai inteligibilă în ceea ce privește programul: „urmărește stimularea dezvoltării locale și regionale”, însă nu atât de inteligibilă pentru țăranul român cu internet acasă sau pentru țăranul român de etnie ungurească cu internet acasă. Și îți anexează și rapoartele anuale asupra a ceea ce au făcut.
 • Musca țețe aleargă ca nebuna…de mine…așa că nu m-a apucat somnul.
 • Macii lui Van Gogh au fost furați din muzeul din Cairo și recuperați în cele din urmă de la doi italieni, care doreau să o tulească cu ei la aeroport. Nu-i așa că sunt frumoși de roșii?

http://www.europeanmuseumforum.eu/wp-content/uploads/2010/08/vincent-van-gogh-poppies-c-1886.jpg

 • Încă se mai practică obiceiul comunist al schimbului de apartamente și garsoniere. De fapt, când avem atracție foarte mult spre dictatură și spre iraționalitate…e și normal să ne placă, mai degrabă, lucruri cu care am fost destructurați interior câteva decenii.
 • În onlineul românesc există maniaci ai ștampilării fotografiilor cu numele lor și al blogului…ca nu cumva să le-o fure altul (lucru pe care eu îl detest din start, pentru că ne spun prin aceasta că nu ne dau nimic) dar și maniacii hipercorectitudinii la lucruri de duzină, colaterale, un exemplu foarte bun fiind Lumea bună, care ne arată dimensiunea folosirii imaginii preluate (adică nu facem bani cu imaginea voastră!):

P3040003
Creative Commons License photo credit: keepps

 • Musca țețe…zboară cu tot somnul…de nu o poți prinde nici cu telefericul.
 • Marcel Proust scria mult și neglijent…de aia a ajuns mare. Unii au pierdut timpul să scrie puțin, ortografic, ortocentric, oftalcentric, ca nu cumva să își deformeze timpul. Marcel al lui Prust, dimpotrivă: și-a scris timpul pierdut în fugă…și a rămas ca noi să îl citim pe îndelete.
 • Fac lobby pentru scrisul românesc cu diacritice și pentru dialoguri online în care oamenii își spun experiența și nu cât de neam prost sunt.
 • Laptele de vacă: un lapte atât de dulce de îți vine să îl bei și azi și mâine…dar de luni începe Postul Mare. Aviz oamenilor care au credință „în ei”, care nu le „trebuie lor popii să le spună ce trebe să facă…că ei știu ce trebe”.
 • Deci de luni: „post și rugăciune”, vorba Părintelui Profesor Dumitru Popescu.  Îl sun într-o zi, după anul nou civil…și îl întreb cum a sărbătorit revelionul. Și îmi spune: „Post și rugăciune, frate!”…și începe să râdă…motiv pentru care discuțiile ideatice și umorul colosal al dumnealui îmi lipsesc.
 • Musca țețe s-a așezat pe computer…și mă privește. După ce am alergat-o atât de mult…de atâta oboseală…a adormit buștean. Încerc și eu să fac ceva „inteligent” și vă doresc: noapte cu inimă bună și gânduri sfinte!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *