Skip to content
Curați ca murdăria

- Bucureștiul e cel mai poluat oraș european, aerul nostru conținând „38, 2 micrograme de particule de poluare fină pe metru cub de aer” în timp ce limita admisă e de 10 micrograme. Adică trăim super bine! Pregătiți de morgă din timpul vieții.
- Hamburgul e orașul „cu cele mai multe poduri din Europa”, aproximativ 2.500.
- Facebook-ul a fost evaluat la 65 miliarde de dolari.
- Un șofer de taxi din Suedia câștigă de 50 de ori mai mult decât omologul lui din India.
- România postrevoluționară a defrișat 140.000 de hectare de pădure, inhalează metale grele la greu, poluează apa când dorește…iar în București se deversează în Dâmbovița, în mod zilnic, „peste 2.000 de tone de dejecții”. Adică avem o sănătate competitivă…ceva mai neagră decât coșul de furnal.
- Nu are vocație de „martir”: „Nu voi admite să fac eu ceea ce am reproşat altora, să îmi sacrific familia pe altarul Bisericii”. Adică familia și traiul bun pe primul plan…iar pentru baptism să moară cine e prost…
- Pentru cine vrea să citească cum vede un nesimțit din România viața interioară a Bisericii Ortodoxe Române. Dacă în loc de persoanele din articol ar fi propria lui familie…ar avea vreo greață la stomac?
- În locul unde s-au făcut săpături la Universitate pentru parcarea subterană, pe lângă oasele oamenilor decedați (articolul nostru de la acea vreme), s-au găsit ruinele unei Biserici, ziduri și două conducte de apă.
- Cristian Tudor Popescu: „Liviu Babeş este măsura laşităţii noastre nu de a ne sinucide, ci de a trăi cu adevărat”.
- În cutremurul din 4 martie 1977 au murit peste 1500 de oameni și 11. 300 de oameni au fost răniți. A durat doar 56 de secunde…și a avut magnitudinea de 7, 2 grade pe scara Richter. În București s-au prăbușit atunci 33 de clădiri.
- O întrebare filosofică: „dacă te aşezi pe aceeaşi canapea de pe care tocmai s-a ridicat frumoasa Ginela, înseamnă că ţi-ai înşelat nevasta pe canapea?”. Sau alta ca asta: dacă te pozezi în fața unei picturi a lui Picasso înseamnă că ai habar despre ce reprezintă sau e doar pentru a te da pe net că te cunoști cu mari pictori decedați?
- Dar, la articolul lincat supra, vine Rambo și spune (comentariul nr. 14): „În România nu prea se mai face presă, ci doar șantaj sau curvăsărie”. Dacă la d-l Popescu comentează „Rambo”, chiar el, care în filme spune atât de puține cuvinte…eu trebuie să fiu bucuros…că sunt comentat de „Diogene”. Numai că pe cele două comentarii ale lui „Diogene” de azi-noapte…le-am tăiat…și v-am privat de „suculența” reflecțiilor lui. Pentru cei care nu știu cine e Diogene…cel de demult…Cel de acum e prea „neînsemnat” ca să îi aflăm numele…
- Autoarea ne dă să tragem speranța…că va detalia problema „bolilor intelectuale” deprinse din tinerețe…Iar dacă sunt „prin molipsire” înseamnă că se iau ca gripa…sau sar din creștet în creștet precum păduchii. Abia așteptăm să înțelegem care sunt și de ce sunt „mai grave și acute” decât paranoia politică.
- La Chișinău…e-ului i se alătură i-ul în vorbire…rezultând „ieuro” sau „ieuropian”. Sau, dacă nu se adaugă litere în interiorul cuvintelor…se contrag vocalele: „pâne”, „câne”, „mâne”.
- De ce cred femeile că sunt „frumoase”…când cineva le fotografiază? Le plac iluziile? Ne mințim atât de mult pe noi înșine încât credem că borcanul feței…e identic cu magiunul sufletului? Sau ne-am reificat/materializat atât de mult părerea despre noi…încât credem că echivalența între cum arăt și cum mă simt e totală? Nu, doamna din fotografie nu are de-a face decât tangențial cu întrebările mele!…Cristian Șuțu fotografiază de câteva zile într-un studiou bucureștean.
- Valentin, zis și „Vali” (un alint de la grăsuțu arhi) și-a dat seama/adică a dedus/adică i-a căzut fisa de ce există trafic „orbitor” la niște unii: dă dau premii în neștire…iar avizii sar ca guvizii. Numai că n-a remarcat să spună…că cei care vin la el pe blog, ca și la grăsuțu arhi (e un alint…nu ceva pentru CNA!) și îi fac rating…sunt indivizii care îi folosesc în campanii publicitare sau alți creatori de online căpușați la aceleași afaceri sau „guvizii” în treacăt. De aceea și întâlnirile sau concursurile online…pe care le fac ei…și le câștigă tot ei. Mai pe scurt: ce face Tolontan pe ziarul lui online, fac și Vali și Cetin pe blogurile lor: trei lulele scris…„guvizii” vin la premii!
- Când omul nu se curățește de patimi…murdăria din el…e mai mare decât murdăria din întreaga Românie.