Un gând ca strălucirea

 1. De ce trebuie să citim Scriptura în interiorul Tradiției Bisericii? Pentru că Tradiția aprofundează și continuă mărturia Scripturii. Profesorul ortodox Claude Lopez-Ginisty a creat un acatist Sfântului Ierarh Maternos, Luminătorul Belgiei. Așa, și?! Sfântul Maternos este fiul văduvei din Nain, pe care Domnul l-a înviat din morți. Dacă nu cunoaștem Viețile Sfinților…nu vom ști astfel de amănunte, care continuă descrierea vieților Sfinților amintiți în Sfânta Scriptură.
 2. Diferența dintre Adrian Păunescu și Mircea Mihăieș…e aceea că involuezi dacă pupi acolo unde scuipi…O reflecție a lui Constantin Gheorghe, din București, care mai are și blogul de fotografie de aici.
 3. WordPressul chiar a fost atacat (motiv politic) acum câteva zile.
 4. Am ascultat cu interes viu interviul lui Cristian Tudor Popescu cu Monica Macovei și mi-a plăcut logica riguroasă și incisivitatea (îndulcită) a intervievatorului. Chiar a și zâmbit la un moment dat…Probabil din acest motiv intervievata, terminată fiind de farmecul aparte al „Gândului”, oricât a încercat să o dea cotită, a mai zis și niște adevăruri cu jumătate de gură.
 5. Ion Coja însă ne spune despre cum Gabriel Liiceanu a dat-o anonimă la Europa Liberă iar Andrei Pleșu a dat steagul jos după Casa Poporului pentru că nu flutura bine…Dacă iubirea-n cuplu…nu funcționează decât foarte puțin…de ce am vrea să ținem anonim tricolorul pe Casa Poporului, dacă și așa e cea mai mare clădire din zonă?
 6. Dacă aveți, din întâmplare, vreo glastră, vreo floare, vreun șprai, vreun ciorap frumos…nu uitați că mâine, 8 martie 2011, chiar dacă nu e sărbătoare religioasă (adică cu cruce roșie în calendar)…puteți să faceți un gest de admirație/dragoste/prietenie/spre partenera de viață sau spre mamă, soră, fiică…că d-aia sunteți bărbați pe lume.
 7. La fel, dacă pe stradă sau la serviciu, vi se pare că unul nu are și el un sandviș sau un ghiocel în mână sau un 5 lei acolo…faceți-vă că vă scapă ceva din sacoșă chiar la el în mână! Așa, pentru că vine primăvara…și a început Postul Mare.
 8. De azi avem și Yahoo în română…dar asta numai pentru ca să existe mai mult loc publicitar pentru unii. Pe noi nu ne „afectează” cu nimic…
 9. Ciorbă de fasole, salată orientală, ciorbă de praz, salată de vinete, mere, portocale, banane, nuci, halva, mâncare de gutui, mâncare de mazăre, colivă, mere coapte, dulceață de mure, alune, arahide, morcovi, pâine de casă, bradoși/mucenici/măcinici (de 9 martie 2011), doar de două ori pește până la Paști: la Bunăvestire și Florii…și multă bucurie, post, lacrimi, citiri teologice, milostenie, mai multă iertare…
 10. Întrebare: de ce nu se duc baptiștii lui Cruceru și penticostalii lui Conțac pe blogul lui Cristian Bădiliță ca să îl comenteze și pe el, dacă tot îi primește „cu brațele deschise”? Adică ne facem treaba cu el…și apoi ne întoarcem la șmecherii noștri?!
 11. Dialogul e ca caracterul. Oricât de deranjanți sunt cei doi ca consecutivi adevărul e necacofonic.
 12. Contează să faci…nu să vorbești!
 13. Bruce, într-un film al lui, a omorât pe toți roboții care se dădeau de umanoizi printr-un singur delete. Apoi stăteau grămezi-grămezi pe stradă…
 14. Postul te face mai suplu, mai atent, mai simțit.
 15. Dacă nu ți-a plăcut articolul, dacă ne detești, dacă îți vine să ne tragi cu un tun în ceafă…nu-i nimic: comentează-ne! Unde? Dedesubtul articolului. De ce? Pentru că te bucuri să ne pui la punct…cu observațiile tale!

Un comentariu la „Un gând ca strălucirea”

 1. N-am auzit de Monica Macovei vreodata, dar se pare ca binevoieste a i se asculta punctul de vedere.

  Care ii este impactul in partid daca tot pretinde ca isi structureaza viata im-personala pe impartialitate si obiectivitate?

  Dialogul dintre cei doi ma face sa las toate si sa ma gandesc la Judecata de apoi,

  hihihi;

  cu un astfel de Popescu nu se mai poate muri

  si apoi limbajul juridic folosit m-a pus pe ganduri; ce greu e sa fii om, Diogene Maestre!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *