Citatele prezenței lui Dumnezeu în lume

Doamna Otilia Kloos ne-a cerut citat pentru înțelegerea cutremurelor din Japonia.

Însă pentru a citi cutremurele trebuie să fii doar om treaz, viu, atent la prezența lui Dumnezeu în lume. Pentru că, dacă nu poți să înțelegi de ce se petrece ceva…înseamnă că Dumnezeu lucrează degeaba în lume, ne dă degeaba exemple dureroase sau bucuroase.

Iar simptomul nesesizării prezenței Lui în lume, în oameni, în evenimente e acela că nu înțelegem că tot ceea ce se întâmplă și tot ceea ce auzim și înțelegem sau nu înțelegem are de-a face cu noi.

Tot ce auzim, tot ce experimentăm ne vizează.

Și ne vizează pentru ca fiecare dintre noi să înțelegem ceva capital din fiecare eveniment care ne străbate, care are atingere cu noi.

Cataclismele din Japonia sunt un citat care îi vizează în primul rând pe japonezi, chiar dacă din exemplul ninivitenilor sau din al celor care L-au omorât pe Domnul au învățat, învață și vor învăța mulți oameni în istorie.

Dar, dacă trăim în prezent…și cutremurul se leagă de prezent…el vorbește prezentului…în primul rând…chiar dacă poți să tot înțelegi de ce s-a petrecut în viața ta.

Dacă desconsiderăm prezența lui Dumnezeu și lucrarea Lui continuă în lume atunci nu acceptăm că El vrea cu noi, de fiecare dată, ceva anume.

Și vrea acum, în momentul de față ceva anume…pentru tine, cel care ai fost zgâlțâit de câteva sute de cutremure în 5 zile sau ai văzut moartea cu ochii.

Dacă nu înțelegi nimic…nu înseamnă că El nu ți-a vorbit ci tu ești prea gros la minte și inimă.

Dar dacă nu înțelegi…înseamnă că minunea s-a făcut degeaba, că El a murit pentru tine degeaba sau că și o mie de cutremure nu rezolvă nimic…dacă tu rămâi tot la panteismul tău.

Iar istoria e plină de minuni pentru pietre.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *