Ochii vigilenței

  • Praznicul Intrării Domnului în Ierusalim „este o zi care prevesteşte Învierea lui Hristos, ea este, oarecum, un Paşte anticipat, o arvună a biruinţei asupra morţii, asupra păcatului, asupra răutăţii oamenilor, o biruinţă a iubirii lui Hristos Dumnezeu, iubire mai tare decât orice ură şi invidie, decât orice trădare şi laşitate, decât orice lăcomie de bani şi de putere lumească trecătoare”.
  • Panoul publicitar de la Timișoara „este o tentativă de legitimare a celei mai odioase dintre perversiuni: pedofilia”.
  • Despre românce remarcabile: Sarmiza Bilcescu (prima femeie Doctor în Drept din lume), Elena Caragiani-Stoenescu (prima aviatoare româncă), Maria Rosetti (prima femeie ziarist din România), Cecilia Cuțescu-Storck (prima femeie profesor universitar în învățământul de artă din Europa), Regina Maria, Elena Cuza, Regina Elisabeta (poetă), Elena Văcărescu (prima femeie primită în Academia Română), Cella Delavrancea (primul artist român care și-a sărbătorit centenarul), Maria Tănase, Ecaterina Teodoroiu, Sofia Ionescu (prima femeie doctor neurochirurg din lume), Haricleea Darclée, Ana Aslan (deschizătoare de drumuri în geriatrie).
  • Planul înclinat este parte a unui sistem de cale ferată cu ecartament îngust ce unea orașul Covasna cu Dealul Șiclăului, locul de unde se transportau lemnele prelucrate la gaterul local. Întreg ansamblul apela la trei elemente importante: vagoane trase de cai, vagoane cu abur și un sistem gravitațional…și a fost prezentat la Expoziția Universală din 1896. Panta dealului, un urcuș de 1236 m. lungime, de la 550 de metri altitudine la 900 de metri, este urcată cu ajutorul acestui Plan Înclinat, ce apela doar la forța gravitației pentru a transporta zilnic 30 de vagoane de lemne a câte 10 m”.
  • Examinarea științifică a Sfintelor Moaște ale Sfinților Mucenici Hristant și Daria.
  • Umberto Galimberti este profesorul italian care l-a plagiat pe Constantin Noica.
  • A fi atent înseamnă să vezi detalii pertinente pentru mulți.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *