Skip to content
Primăvara nu te lasă absent
- Magnoliile lui Constantin Gheorghe. Fotografiate în București. Tot de la el despre ce se întâmplă pe strada Berzei.
- Cum a apărut comunitatea CouchSurfing: „Ideea reţelei s-a născut în 2000, când studentul american Casey Fenton, de 22 de ani atunci, a găsit un zbor ieftin de la Boston în Islanda. În loc să stea într-un hotel, el a scris e-mailuri către 1. 500 de studenţi de la Universitatea din Islanda, din Reykjavik, întrebându-i dacă poate să stea la ei. A primit mai bine de 50 de răspunsuri afirmative. Întors în Boston, a început să dezvolte ideile care au dus la naşterea proiectului Couchsurfing, lansat în 2004”. Adică devii ghid și gazdă pentru călători din alte părți ale lumii…dacă îți dai acordul și îi primești la tine.
- Prima femeie astronom din România: Maria Teohari.
- Produsul trebuie analizat cu grijă la raft, mirosit, pipăit, adulmecat înainte de a fi cumpărat…pentru că publicitatea, cel mai adesea, bate câmpii.
- Mă enervează creatorii de online care reduc munca online la bani în detrimentul conținutului. Prin asta nu fac altceva decât să își piardă credibilitatea.
- Poți să ajungi repede cunoscut…Numai că de aici încolo începe valoarea personală. Și valoarea e constantă sau nu există.
- Cerneala invizibilă a spionilor francezi și germani: „Secretul spionilor era să scufunde o batistă într-o soluţie formată din nitraţi, sifon şi amidon. După un timp, dacă scufunzi batista în apă se va elibera o substanţă care poate fi folosită pe post de cerneală invizibilă. Formula era folosită de spionii germani, dar ea a fost descoperită de francezi, potrivit unui document din 1914”.
- Știrea nu se confundă cu informația. Informația este întotdeauna un fragment din ceva mult mai mare.
- Munca de cercetare se face pe realități, pe informații, pe stări de fapt.