Părintele Florovski, e-Book Readere și vorbe bune

Scrisoare de la Ioan S.

Pr. Dorin,

Va scriu intr-o problema oarecum tehnica, desi se leaga de literatura religioasa. Sa va spun despre ce este vorba: Am luat contact cu cartile Pr. Florovski, pe scribd. com. Asisderea tuturor saracilor Romaniei. Este un site f. bun unde se gasesc multe carti despre credinta. Sfintia Voastra tb. sa stie despre acest site.

Cand am vrut sa downloadez m-am lovit de problema de inregistrari, plata online…etc…

Vreau sa va intreb daca aveti cumva aceste carti in lb.romana (am facut aceasta specificatie deoarece Sfintia Voastra fiind si traducator ati putea sa-mi sugerati sa citesc in lb.engleza sau franceza, ceea ce mi-ar facea mare placere daca as cunoaste vreuna din limbi).

Indraznesc sa va cer aceasta deoarece am cam downloadat tot ce ati pus pe site-ul dv. Sunt un iubitor de carti in format pdf. O alta problema ar fi si aceea ca doresc de la un timp sa achizitionez un e-book reader. Ca sa citesc pdf-urile. Cam acestea ar fi problemele in mare. Ati putea intreba : de ce v-am ales?

Ei bine, nu cunosc pe nimeni care sa fie atat de spiritual si totusi deschis catre problemele tehnicii moderne (disponiblitatea dv. de a impartasi nu numai carti dar si chestiuni tehnice catre public fiind nu numai remarcabila ci chiar unica printre parintii care scriu pe bloguri), asa cum sunteti Sfintia Voastra. Astfel mi-a venit si ideea de a va scrie. Mi-am spus.

Daca nici Pr. Dorin nu te ajuta atunci nimeni din Romania ortodoxa nu te poate ajuta. Inchei aici rugandu-va sa-mi dati o sugestie cum as putea sa fac un fisier pe care ulterior sa-l pot incarca si pe un e-book.

Fiind sarac va cer sfatul si in ceea ce priveste un e-book. Daca stiti care este cel mai bun pret al unui e-book, si totusi sa nu fie ceva care sa reprezinte bani aruncati aiurea. Raport calitate-pret. Poate ma sfatuiti ce marca sa imi cumpar. Indraznesc toate acestea deoarece sunteti un om complex, apropiat de oameni. Mai ales citindu-va Bucuria comuniunii.

P.S Profit de aceasta ocazie pt. o mai veche dorinta a mea ramasa nefinalizata datorita unei ezitari inexplicabile. Scriati in urma cu ceva timp ca cititorii nu interactioneaza. Asa este. Romanii se deschid greu.

Sunt un om care ma deschid greu, desi v-as torpila cu milioane de intrebari. Sa fiti sigur ca multi va citesc si au invatat o multime de lucruri de la Sfintia Voastra. Din punctul meu de vedere sunteti de departe cel mai bun bloger ortodox. Si va rog sa ma credeti ca de 10 ani vizitez multe site-uri, forumuri.

Citesc relativ mult si asta m-a cam indepartat de dialogul viu. Mi-am impus auto-cenzura deoarece am avut un timp in care cheltuiam mult timp pe discutii sterile. Am ajuns la concluzia, sfatuindu-ma si cu cei experimentati ca mie unuia nu-mi face bine dialogul. Nu prea stiu sa-l port cum se cuvine.

In rest nu va alarmati. Sunt multi care va urasc. Ratingul le-o cere.  Munca dv. o sa-si arate roadele cat se poate de curand. Asa simt. Nu poti astupa seriozitatea, profunzimea. Zelotii pot tipa. Agita, tulbura.

De aceea va rog sincer si cald: nu va lasati cuprins de akedia multor ortodocsi care prefera sa se complaca in conferinte care se invart in jurul aceluiasi subiect. N-am sa numesc subiectul din politete pt. memoria unor oameni valorosi in fond. Doamne ajuta!

***

Domnule Ioan, Hristos a înviat!

Vă mulțumim pentru scrisoarea dumneavoastră, în care se simte încrederea și deschiderea față de noi. Și nimeni nu cred că este impropriu dialogului.

Mi-ar fi plăcut să fiți cu totul transparent, spunându-vă numele și dând detalii despre dumneavoastră și, dacă doriți să puneți întrebări, multe întrebări și să dați răspunsuri la diverse probleme o puteți face la nivel online ca toți cei care vin să comenteze pe TPA.

Puteți downloada de aici cărți traduse în română ale Părintelui George Florovsky, adică tot de pe Scribd. Pentru ca să downloadați toată colecția de aici, pe dreapta aveți Related Documents. Apăsați acolo pe următorul volum și îl puteți downloada în PDF.

Scribd nu e un sait ci o platformă cu conturi personale ale diverșilor iubitori de carte din toată lumea, care își oferă cărțile pe care le au pentru toți.

E o platformă cu conturi private de carte…De aceea unii le-au ridicat acolo dar le au secrete (le dau cui vor sau le păstrează doar pentru ei), alții vor un preț pentru ele, alții le dau doar pentru citit iar alții le dăruie pentru download.

Vă mulțumesc că ați downloadat masiv din ceea ce am dăruit la nivel online. Pentru asta am dăruit posibilitatea tuturor pentru a downloada: ca să se bucure de ele.

Pentru e-Book Reader formatul optim este EPUB-ul.

Și pentru ca să vedeți diferența intrați aici, la ultima noastră carte online, și observați că în PDF ea este de 7. 4 megabaiți pe când în EPUB este de 464. 8 kilobaiți, adică nici măcar 0, 5 megabaiți.

Formatul de text EPUB, pe scurt, face din cărțile mariun fulg.

Aici aveți un convertor gratuit, care transformă file PDF în EPUB-uri.

Tocmai de aceea pe un e-Book Reader intră cărți cu sutele și cu miile, pe lângă faptul că puteți pune în el fotografii, file audio sau puteți înregistra audio cu același aparat pe care, de obicei, îl folosești pentru citit.

Puteți citi și PDF-uri cu el dar optimizate, ca cele de pe Google Books (scrieți numele cărții sau al autorului și vedeți dacă au ceva).

Prețurile „românești” pentru e-Book Readere sunt până în 1.000 de lei.

Dar nu cred că la preț trebuie să vă uitați prima dată când cumpărați așa ceva ci la cât de mare este ecranul, pentru că, dacă sunteți în vârstă (cum presupun) aveți nevoie de un ecran mai mare la acest obiect media foarte ușor la greutate.

Literele mici și ecranul mic vă deformează vederea în timp…pentru că sunteți nevoit să îl apropiați de ochi.

eMAG e un magazin bucureștean aflat la vreo 200 de metri de stația de metrou Crângași.

La ei prețurile sunt acestea. Puteți cumpăra pe loc sau prin colet.

evoMAG are aceste prețuri. E un magazin online (pentru comenzi prin internet sau telefon, ca și primul) tot din București, aflat lângă stația de metrou Costin Georgian.

Dacă sunteți de altundeva din România cred că puteți găsi e-Book Readere, ca și aici, la mari magazine cu electronice.

Da, domnule Ioan, roadele muncii noastre se văd pas cu pas, pentru că Dumnezeu lucrează în cine Îl dorește pe El și în cine Îl caută cu adevărat.

Vă dorim numai bine și nu ezitați să fiți online alături de noi!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *