Despre verticalitatea vocii

Voi prezenta două articole recente în acest articol…

*

Primul dintre ele este al Drd. Mircea Alexandru Platon, care se pronunță, în mod inconfundabil, despre situația reală a României actuale. Articolul său: Unsul lui Dumnezeu și unșii cu toate alifiile.

Ultima boroboață a președintelui e pentru autor doar un pretext pentru o viziune de ansamblu.

Și remarcă câteva lucruri esențiale:

Dacă regelui Mihai îi putem reproșa ceea ce nu a făcut, „Traian Băsescu reprezintă doar o verigă din lungul şir de ‘tătuci’ comunişti ai României care nu pot fi traşi la răspundere nici măcar pentru ce au făcut. Mai mult încă, Traian Băsescu şi mulţi dintre activiştii săi sunt genul de oameni care justifică ce au făcut rău prin ce ar fi vrut ei chipurile să facă bine. Sunt oamenii care, ieri ca şi azi, au ‘luptat’ din interiorul sistemului, oamenii care s-au împotrivit din interior, care au făcut ‘compromisuri minore’ pentru a ‘salva esenţialul’”.

La fel, relația dintre elita care îl sprijină pe Traian Băsescu și Traian Băsescu, spune autorul, a născut „alianţa celor care au ‘rezistat’ prin cultură cu unul care a ‘rezistat’ prin incultură”.

Și cum incultura e apanajul actualului președinte, înseamnă că elita profită de cei pe care îi detestă.

Însă dacă regele a abdicat, „comuniştii nu abdică/ demisionează/ renuţă niciodată. Ei nu ştiu să ne facă binele plecând, ci doar stând. Şi în Decembrie 1989 au fost ‘cu noi’. Tot ei. Tot cu noi”.

Concluzia primă a autorului: dacă comuniștii ne-au condus și ne conduc, elita noastră actuală, care profită de istoria comunismului sau de neocomuniști are aceeași lipsă de verticalitate ca și ei. Adică tot un drac…într-o exprimare neaoșă.

Regele a plecat, a trăit sub rangul său dar demn, comuniștii (foști și actuali) trăiesc pe picior mare fără să merite acest drept. A doua concluzie.

A treia concluzie și care lovește obrazul intelectualității vândute e aceasta: cum să fii „curat” dacă ești finanțat de dubioși sau de escroci învederați? Dacă vrei să fii credibil atunci nu „mai căptuşi sinecurile şi  căpuşa bugetul de stat”, adică nu mai fii intelectual la comandă. Fii doar intelectual…care gândește cu capul lui.

Ultimele două fraze…adică concluzia finală: „unsul lui Dumnezeu nu poate fi judecat de unşii cu toate alifiile. Monarhul care poate intra în altar pe uşile împărăteşti nu poate fi tras la răspundere, pentru ce nu a făcut, de cei obişnuiţi cu uşa din dos a istoriei”.

Adică morala e pentru morali…și nu pentru profitori.

*

Al doilea articol, la fel de inconfundabil, e al Prof. Ion Coja. Titlul său: Experimentul România continuă.

Aici autorul reiterează tema planului ocult, pus în aplicare pentru România de către oculta poporului evreu. România a fost manelizată și tabloidizată după revoluție, pentru că se continuă destrămarea ei morală începută odată cu 1848 și accelerată în comunism.

Și autorul consideră că atunci când vorbim despre comunismul românesc nu trebuie să ne referim la el ca la un experiment eșuat, pentru că el „a dat niste concluzii asupra limitelor de suportabilitate ale popoarelor, referitor la hrana, la libertatile fundamentale, la dictatura etc., care se pot aplica in orice moment”.

Și pentru acest lucru vorbește despre experimentul România, adică despre cât de mult poate suporta un popor atunci când este distrus sistematic.

Astfel, în cele din urmă, s-a ajuns la concluzia că atât comunismul cât și capitalismul sunt falimentare. Ne trebuie altceva. Și acest altceva înseamnă „criza economica mondiala. Dublata de o criza politica. Care au generat in lume prabusirea sistemelor economice locale, saracirea populatiei planetei, ca un prim pas”.

Se dorește sărăcirea noastră, concluzionează autorul, exterminarea noastră prin sărăcie și mâncare proastă, distrugerea sentimentului național, imbecilizarea în masă, emigrarea masivă a românilor…pentru ca poporul evreu să vină să locuiască în România, atunci când nu va mai fi posibil în Israelul de astăzi.

Și autorul vorbește despre cumpărarea României de către oameni de afaceri evrei: „Iată că după douăzeci de ani, invadatorii nu se mai ascund, unii dintre ei îşi recunosc isprava pe faţă: ”Pe 10 octombrie 2007, la trei luni dupa ce a devenit preşedinte al statului Israel, Shimon Peres producea o afirmaţie năucitoare, la Hotelul Hilton din Tel-Aviv, în faţa a sute de reprezentanţi ai cercurilor diplomatice evreieşti: Israel cumpără România!”. Vom spune: ei, şi ce dacă ne-au cumpărat! Numai că nu ne-au cumpărat spre binele nostru ci spre al lor.

Avuţia noastră au cumpărat-o pe nimic (câteva zeci de miliarde de dolari a obţinut România pe o economie, fără a fi luate în calcul resursele solului şi subsolului, echivalată în 1990 la 800 de miliarde de dolari!!!).

Dar faptul că ne-am vândut totul pe nimic nu este singura tristeţe, pentru că cei care ne-au cumpărat ne-au şi îndatorat – adică suntem şi cu gospodăria vândută şi cu bani îndatoraţi!!! Ce pot să spun despre aceşti băieţi pricepuţi care ne-au cumpărat?: bravo lor – ruşine nouă!!!”.

După cumpărarea României urmează venirea lor aici…lucru detaliat de autor mai departe, dar și în alte articole online ale sale.

*

Întrebare: De ce nu gândesc profund și intelectualii aserviți? De ce renunță la creșterea lor întru persoană pentru creșterea lor întru impostură?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.