3 comments

 • Cu adevarat, Bunul lucreaza tainic in oameni, si in lutul nostru ce duce cu sine podoaba sufletului si-a duhului!

  Dl. Dr. Massey e o pilda vie a ceea ce inseamna sa cresti intru adevar, credinciosie, si in neatarnarea trupului Bisericii!

  Formatia sa academica, suflul osarduitor intru a cunoaste cu nous-ul inchinaciunea adevarata, gandul simplu de se chezasui doar Milei Stapanului, l-a facut sa cunoasca ortodoxia.

  Marire iconomiei Sfintei Treimi care ingaduie mila si adevar!

  Marire Celui Ce se tainuieste prin mijlocirea sfintilor in inima neatarnata a Bisericii Sale!

  Multumim pentru postare!

  O bijuterie, si o nestemata vie a ceea ce se-mtampla in suflul omenirii din noi ce se-avanta spre culmi…

  Sa traiti!

 • Wisconsin e chiar la granita orasului Stillwater unde locuiesc eu.

  Merg cu masina vreo 4 minute pana ajung la podul dintre Minnesota si Wisconsin. E un pod peste raul Sfanta Cruce (St. Croix River).

  Deci, iata ce om extraordinar, care se adapa ca cerbul la izvoarele apelor!

  Daca are la bord limbile clasice, ebraica, si araba, inglobeaza o traditie vie a transmiterii textului biblic.

  Multe de impartasit!

  Discutia despre miezul Bisericii si secularizarea -f. importanta! Intr-un fel se intelege secularizarea in Occident, altfel in Sud-estul Europei, altfel in Israel, altfel in Grecia, altfel in Italia, de pilda. Altfel in Romania!

  M-as bucura sa stiu daca exista vreun studiu solid in privinta a ceea ce ne ne avertizeaza Sf. Ap. Pavel in Epistola catre Romani cand mentioneaza lipsa noastra de credinta in fata jertfei lui Hristos si aspectul ecclesiologic de astazi. Eu il vad pe Sf. Pavel foarte contemporan cu problemele credinciosilor si a convertitilor de azi.

  Faptul ca Dl. Massey e in stare sa se exprime in limba romana, sa inceapa sa gandeasca intru taina acestei limbi, e o dovada ca se poate, ca suntem ecumenici, chiar daca despartiti prin barierile limbii!

 • Imi trecuse prin minte ca s-ar cuveni sa mai audiez o data interviul, caci, din pricina limbii romane in care v-ati exprimat amandoi, s-au strecurat de multe ori, anumite incalecari de intelesuri si interpretari care dauneaza transmiterii mesajului in detaliu.

  Asta pentru ca eu am trait in State timp de 20 de ani, inteleg limba romana, si pe cea engleza americana, stiu situatia bisericii OCA; Dl. Massey e convertit, Sf-voastra incercati sa-l intelegeti si citi, dar , de multe ori se strecoara si adumbrirea confuziei.

  Simt ca interviul este ideal pentru traiectoria inimii ce se-ntoarce…

  Si nu numai in cazul d-lui Massey, ci si in cazul multor ascultatori avizi de impartasiri si impartasanii de sens.

  Inca o data, multumiri calde!

  Otilia K.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *