Condiții de ploaie și noroi

Inerția îngroapă România ar putea fi sloganul acestor zile – inerția unei părți însemnate a populației, care alege să involueze, să promoveze corupția, sălbăticia, prostia, incultura, darwinismul cel mai barbar.

Nu are rost să încerci să te salvezi decât dacă te consideri ființă spirituală. În schimb, maimuțele nu pot decât să-și construiască vile, viloaie, palate (țigănești sau românești), pontoane, coloane, să-și facă un paradis pământesc sau o junglă cât mai frumoasă pentru o ședere plăcută pe această lume.

De ce să fii om, când poți să fii o brută selectă – prin selecție naturală și, respectiv, nenaturală?

În devălmășia de culori și fenomene ale decadenței umane, rămân în picioare doar…oamenii. O specie pe care unii o consideră dispărută de mult

Dacă privești curba descendentă a moralității și a disponibilității pentru reflexivitate, poți să crezi că nu se va reabilita niciodată. Poți să crezi că e momentul să faci și în spirit ceea ce au făcut imigranții și huliganii în Londra.

E indispensabil să nu crezi într-o entropie intelectuală și spirituală, ca să nu te pierzi în detalii, printre copaci.

Predicțiile momentane nu văd dincolo de orizont. Meteorologia viitorului nesesizabil poate să aducă averse neprevizibile peste piramidele considerației de sine ale unor respectabili faraoni contemporani cu moartea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *