Chiar vara se-ntâmplau

Prof. Dr. Keith Massey s-a întors în America cu bucuriaa văzut și a înțeles că Biserica Ortodoxă Română e o Biserică vie.

Și în articolul citat a mai subliniat încă odată bucuria că ne-a întâlnit: „In fact, my recent discussion with Father Picioruș, who runs Theology for Today (Teologie Pentru Azi), convinces me that the Romanian Orthodox Church has actually managed to sidestep Western Modernism entirely and emerge in the period of Post-Modernism with a compelling strength”.

Îi mulțumim încă odată.

Ierom. Dr. Petru Pruteanu a scris despre problema alegerii numelui de Botez. Și aici găsiți puse în discuție formele diverse ale numelor creștine, schimbarea genului numelor, nevoia de a cunoaște, în mare, catalogul ortodox al numelor de Sfinți și despre nefasta diminutivare a numelor de Botez sau a alegerii de nume hilare.

Concluzia articolului: „Cred că obiceiul vechilor creştini de a pune copiilor nume de sfinţi este unul foarte bun şi trebuie urmat, dar nu formal (nomenclaturist), ci învăţându-i pe micii creştini să urmeze şi viaţa acelui (sau altui) sfânt. Totodată nu putem refuza pe cei care pun altfel de nume copiilor lor, pentru că nu avem niciun temei teologic pentru aceasta, ci mai degrabă trebuie să ne rugăm şi să-i învăţăm pe oameni să ajungă şi ei sfinţi, ca să-şi sfinţească şi numele”.

Uraganul Irene și pagubele pe care le produce. Rafale de vânt cu o intensitate de 175 de kilometri pe oră.

Cele 10 cruci imense de pe drumurile din județul Timiș.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *