Poveste de neuitare

Cândva, de demult, chiar în zilele noastre, un moș și-o babă citeau bloguri.

Moșul citea numai bloguri deocheate, cu furăciuni, cu pervertiri, pe când baba, mai bisericoasă, citea din astea teologice, cu poze, cu rugăciuni, cu învățăminte bune.

Și după ce citeau ei minute bune…își închideau leptoapele lor și începeau să povestească, fără doar și poate, fiecare ceea ce citea în particular.

„Ai văzut, fă, blogul lui A ce prost e? E ca buturuga de prost”, îi zicea moșul, pentru că pe B, rudă cu A, îl plăcea baba. Însă baba îl învăța ce spunea părintele D la predică, și nu ce spunea C, pentru că așa vroia baba să facă.

Moșul, un bețivan și un fustangiu, votase cu PDL.

Baba însă îl votase pe Crin Antonescu în primul tur și, în al doilea tur, pe Mircea Geoană.

Acuși moșul așteaptă pe alba-neagra să se nască, adică pe Alba ca zăpada (care cred că se naște cam zănatică…și degeaba…), pe când baba, pentru că are conștiință națională, și vede cu proprii ei ochi ce de izbeliște a ajuns țara asta, votează USL pe viitor, ca să facă curățenie pentru viitorime.

Moșu’ ascultă online pe un filosof (?) și eseist cu ochelari (?), fost teolog (?), că spune ăla despre creștin-democrație, despre cum o să ne fie nouă bine în somn, despre palavre înșirate pe ață.

Baba însă citește predici în engleză, face acatiste, se roagă, se roagă de bine, și chiar și pentru moșul ei se roagă, ca să îi vină mintea la cap, cât și pentru ca țara, lumea, să meargă în direcția aia bună.

Moșul joacă la loto, baba nici să n-audă de așa ceva.

Și moșul își joacă cam jumate din pensie…în speranța că o să câștige lozul ăl mare, o să divorțeze, și o să ia o tinerică și o subțârică de vreo 25 de ani…că și găina tânără…face clăbuci în ciorbă…

Însă baba, care va să zică, când îl aude, ea, baba, când îl aude spunând despre tinerică, frumușică și blonduță, oricât ar ține ea la leptopul ei, scoate mausul și îl zvârle după el.

Și așa se face că, pe fiecare săptămână, baba coboară șontâc-șontâc pe scara blocului de vreo 4-5 ori, că moșul iar o zâs de aia tânără din visele lui…

Dar omul visează…și la loto tot nu mai câștigă!

De aceea, enervat nevoie mare că nu a câștigat nici săptămâna asta…a downloadat de pe net ultimul album al lui Guess Who…și l-a ascultat pe tot. Și a dat sonorul la maximum…de se zdruncinau pereții…

Dar nici baba nu s-a lăsat mai prejos! Nu…Ea a downloadat un CD de muzică bisericească, ortodoxă, de pe net și l-a ascultat până la capăt…de plângeau toate din jurul ei, alături de ea.

Moșul însă, în acea clipă, se făcea că doarme…Dar oricât de mătrăgună este el…tot i-a plăcut și lui melosul bisericesc, că e și el creștin…chiar dacă e prost direcționat

Și, după cum vă spuneam, trăiră până la adânci bătrâneți…până când se instală în România un regim politic care le dădu pensia pe care o meritau, vitează mai mare la net…și verdeață în fața blocului.

Un comentariu la „Poveste de neuitare”

  1. Bun articol, imi place acest blog.

    Un pic off-topic: va supun atentiei site-ul FILME1.NET – un site gratuit de filme online subtitrate in limba romana, fara reclame (!), rapid si foarte bun.

    Eventual, poate va intereseaza si un schimb de linkuri.

    Va multumesc anticipat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.