Rescriere

Când nu protejăm adevărul cu armele adevărului (și nu cu fanatism prostesc sau cu frică juvenilă)  putem să ajungem la un Hristos „negru”, la o Maică a Domnului care „nu a existat”, la o Biserică care are noi „soluții” soteriologice, la o limbă română „de nedigerat”, la o istorie ficțională, la un mod de viață „inimaginabil”…și, în definitiv, la o Românie care se poate numi „Rusia” sau ”Ungaria”.

Când nu protejezi serios și continuu familia, credința, limba, istoria, sănătatea duhovnicească și fizică a nației…se nasc mutații și mutanți.

Mutațiile, pentru că devin realități…par așa de când lumea…iar mutanții/ ortodocșii și românii nefirești, care nu mai știu de ce sunt aici și nici ce istorie au în spate…devin locuitorii României mutante, României care nu mai are aceeași sevă cu trecutul ci are rădăcinile în aer.

Iisus poate deveni „negru”, „homosexual”, „doar om”, „un filosof” din Dumnezeu și om…dacă nu există teologi și credincioși responsabili.

Limba română și istoria României pot deveni „istorie prăfuită”, dacă potențialii noștri „specialiști” se vor apuca, cu toții, de costorit căldări.

Dacă ne trebuie doar ziditori de case, dătători cu mătura, specialiști în cerșit…și fete decoltate…putem să ne luăm adio de la identitatea noastră.

Orice se poate rescrie dacă nu e…supravegheat cu atenție.

Te poți da de academician…doar cu două cărți furate de la alții, poți ajunge „cineva”…numai dacă te căsătorești cu fiica lui…poți avansa spre noi „succesuri” nesimțite…dacă te lași corvagit de cine trebuie.

Poți să pari altul…fără ca să fii.

Te poți autoiluziona.

Te poți da, acolo, în curtea ta strâmtă, de marțafoi genial…că în rest ți-e rușine să scoți capul.

Îți poți schimba sexul…și să rămâi la fel de dezamăgit de tine însuți.

Îți poți cumpăra titluri, medalii, onoruri ca pe…hârtie igienică.

Și?!

Rescrierea nu ține de foame!

Atâta timp cât mai există oameni care știu istoria, credința, limba, normalitatea…rescrierea e doar o glumiță.

Ce-i de făcut?

Nu mai încurajați impostorii!

Nu mai dați din cap…când se spun minciuni gogonate!

Dați-le de înțeles că: sunt proști!

Spuneți-le acest lucru măcar din ochi…dacă cu cuvântul nu se poate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *