Ger într-o lume de gheață

Da, vine iarna, păcat că suntem atât de înghețați interior ca să o primim

Vine iarna cu feeria zăpezii și cu…bucuria debranșării de la căldură, a înghețării salariilor, a reducerilor de bugetari, a spectacolului sinistru al groazei pentru ziua de mâine, alături de cel la fel de sinistru al opulenței afișate a unora.

Vor mai muri câțiva de frig și alți câțiva de foame și alți câțiva de…sinucidere din disperare.

Cine îi mai pune la socoteală, dacă tot suntem…7 miliarde pe planetă? Câteva victime

Există totuși Cineva să îi numere, Care ne numără și gândurile și firele de păr.

Panem et circenses vroiau și strămoșii, măcar în atâta le semănăm vajnicilor romani. De prima nu suntem însă siguri, dar din al doilea avem cu prisosință.

Ieri protestau la parlament și plângeau la televizor niște oameni îndurerați pentru câinii care vor fi eutanasiați cu sălbăticie. Atunci ar trebui să scrie altceva în lege și nu eutanasie

Însă nimeni nu plânge pentru profesori, nimeni nu plânge pentru medici și spitale (decât dacă mor la porțile lor), nimeni nu plânge pentru că pleacă tinerii capabili în afară, fiindcă aici domnește numai corupția. Nimeni nu plânge pentru starea în care am ajuns, pentru ura, invidia și disprețul care ne macină, ca națiune, pentru indiferența în doze letale pe care o inoculăm zilnic în noi și în alții.

Suntem apatici la dramele altora, furioși când ajunge cuțitul la osul propriu. Dar cu o furie neputincioasă, care se răzbună tot pe cel de lângă sine, care distruge pe cel de aproape și mai slab, pentru a-și dovedi că totuși nu este chiar atât de ….neînsemnat.

Furia celui care ațipea în puful egoismului și nu se aștepta să fie afectat

Zeci de ani mulți și-au elasticizat coloana, sub comunism, până când s-au răsculat niște copii. N-ar fi fost nevoie, poate, de sângele lor, dacă mult mai mulți ar fi respirat și ar fi transmis indignare prin toți porii lor celor responsabili.

N-o să încetăm să spunem că, într-o lume fără Dumnezeu, fără educație și cultură, toate acestea sunt inevitabile.

Până la investitori, până la progres, până la strategii de marketing sau strategii de dezvolatere, și chiar pentru acestea însele, e nevoie de oameni capabili, de oameni cu studii multe și grele, cu minte dar și cu caracter, motivați moral și conștienți de rolul lor pentru propășirea tuturor, care să poată să-și facă datoria.

Fără atașament de valori supreme nu se pot îndeplini nici sarcinile minimale.

O lume care-și bate joc de tot ce înseamnă valoare nu poate să supraviețuiască.

Vine paradisul iernii într-o lume rece. Gerul deja s-a instalat: dar ce aduce nou într-o lume glacială?

Poate o pătură de frig și puțină ninsoare să acopere toată nimicnicia și nevolnicia sufletelor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *