Statistici. Concluzii. Sublinieri. Lucruri văzute de-aproape [13]
Partea întâi, a doua, a treia, a patra, a 5-a, a 6-a, a 7-a, a 8-a, a 9-a, a 10-a, a 11-a, a 12-a…
***
Câte „partenere”?!
„Bărbaţii români susţin că au avut, în medie, 17 partenere de sex, în timp ce româncele spun că au avut în medie doar şase relaţii amoroase, potrivit unui studiu Durex transmis Mediafax de Reckitt Benckiser, deţinătorul brandului de prezervative.
Media partenerelor de sex pe care o declară bărbaţii români este egală cu cea a englezilor sau germanilor şi [este] mai mare decât cea a ruşilor (15 partenere) sau a olandezilor (12).
Mai mult de unul din cinci bărbaţi (21%) şi 12% dintre femeile care se află într-o relaţie stabilă admit că şi-au înşelat partenerul.
Totodată, 6% dintre bărbaţii activi sexual din România spun că au în aceeaşi perioadă de timp relaţii sexuale cu trei sau mai multe partenere”[1].
Însă una e ce spun ei, adică ce se laudă ei când sunt intervievați și alta e realitatea…
*
Românii și prezervativul
„Aproape 6 din 10 români (56%), bărbaţi şi femei, nu au folosit nicio metodă de protecţie împotriva bolilor cu transmitere sexuală atunci când şi-au început viaţa sexuală.
Femeile au afirmat într-o proporţie mai mare (46%) că se aflau într-o relaţie stabilă atunci când au avut primul contact sexual, spre deosebire de bărbaţi (24%).
Un număr aproape dublu de bărbaţi (35%), faţă de femei (19%), au afirmat că şi-au pierdut virginitatea într-o relaţie pasageră, nu în contextul unei relaţii stabile.
Cei mai mulţi dintre cei care nu au utilizat nicio metodă de protecţie (48%) au afirmat că s-au expus riscului întrucât aveau încredere în partener.
Totuşi, 38% dintre cei aflaţi într-o relaţie admit că nu sunt siguri că partenerii lor nu au fost niciodată purtătorii unei boli cu transmitere sexuală.
Aproximativ 10% dintre persoanele care şi-au asumat riscul spun că a fost o greşeală pe care ulterior au regretat-o.
Românii folosesc în medie doar un prezervativ pe an, de două ori mai puţin decât ungurii şi de şapte ori sub media din Marea Britanie, valoarea totală a pieţei fiind de 10, 3 milioane de euro în 2010.
Anul trecut s-au vândut 21, 6 milioane de prezervative, în scădere cu 10% comparativ cu anul precedent.
Astfel, consumul mediu anual în România este de un prezervativ la un locuitor, faţă de 2, 45 de bucăţi în Polonia, de două bucăţi în Ungaria şi şapte în Marea Britanie”[2].
În concluzie: sexul se face în forță și fără gândul la riscuri…și e un fel de întrecere sportivă.
*
La cine stau banii
Roxana Pricop, în Ziarul Financiar, ne spune că „primii cei mai mari 200 de manageri din lume administrau active în valoare de aproape 60. 000 miliarde (60 trilioane) de dolari la finele anului 2010, potrivit unui raport emis de compania americană de consultanţă şi research Towers Watson, care nu ia în calcul fondurile suverane.
În raport nu este inclusă nici firma Pacific Investment Management (PIMCO), cel mai mare fond de obligaţiuni din lume, cu active de 1.000 miliarde de dolari (un trilion) în 2010.
Valoarea activelor aflate în gestiunea celor mai mari 200 de manageri este foarte aproape de valoarea PIB-ului mondial din 2010, estimată de Banca Mondială la 63.044 mld. dolari, ieşind astfel la iveală cât de influente sunt cele două sute de firme de investiţii în economia mondială”[3].
Și ni se oferă aici și două infograme, dintre care prima e aceasta…
Și lista[4] cu cei 200 de coloși financiari ai lumii se constituie în a doua infrogramă, dintre care primii zece sunt aceștia:
Cifrele sunt (reamintim) pentru 2010…
[1] Idem: http://www.realitatea.net/cate-partenere-credeti-ca-au-in-medie-romanii-1-5-20_889687.html.
[2] Ibidem.
Pingback: Statistici. Concluzii. Sublinieri. Lucruri văzute de-aproape [14] | Teologie pentru azi