Sărbătoarea e un mod de-a fi

 • Sărbătoarea nu poate fi plagiată ci în ea se intră numai pe calea bucuriei duhovnicești.
 • Noul Testament de la Bălgrad [1648], în ed. 1998, în PDF, 380. 84 mb.
 • Zeitschrift der Deutschen Morgenländischen Gesellschaft. În PDFuri downloadabile.
 • De ce s-a reîntors Dorin Tudoran în online? Ca să vorbească doar metaforic?
 • Mâncați cu atenție…după zilele de post extenuante! Aprinderile de la inimă, durerile de stomac și de cap, îngreunarea trupului sunt normale…dacă mâncați și beți prea mult…după o îndelungă abținere.
 • Ca să te bucuri nu trebuie să faci gesturi prea multe. Bucuria iese din profundul ființei și nu din mimica feței!
 • Amarna (câteva exponate).
 • Top 10 pentru telefoane mobile.
 • Marie Curie, un destin dedicat chimiei. Filă video, 450 Mb, downloadabilă. Un documentar în engleză, cu subtitrare în română, de pe History, de 56. 17 minute.
 • La mulți ani și multă bucurie duhovnicească!

4 comentarii la „Sărbătoarea e un mod de-a fi”

 1. Parinte drag,
   
  Va datorez mult mai mult decat pot exprima prin cateva cuvinte, pentru ca aici este locul in care ma hranesc sufleteste si tot aici am aflat multe raspunsuri la intrebari uneori neformulate. 
   
  As vrea sa primiti si gandurile mele bune, care sa va aduca bucurie, liniste, implinire si spor in toate cele duhovnicesti, acum, in cea de-a treia zi a sarbatorii Nasterii Domnului nostru si in pragul Anului Nou calendaristic 2012.
   
  Sanatate si putere de munca sa va daruiasca Bunul Dumnezeu, dvs. si sotiei dvs. ca noi toti cei ce intram aici, in casa dvs., sa putem afla in continuare cuvantul bun de intarire, de mangaiere si odihna sufleteasca de care avem nevoie pe calea din ce in ce mai stramta ce duce catre Hristos, Domnul nostru!
   
  La multi ani si multa bucurie duhovniceasca si dvs., Parinte, pentru ca din tot ceea ce aveti, impartasiti! 

  1. Vă mulțumim foarte mult, doamnă Camelia, pentru cuvintele dumnevoastră!

   E o bucurie lină felicitarea dumneavoastră…

   Vă dorim multă bucurie și pace, o pace bucuroasă, acum și în veci!

 2. Ca de obicei, Parinte, constat ca sunt asemenea unei carti deschise pentru dvs.!
   

  Mi-e dor sa vorbesc mai mult cu Sfintia-voastra, dar mi-e imposibil din pricina lipsei calculatorului de acasa; dar se va rezolva in primele zile ale anului viitor. 
   
  Este o bucurie pe de-o parte, o bucurie plina de sperante implinite, dar si o tristete cand vad ca tot ceea ce ma inconjoara  ascunde de fapt altceva.
   
  Constat, din experienta proprie dar si a celor apropiati mie ca „se poarta” renuntarea de buna-voie la impartasanie. In virtutea unei false smerenii, a gandurilor care spun ca nu suntem acum vrednici de a ne impartasi, ca nu am tinut cum se cuvine postul, ca data viitoare voi fi mai silitoare, etc. Se incearca transformarea Sfintei Impartasanii din ajutor pe cale, intr-un „trofeu” castigat prin forte proprii.
   
  Senzatii apasatoare si piedici de care am parte din plin de vreo jumatate de an incoace…
   
  Nu as vrea sa credeti ca ma plang, dar retraiesc sentimentul a doua lumi total diferite.
   
  Mi-a ajutat Bunul si imi va ajuta in continuare, pentru ca singura mea speranta doar spre El se indreapta, dar lupta pare a fi din ce in ce mai grea si mai ascunsa in detalii minore. Lucruri pe care daca le spui, chiar si celor apropiati, nu te pot intelege. Doar abia cand ajung ei insisi sa fie pusi fata-n fata cu ele.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.