Epilog la lumea veche [I. 3]

*

Pagina sursă…de unde puteți downloada cartea.

[item image]

Read Online (~256 pg)
PDF (2.7 M)
EPUB (275.2 K)
Kindle (~256 pg)
Daisy (~256 pg)
Full Text (503.7 K)
DjVu (3.2 M)

All Files: HTTP

***

Volumul al treilea din Epilog la lumea veche (de fapt, partea a treia dintr-un volum I care era/este proiectat să se ocupe numai de poezie) reprezintă o etapă, în care am scris într-un anumit fel despre poezie și despre literatură. Dacă Dumnezeu va îngădui, cele ce vor urma vor fi complementare.

Mă opresc acum aici pentru că m-am angajat temporar în alte proiecte, la care trebuie să lucrez în contratimp.

Aș fi dorit să mai scriu la acest volum trei/parte a treia, dar nu se poate acum și, după cum am spus, îl publicăm la nivel online pentru că face parte dintr-o etapă la care nu știu când și cum o să mă mai întorc (adică: cum o să abordez aceste fapte literare atunci când o să mă întorc).

Volumul I, asupra poeziei, îl proiectasem să continue cu investigarea liricii tradiționaliste din prima jumătate a veacului XX. Începusem deja să scriu la ea…sper să continui peste câțiva ani. După care urma să dicutăm despre poezia postbelică și cea postmodernă.

Și, dacă nu e prea mult, nădăjduiesc să ajung și la un volum II, care să aibă în vedere proza. Măcar asupra câtorva prozatori, cu deosebire, aș vrea să mă opresc, în primul rând ca să-mi lămuresc anumite interogații lăuntrice.

Scriu pentru că nu am aflat aceste lucruri…scrise. Nu am pretenția de epuizare: cele spuse se pot reanaliza, reformula, clarifica și completa, în viitor. Chiar și de către alții: numai să se facă acestea cu bună credință și nu cu intenții obscure…

17 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *