A 16-a zi pentru România

Ce s-a petrecut în București, România și în întreaga lume în cadrul protestelor…pentru România în ultimele 15 zile: prima zi (13 ianuarie 2012), a doua zi, a treia zi, a patra zi, a cincia zi, a șasea zi, a șaptea zi, a opta zi, a noua zi, a zecea zi, a 11-a, a 12-a zi, a 13-a, a 14-a, a 15-a zi.

 • Ieri, vineri, 27 ianuarie 2012, în a 15-a zi de proteste, aproape 100 de oameni au protestat în Piața Universității la -10 grade Celsius. Iar la Sibiu au protestat 150 de persoana la – 5, 5 grade Celsius. 35 de persoane au protestat la Constanța iar 50 de oameni la Timișoara.
 • Câteva zeci de suceveni au protestat din nou, vineri seară, [27 ianuarie 2012], la minus 15 grade Celsius, cerând alegeri anticipate, demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului şi scandând „Nu renunţăm!”, proteste împotriva actualei puteri fiind organizate şi la Fălticeni şi Gura Humorului”.
 • „”Alegeri anticipate„, „Jos Băsescu” şi „Demisia preşedintelui” sunt cele mai frecvente sintagme întâlnite pe site-uri, bloguri, conturi de Twitter şi paginile publice de Facebook în textele care au legătură cu protestele care au început pe 12 ianuarie, se arată într-o monitorizare Mediafax. Monitorizarea a fost realizată în perioada 12-24 pe circa 57.000 de surse online în limba română”.
 • Lozinci. ro…a strâns la un loc pancartele de la proteste.
 • Libertatea nu are nevoie de autorizație!”.
 • Înmormântarea lui Emil Hossu. „Chiar înainte ca sicriul să fie coborât în mormânt, un bărbat care s-a prezentat drept Aurel, cerându-şi scuze, a luat cuvântul, amintindu-le celor prezenţi că în urmă cu 10 zile Emil Hossu a susţinut un discurs la mitingul de la Arcul de Trimf „împotriva ticăloşiei acestui Guvern”. „Alături de noi, Emil Hossu a strigat ‘Libertate!'”, a mai spus bărbatul”.
 • Aproximativ o sută de persoane au protestat, sâmbătă seară [28 ianuarie 2012], în municipiul Sibiu, oamenii mărşuluind pe mai multe străzi din oraş, la minus 11 grade Celsius, oprindu-se de două ori pentru a bea ceai cald”.
 • O sută de persoane au protestat din nou, sâmbătă seară [28 ianuarie 2012], în Piaţa „Vasile Milea” din Piteşti, în faţa Prefecturii judeţului, deşi temperatura exterioară era de minus 8 grade Celsius, mitingul fiind organizat de USL Argeş”.
 • Aproape 300 de oameni au protestat astăzi, 28 ianuarie 2012, în Piața Universității din București.
 • „Asta-i ţara noastră, nu hoţia voastră!”, „Ocupaţi Piaţa, ocupaţi România”, „Libertate, solidaritate, unitate”…azi, în Piața Universității.
 • Sunt – 11 grade la București.
 • Participanţii la protestele din Piaţa Unirii din Cluj au constituit astăzi o asociaţie şi au lansat o platformă program”.
 • Aproape 4.000 de persoane au participat astăzi, în Piața Unirii din Timișoara, la cel mai mare miting antiprezidențial și antiguvernamental din acest oraș, de la alegerea lui Traian Băsescu în funcția de președinte al României. Mitingul a fost organizat de cele trei partide care compun Uniunea Social Liberală din județul Timiș”.
 • Raportorul francez despre ACTA: „Condamn întregul proces care a condus la semnarea acestui acord, şi anume lipsa consultării societăţii civile, lipsa transparenţei încă de la începutul negocierilor, întârzieri repetate ale semnării textului fără nicio explicaţie, respingerea recomandărilor Parlamentului aşa cum au fost formulate într-o serie de rezoluţii. Acest acord poate avea consecinţe majore asupra vieţii cetăţenilor. Cu toate acestea, se face totul pentru a împiedica PE să îşi spună cuvântul. Vreau să lansez un semnal de alarmă puternic opiniei publice despre această situaţie inacceptabilă. Nu voi lua parte la această mascaradă”.
 • Vasile Gogea: „Aşadar, ceea ce nu poate, sau nu vrea să înţeleagă Preşedintele Traian Băsescu, laolaltă cu toată “echipa” lui  – şi poporul îi explică, aşa cum poate şi cum ştie, de două săptămîni – este că cel mai mare rău pe care l-ar putea face un “ciumpalac”, “vierme” sau “pegră” care protestează în oricare din pieţele publice ale oraşelor din România este, prin efectele şi reverberaţiile sociale generate imediat dar şi în timp, infinit mai mic decît cel mai mic rău pe care oricare dintre guvernanţii de azi îl fac aproape fără încetare. Astfel că e limpede care dintre rele trebuie să înceteze imediat!”.