A 23-a zi pentru România
Ce s-a petrecut în București, România și în întreaga lume în cadrul protestelor…pentru România în ultimele 22 zile: prima zi (13 ianuarie 2012), a doua zi, a treia zi, a patra zi, a cincia zi, a șasea zi, a șaptea zi, a opta zi, a noua zi, a zecea zi, a 11-a, a 12-a zi, a 13-a, a 14-a, a 15-a zi, a 16-a zi, a 17-a zi, a 18-a zi, a 19-a zi, a 20-a zi, a 21-a zi, a 22-a zi.
- „Fericirea a devenit un bun politic şi mediatic, şi ea este tot mai mult transformată în bani şi putere. Fericirea înseamnă iubire şi solidaritate, confort şi siguranţă, lipsa grijilor sau asumarea lor particulară”.
- Sunt – 4 grade la București. 10. 31.
- Pe 3 februarie 2012, la Bistrița Năsăud au protestat 50 de persoane. „Oamenii au scandat lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale precum: „Băse, iarna nu-i ca vara, protestăm în toată ţara„, „Lasă-ne, lasă-ne dictatorule”, „Jos Băsescu”, „Jos Olteanu [se referă la Ioan Oltean], jos, eşti un mincinos”, „Jos, Olteanu, jos, eşti periculos”. Totodată, ei au avut pancarte pe care scria „Şmecherii din Guvern ne cred proşti„, „Nu vă lăsaţi cumpăraţi la alegeri”, „Clasa politică este compromisă şi murdară. Ruşine”, „Jos Băsescu şi cu Boc”, „Nu poţi stăpâni peste oameni când nu le stăpâneşti inimile”, „Numai uniţi vom scăpa de ei”, „Putere, nu uita, judecata e aproape„.
- Cameră web Jurnalul Național, 14. 54:
- Varujan Vosganian: „Patru milioane de români mai puţin în două decenii este enorm. E cam cât am pierdut la Diktatul de la Viena. Există multe popoare pe glob care nici măcar nu numără patru milioane de oameni! Am pierdut un român din cinci!!! E o tragedie prin care poporul român nu a trecut niciodată până acum. Pierderile sunt inestimabile şi ele riscă să afecteze toate echilibrele noastre, de la piaţa forţei de muncă şi bugetele sociale până la puterea creativă a neamului nostru, dacă socotim că cei plecaţi aparţin generaţiilor tinere şi se selectează, mai ales, dintre cei mai curajoşi şi plini de iniţiativă”.
- Scrisoarea lui Claudiu Crăciun către Dorin Tudoran: „Piata este un exercitiu de solidaritate. Dar mai este si o imensa provocare pentru societatea romaneasca. Piata este o oglinda, chiar daca sunt 200 de oameni inghetati in ea. Reactia societatii romanesti este insa cea importanta. Si am observat aceste doua reactii, una maniheista si alta care suspenda autonomia individuala. Atat de profunda este problema societatii romanesti. Am ajuns sa tratam cu frica si neincredere orice stimul, orice mesaj, orice gest. Observam un om daca este trimis, provocat sau controlat de cineva si daca se integreaza in grupul dusmanilor sau al prietenilor”.
- Iuliu Maniu adresându-se națiunii române (12 martie 1947; copie CNSAS).
- Se protestează și la Sibiu. 18. 23. Antena 3.
- Protestul din Piața Universității la ora 18. 34:
- Răzvan Exarhu: „spiritul de solidaritate este ceva de care poporul se fereşte ca de dracul, că de-aia e ortodox”.
- „Vrem spitale, nu catedrale” e asumată de Remus Cernea.
- Crucea Roșie și diverși bucureșteni aduc de mâncare și de băut protestatarilor. 19. 10. Antena 3.
- Pomelnicul Mănăstirii Bistrița de la 1407.
- Conform recensământului din 2011, în Sfântul Munte Athos trăiesc 1. 830 de oameni. În 2001 erau 2. 262.
- În loc. Măriuța, jud. Călărași zăpada este de 2 metri. 20. 01. Realitatea TV.
- Copia Mona Lisei. „Ms Mozo said the underdrawing of the Madrid replica was similar to that of the original, which suggests both were begun at the same time and painted next to each other, as the work evolved”.
- Lauren Zalaznick, Conștiința televiziunii.
Pingback: A 24-a zi pentru România | Teologie pentru azi