A 32-a zi pentru România
Ce s-a petrecut în București, România și în întreaga lume în cadrul protestelor…pentru România în ultimele 31 de zile: prima zi (13 ianuarie 2012), a doua zi, a treia zi, a patra zi, a cincia zi, a șasea zi, a șaptea zi, a opta zi, a noua zi, a zecea zi, a 11-a, a 12-a zi, a 13-a, a 14-a, a 15-a zi, a 16-a zi, a 17-a zi, a 18-a zi, a 19-a zi, a 20-a zi, a 21-a zi, a 22-a zi, a 23-a zi, a 24-a zi, a 25-a zi, a 26-a zi, a 27-a zi, a 28-a zi, a 29-a zi, a 30-a zi, a 31-a zi.
- Emil Hălăștuan (Făclia de Cluj): „Potrivit lui Marga, în ultimii trei ani România a pierdut circa un sfert din produsul intern brut, iar valoarea investiţiilor s-a redus de la 16 miliarde la două miliarde de euro. Printre „succesurile” guvernării Boc se află şi pierderea a 700 de mii de locuri de muncă. Practic, avem de a face cu „prăbuşirea investiţiilor publice şi a veniturilor reale” a conchis Marga. În ciuda acestui fapt „la noi se moare de grija grecilor, cînd ar fi cazul să murim de grija românilor”, a adăugat rectorul UBB, Andrei Marga”.
- Adrian Năstase: „PDL nu si-a mai propus sa obtina voturi prin idei, ci prin resurse guvernamentale directionate cat mai direct catre alegatori. Iar PDL nu va renunta la acest lucru, indiferent de schema de imagine facuta prin inlocuirea premierului si a ministrilor consacrati. Ceea ce s-a intamplat, in ultimile zile, in Prahova, dovedeste acest lucru”.
- Stelian Tănase: „Ce n-au înţeles ei, domnişorule, nu v-au înţeles îndemnul: „nu ne văicărim, nu ieşim să cîntăm prohodul pe posturile de televiziune!” Şi ştiţi de ce?! Pentru că unii dintre ei chiar aveau mortul în casă şi îl aveau de câteva zile sub zăpezi, fără să ştie dacă nu urmau să aibă aceeaşi soartă…În nepriceperea lor, cum vă spuneam, n-aveau cum să înţeleagă că, pentru domniile voastre, morţii erau doar nişte foşti alegători şi nişte cifre în statistici…Aşa că, iertat să le fie, domnişorule, dar, după ce-aţi plecat, i-au chemat pe bunul Dumnezeu şi pe preotul din sat, să le fie din nou alături şi, pe sub zăpezi, în surdină, ca să nu deranjeze, au cântat prohodul pentru morţi. Erau morţii lor! Nişte ţărani!”.
- „Membrii diasporei românilor din Franţa s-au adunat duminica aceasta, 12 februarie 2012, pentru al patrulea weekend consecutiv în faţa Ambasadei Romane din Paris. Ei manifestează în semn de solidaritate cu protestele din ţară. În jur de 30 de persoane – intelectuali, artişti, studenţi şi muncitori – au petrecut peste două ore incendiare pe rue Saint Dominique în ciuda celor -6°C. Pe muzică, cu drapele şi pancarte, românii din Franţa şi-au strigat într-un cor nemulţumirea faţă de o clasă politică coruptă, incapabilă să reprezinte interesele celor care i-au ales”.
- Ieri s-a împlinit o lună de când România, între granițe…și în afara lor, protestează. Și aceste proteste îi solidarizează, îi unesc pe oameni.
- Idem: „Baie de mulţime, dacă te mai ţine!”/ „Să vină Roberta să ne numere!”/ „Aoleu ce tăraboi, suni un om, te-ascultă doi!”/ „Prim-ministru ai numit, tot un pui de securist!”.
- Petre Roman (Jurnalul Național): „Nu despre legi e vorba, ci despre demnitate împotriva umilinţei, dialog împotriva surzeniei, respectarea drepturilor împotriva obtuzităţii birocratice”.
- Idem: „Dacă „Piaţa Universităţii” ar fi să devină întruparea conştiinţei publice va trebui ca, alături de substanţa morală, să pună mai multe întrebări clare şi concrete. De exemplu, ce reforme ale instituţiilor statului le-ar aduce mai aproape de/şi în favoarea cetăţenilor sau ce grad de inegalitate economică este acceptabil fără a distruge motivaţia autodepăşirii sau cu ce elemente concrete se poate reduce semnificativ influenţa intereselor de afaceri în politică. Ei au capacitatea de a da răspunsuri fiindcă au o credinţă sinceră şi au dovedit creativitate. Îmi rămâne să-l citez direct pe Apostolul Pavel „Or, credinţa este substanţa lucrurilor nădăjduite şi demonstraţia lucrurilor ce nu se văd„”.
- Cristian Tudor Popescu: „Acum sunt 74. Încă 6 oameni au fost luaţi de moartea albă în vreme ce sute de postaci scriu insulte la adresa subsemnatului pe forumul editorialului „Morţii sunt leneşi la nesfârşit”. Cresc lăturile ca zăpada. În mod excepţional, le-am citit pe toate. Concluzia e greu suportabilă: cât de ticălos poţi să fii ca să te preocupe şi acum să-l faci pe Popescu bou, idiot, plătit de Voiculescu, îmbătrânind urât, sluga uslaşilor, cretin demn de milă, bolnav mintal, ctpulea, când mor oameni? Cât de ticălos poţi să fii ca să filosofezi băşcălios despre lenea ancestrală a românilor, când mor oameni? Cât de ticălos poţi să fii ca să nu înţelegi că şi dacă s-au dus câţiva nesimţiţi la cârciumă, nu poţi să spui „Nu putem plăti lenea la nesfârşit” când nu se mai ştie câte mii de oameni sunt îngropaţi în cavouri albe, înalte de 4-5 metri, cu atât mai mult cu cât eşti prim-ministru?”.
- Crin Antonescu: actualii miniștrii nu știu să comunice. 18. 56. Antena 3. / noi, politicienii, suntem „în slujba și în plata cetățenilor” / Președintele trebuia să se adreseze națiunii în ceea ce privește vremea…și nici nu a transmis condoleanțe. / președintele a fost ocupat cu criza politică…și nu cu zăpada; de aceea s-a ajuns aici/ am cerut demisia prefecților de la Constanța, Vrancea, Buzău pentru politizarea lor/
- Ioana Radu (Cotidianul): „Regele Mihai a autorizat trimiterea a cinci camioane cu lemne de foc, în regim de urgenţă, în zonele defavorizate, informează Casa Regală. Transportul acestora va fi făcut în parteneriat cu MApN”.
- Petru Calapodescu (Jurnalul Național): „Derutat şi călcând tot mai des în străchini – ce altceva a fost weekendul lipsit de bun-simţ, petrecut la Predeal, când oamenii piereau cu zecile în casele îngheţate şi acoperite de nămeţi – preşedintele Băsescu a încercat pentru luni o cacealma. Pentru că asta a fost chemarea la Cotroceni a partidelor parlamentare, cu o agendă complet ruptă de realitate. Traian Băsescu nici n-avea de gând să procedeze la o reală consultare. La vocea Opoziţiei are dopuri în urechi, iar formaţiunile guvernamentale e un fel de-a spune că au fost vreodată consultate”.
- 19. 57, Jurnalul Național:
- Sunt -6 grade Celsius la București. 20. 03.
- „O colecţie de 100 de documente păstrate în Arhivele Secrete ale Vaticanului, niciodată arătate publicului, vor fi expuse şi accesibile studiului şi publicului într-o expoziţie din 2012 intitulată “Lux In Arcana”. Codice, pergamente, acte, registre şi alte documente care datează de 1300 de ani, vor fi prezente în Muzeele Capitoline din Roma”.
- „Să fim buni!”: mesajul unei femei de 80 și ceva de ani…astupată de zăpadă în casă. 20. 29. Realitatea TV.
- Care însă sunt numele celor care…au primit bani să deszăpezească…și nu au făcut-o?
- Ministrul Gabriel Berca susține că 80% din cei morți la înzăpezire…nu au murit în casele lor. Adică erau oameni ai străzii…21. 29. TVR 1.
- 3 milione de români sunt captivi în propriile lor case…din cauza zăpezii. 21. 35. Antena 3.
- Mirela Danciu (Corect News): „Salariile comisarilor sefi variaza de la 3.446 lei si pana la 7.027 lei, iar media salariala la nivel national este de 4.714 lei”.
- Deputatul PDL Mircea Toader a spus că oamenii morți la înzăpezire…au fost bețivi.
- Oana Stancu: e un sinistru afirmația deputatului Toader. 22. 02. Antena 3.
- Mugur Ciuvică: e o atitudine fascistă afirmația lui Toader. 22. 06. Antena 3.
- A 32-a zi de proteste în Cluj Napoca. 40-50 de persoane. „Fără a fi deranjaţi de ninsoare sau de muncitorii care îndepărtau zăpada din Piaţa Unirii, protestatarii au scandat şi luni [13 februarie 2012]: „Jos Băsescu!”; „De popor nu-ţi bate joc,/ Că-ţi găsim ac de cojoc”; „Nu vă fie frică,/ Şi Băsescu pică”; „Ieşi afară/ Javră ordinară”; „Jos guvernul securist/ Condus de un utecist”; „Ne conduc masonii/ Şi cu trădătorii” etc.”.
- Oana Stancu: 74 de oameni au murit, în februarie 2012, în două săptămâni, din cauza ninsorii. Însă în 4 luni de inundații, în 2005, au murit 69 de oameni, pe când în 2010 au murit 23 de oameni la inundațiile din România. 22. 45. Antena 3.
- Pr. Marian Tudor de la Cârligu Mare…și-a ajutat enoriașii în timpul înzăpezirii./ Le-au promis că vine lumina…peste o lună/ Un mort ținut aproape o săptămână în casă/ „Ninge necontenit”. Nu mai au nici lumânări de aprins…pentru că le-au consumat și pe cele de la Biserică.
Pingback: A 33-a zi pentru România | Teologie pentru azi