A 36-a zi pentru România

Ce s-a petrecut în București, România și în întreaga lume în cadrul protestelor…pentru România în ultimele 35 de zile: prima zi (13 ianuarie 2012), a doua zi, a treia zi, a patra zi, a cincia zi, a șasea zi, a șaptea zi, a opta zi, a noua zi, a zecea zi, a 11-a, a 12-a zi, a 13-a, a 14-a, a 15-a zi, a 16-a zi, a 17-a zi, a 18-a zi, a 19-a zi, a 20-a zi, a 21-a zi, a 22-a zi, a 23-a zi, a 24-a zi, a 25-a zi, a 26-a zi, a 27-a zi, a 28-a zi, a 29-a zi, a 30-a zi, a 31-a zi, a 32-a zi, a 33-a zi, a 34-a zi, a 35-a zi.

 • Lucian Dobrovicescu, regizor, a dus protestul românilor până la Oceanul Indian. Sau despre cum se poate protesta…la nivel fotografic.
 • Viorel Ilișoi (Jurnalul Național) s-a dus într-un sat din Buzău acoperit de zăpadă…și ne-a făcut un reportaj în scris. „Ne îndreptăm spre Biserică, unde maşinile cu ajutoare au ajuns înaintea noastră. Trebuie să le descărcăm şi să cărăm pachetele în braţe acasă la bătrâni, la bolnavi, la neputincioşi. Şi le vom face şi cărări în curte. Din urmă ne-au venit de la Bucureşti treizeci de lopeţi nou-nouţe, odihnite, numai bune de pus la treabă. Le şi văd pe fetele de la trust, că sunt mai multe fete decât băieţi, cum aruncă zăpada cu mânuţele lor învăţate cu pixul şi cu microfonul. Şi cum cară saci de cartofi sau cutii de lapte”.
 • Idem: „Cine nu e în stare să-şi aducă apă de la fântână topeşte zăpadă şi bea. Îi scrâşneşte praful în dinţi, dar măcar nu moare de sete. Aşa, fără drum, satul e o închisoare, o insulă. Abia în dimineaţa asta, după două săptămâni de izolare, s-a deszăpezit drumul şi foarte probabil tocmai ca să poată ajunge maşinile noastre cu ajutoare. De altfel, fâşia fără zăpadă se termină la Biserică, unde vom descărca pachetele”.
 • Idem: „De câteva zile a început să picure apa printre scândurile tavanului. Bătrâna ştie ce înseamnă asta, că poate să cadă casa peste ei. Casa e prinsă cu totul în zăpadă. Podul şi pereţii verandei s-au curbat sub apăsarea zăpezii. Dacă nu se rupe casa în două sub greutate, atunci se va prăbuşi când se va topi atâta amar de omăt. Să încerci să-l muţi cu lopata e ca şi cum ai lua cu lingura din mare”.
 • Grupuri media implicate în ajutorarea sinistraților.
 • Băncile din România în 2011: despre active și profit.
 • Construcții din zăpadă.
 • Imagini din România lui 1938.
 • Alexandru Păduraru: „Când ajungi la 57 de ani, cât am împlinit în ziua în care tocmai scriu acest articol, te întrebi dacă nu cumva te-ai grăbit. În primul rând, în aprecieri. Îţi răscoleşti memoria şi constaţi că ai fost nedrept cu unii şi generos cu alţii. Cei cu care ai fost nedrept, probabil că te-au iertat. Cei cu care ai fost generos, te-au uitat. Şi totuşi, dacă faci suma greşelilor tale şi o raportezi la toate celelalte sume disponibile, parcă nu ieşi pe minus”.
 • PFP Daniel Ciobotea: „Să ne ajute Bunul Dumnezeu să lucrăm pentru pacea, unitatea şi misiunea Bisericii, întrucât noi suntem doar slujitori, nu suntem stăpâni în Biserică; suntem chemaţi să slujim şi suntem chemaţi să aducem harul iubirii Preasfintei Treimi la toate nivelurile – eparhial, protopopie, parohie, mănăstire, schit – ca lumea să simtă că Dumnezeul nostru este iubire şi această iubire se manifestă prin cei care au Duhul lui Hristos şi devin mâinile iubirii lui Hristos pentru semenii lor”.
 • Idem: „vocaţia clericilor în contextul social actual este acela de a aduce speranţă acolo unde este deznădejde şi bucurie acolo unde este întristare, prin fapte bune de pastoraţie, de misiune şi de zidire sufletească şi materială”.
 • Ioana Hașu (RFI): „Un euro-barometru realizat recent arată că 71% dintre europeni sunt conştienţi că populaţia continentului este în curs de îmbătrânire. Totuşi, doar 41% sunt îngrijoraţi de situaţie. Această percepţie a oamenilor contrastează puternic cu percepţia responsabililor politici, care privesc îmbătrânirea populaţiei ca pe o problemă majoră a Europei. Există percepţii foarte diferite în statele membre cu privire la termenii bătrân/tânăr. De pildă, în Malta, Portugalia şi Suedia, doar persoanele sub 37 de ani sunt considerate tinere. La polul celălalt sunt Cipru şi Grecia, unde toţi cei până în 50 de ani sunt priviţi ca fiind tineri. Există şi o medie a UE, care arată că, în jurul a 64 de ani, oamenii încep să fie priviţi ca fiind în vârstă, iar de pe la 41 de ani nu mai sunt consideraţi tineri”.
 • Cameră web, Jurnalul Național, 19. 25:

 • Diana Marcu (Gândul): „Un poliţist din Giurgiu, Marian Cojocaru, şi-a luat liber de la serviciu ca să aducă sinistraţilor din Buzău alimente şi medicamente. Pentru românii rămaşi sub zăpadă din cătunul Valea Salciei, bărbatul de 40 de ani a venit, la propriu, din ceruri. E drept, nu a fost trimis de Dumnezeu, ci de conştiinţă pentru că, spune el, „nu puteam sta cu mâinile-n sân când am văzut ce-i acolo„”.
 • Idem: „”De trei zile ne chinuim, facem tot drumul la lopată. Cât să fie, vreo opt kilometri! Într-o zi facem în jur de un kilometru. Băsescu trebuia să ne ajute, că pe el l-am votat. Elena Udrea, că-i de-a noastră, de la Buzău, se distrează la Bucureşti şi noi, vai de viaţa noastră! Iar pe domnul Mocanu de la Consiliul Judeţean îl invităm aici că a zis că Valea Salciei este deszăpezită când l-a întrebat Becali dacă are nevoie de ajutor„, a spus un localnic din Valea Salciei, fără a se opri o secundă din ce avea de făcut”.
 • Not only the Romanian Police prepared for future fights, but also the Romanian Gendarmerie. The Romanian Gendarmerie bought at the end of 2011 as well munition, cartridges and rounds worth LEI 798,398.8, more than EUR 180,000. During 2011 the Romanian Gendarmerie started a large acquisition process for „anti-riot weapons”, such as machine guns, guns, smoke grenades, tear grenades, sprayers and protection helmets. An amount of EUR 10 million was allocated for this acquisition”.
 • Idem: „On the other hand, it should be known that University Square protests continue despite the severe weather and political changes. A few dozens people were out in the street today, gathering in front of the National Theatre. It was the 34th consecutive day of protests in the Capital”.

 • Victor Ciutacu: În România cred că „s-a atins un punct critic”. 22. 15. Antena 3.
 • Mircea Geoană: au ieșit în stradă și reprezentanți ai clasei de mijloc. 22. 33. Antena 3. / mă bucur că oamenii încep să se asocieze/am sentimentul de răspundere și de greșeală…pentru că nu am ajuns președintele României. 22. 46/ oamenii vor să fii decent și omenos. 22. 49/
 • Ana Maria Păunescu (Jurnalul Național): „L-am cunoscut pe Grigore Vie­ru. Am crescut ştiindu-l aproape de tata, de familia mea, de ţara noastră, pe care mereu a visat-o întreagă. Aproape că i-am învăţat pe dinafară ritmul paşilor, paşi mici, de om trecut prin boală şi renăscut din prea multă dragoste de viaţă”.
 • Mircea Dinescu: Opoziția ar fi trebuit să iasă în Piață de acum un an. 22. 55. Realitatea TV. / mulți se vor întoarce în Piață…când se va face căldură. 22. 56.
 • Valentin Stan: exista odată mai mult bun simț, mai multă compasiune și suflet pentru compatrioții noștri/ ne scăldăm într-o anomie teribilă. 23. 01. Antena 3./„suspinul legii”/avem în jur atâta nemernicie/

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *