A 37-a zi pentru România

Ce s-a petrecut în București, România și în întreaga lume în cadrul protestelor…pentru România în ultimele 36 de zile: prima zi (13 ianuarie 2012), a doua zi, a treia zi, a patra zi, a cincia zi, a șasea zi, a șaptea zi, a opta zi, a noua zi, a zecea zi, a 11-a, a 12-a zi, a 13-a, a 14-a, a 15-a zi, a 16-a zi, a 17-a zi, a 18-a zi, a 19-a zi, a 20-a zi, a 21-a zi, a 22-a zi, a 23-a zi, a 24-a zi, a 25-a zi, a 26-a zi, a 27-a zi, a 28-a zi, a 29-a zi, a 30-a zi, a 31-a zi, a 32-a zi, a 33-a zi, a 34-a zi, a 35-a zi, a 36-a zi.

  • Protestele de ieri, 17 februarie 2012, din Piața Universității. RTV.
  • Monica Tripon (Făclia de Cluj): „Mai mulţi tineri au venit vineri, 18 februarie 2012, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, pentru a participa, de la ora 17, la o acţiune de solidaritate cu protestele din Grecia şi împotriva FMI. Manifestanţii au scandat „Grecia, nu uita, Clujul e de partea ta!”; „Solidaritate internaţională!”; „Balcanii nu vor fi/ Colonie FMI”. Mai apoi au dat joc unei maşini-jucărie din plastic, avînd inscripţia „Police” şi au scandat, în timp ce aceasta ardea, „Ole, ole, ole, ole, ole/ De nu rezolvaţi problema,/ Clujul va fi ca Atena”, dar şi „România, stat poliţienesc” şi „Jos Băsescu””.
  • Idem: „De la ora 18 tinerilor li s-au adăugat „veteranii Pieţei”, cei de acum peste 50 de manifestanţi scandînd, pe rînd, sau împreună: „Grecia, nu uita,/ Noi sîntem de partea ta!”; „Nu corporaţia/ Face legislaţia”; „Voi daţi afară/ Tinerii din ţară”; „România-i ţara mea/ Şi nu vreau să plec din ea”; „Jos Băsescu!”, „Demisia! Demisia”; „Băsescu după Boc/ Demisia pe loc!”; „Ole, ole, ole, ola/ Noi urîm dictatura!”; „Solidaritate pentru libertate”; „Afară, afară/ Cu FMI din ţară!”; „Grecia, nu mai fi/ Colonia FMI” şi „România, nu mai fi/ Colonie FMI”; „Pentru ţară şi popor/ Îl dăm jos pe dictator”; „Vrem şi pentru România/ Demnitate ca-n Grecia”; „Jos Troika!””.
  • Alexandru Mamina: „în cazul oamenilor cu pretenţii intelectuale, ignoranţa şi confuzia conceptuală nu ţin de „mediu” ci de responsabilitatea individuală”.
  • La începutul acestui an, 2012, în România se aflau în circulaţie 13.348.529 de carduri valide, inclusiv co-branded şi cu funcţie electronică. Conform Băncii Naţionale a României, pînă în prezent au fost emise 35.422.029 de carduri (inclusiv co-branded – carduri emise în parteneriat – şi cu funcţie de monedă electronică)”.
  • Mirela Danciu (Corect News): „SUA intentioneaza sa inchida parti semnificative ale Internetului pe 8 martie 2012, intr-o actiune despre care mai multi experti avertizeaza ar putea fi un preludiu al unor atacuri masive impotriva numarului tot mai mare de disidenti din aceasta tara. Biroul Federal de Investigatii (FBI) va deconecta pe 8 martie serverele Domain Name System (DNS), stabilite pentru a inlocui serverele DNS rau intentionate, care au trimis victimele catre site-uri periculoase”.
  • Varujan Vosganian: „A nu utiliza toate veniturile bugetare pentru modernizarea educaţiei, a sănătăţii ori pentru infrastructură ar fi un gest de iresponsabilitate. Din această perspectivă, deficitul bugetului consolidat ar trebui să fie măcar egal cu cheltuielile, cu dobânzile la datoria publică”.
  • Pentru cei care ne cer „prietenia” pe Facebook…am o întrebare cu două membre: cine sunteți și de ce doriți să ne fiți prieten? Cel mai adesea le e teamă să fie ei înșiși…Adică nu îmi răspund…Iar eu nu îi accept
  • Florin Pușcaș: „Dan Dianconescu, prin intermediul OTV şi al partidului de troglodiţi pe care îl conduce, vine cu o propunere în domeniul justiţiei. Ideea se regăseşte cu deja celebrele 20 de puncte ale PP-DD şi vizează transformarea cetăţenilor de rând în judecători. M-aş fi amuzat, aş fi tras apa şi aş fi mers mai departe dacă sondajele de opinie nu ne-ar fi spus deja că, peste vreo câteva luni, vom avea oameni de la PP-DD în parlament”.
  • John Mole, The Memory of Gardens/ Amintirea grădinilor, Parallel Texts, Translation by Daniela Călinescu, Contemporary Literature Press, București, 2012, în PDF, 66 p.
  • Între cei 22 de cardinali numiți astăzi la Vatican…unul dintre ei este și Lucian Mureşan, Arhiepiscopul Major al Bisericii Române Unite cu Roma.
  • La doar 16 ani, alpinista Crina Coco Popescu a intrat în Cartea Recordurilor, fiind prima femeie care a escaladat Muntele Sidley…cel mai înalt vulcan din Antarctica”.
  • Whitney Houston a fost baptistă.
  • Cameră web, Jurnalul Național, 20. 17:

  • Petru Calapodescu: „În nici o ţară normală nu poate avea loc drama care se petrece într-un oraş ca Mangalia. Unde, de la începutul iernii, mii de oameni, de la prunci, la bătrâni şi bolnavi, îngheaţă în apartamentele cu caloriferele sloi. Laolaltă, şi cei care şi-au achitat, rupându-şi de la gură, facturile exorbitante la termoficare, şi datornicii. Pentru simplul motiv că între primărie şi firma de termoficare există un litigiu financiar”.
  • Sunt – 3 grade Celsius la București. 20. 42.
  • S-a protestat la Cluj Napoca în astă-seară. 21. 12. Antena 3. Și la Bistrița s-a protestat. Și la Hunedoara…unde s-au strâns și ajutoare pentru sinistrați. Dar și la Deva./ „De mărțișor…fără dictator”.

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *