A 39-a zi pentru România

Ce s-a petrecut în București, România și în întreaga lume în cadrul protestelor…pentru România în ultimele 38 de zile: prima zi (13 ianuarie 2012), a doua zi, a treia zi, a patra zi, a cincia zi, a șasea zi, a șaptea zi, a opta zi, a noua zi, a zecea zi, a 11-a, a 12-a zi, a 13-a, a 14-a, a 15-a zi, a 16-a zi, a 17-a zi, a 18-a zi, a 19-a zi, a 20-a zi, a 21-a zi, a 22-a zi, a 23-a zi, a 24-a zi, a 25-a zi, a 26-a zi, a 27-a zi, a 28-a zi, a 29-a zi, a 30-a zi, a 31-a zi, a 32-a zi, a 33-a zi, a 34-a zi, a 35-a zi, a 36-a zi, a 37-a zi, a 38-a zi.

 • Varujan Vosganian: „Pe măsură ce economia noastră se va maturiza, îşi va spori potenţialul economic şi va stabili, cu mai multă claritate, etapele integrării în Uniunea monetară a zonei euro, ne vom putea gândi şi la procedura ratificării Tratatului de stabilitate, eventual chiar în acelaşi timp cu intrarea în zona euro”.
 • Viitorul președinte german, Joachim Gauck, în vârstă de 72 de ani…este pastor luteran. Au terminat-o cu „statul laic”, cu „neimplicarea religiosului în spațiul politic”? Sau se trece de la ideologiile plurale…la partizanatul religios?
 • Și Kevin Costner…e baptist…Sau despre cum se fac filmele pe partizanate religioase
 • Filmele americane „de succes”, în aparență fără culoare religioasă, au multe pliuri religioase și antireligioase, pe care privitorii lor din întreaga lume le înghit fără să le mestece.
 • Victor Ponta: „Am luat act cu deosebită îngrijorare de anunţul conform căruia României îi vor fi suspendate, din nou, fonduri europene, de data aceasta, în valoare de 3,5 miliarde de euro. Dacă acest lucru s-ar fi întâmplat acum pentru prima dată, atunci s-ar fi putut spune că situaţia este gravă. Din nefericire pentru România, situaţia este una de-a dreptul dramatică, întrucât este cel puţin a treia oară, în mai puţin de 12 luni, când primim un semnal de o asemenea gravitate din partea Comisiei Europene”.
 • Ultimul sondaj CCSB: „La capitolul instituiţii, pompierii se bucură de cea mai multă incredere cu 94%, urmaţi de Armată- 81%, Biserică- 79%, jandarmerie-69%, BNR- 62%, mass-media- 58%, ultimele locuri fiind ocupate de Preşedinţie- 21%, Guvern- 20%, Parlament- 15% şI partidele politice- 12%”.
 • Adrian Vasilescu (Jurnalul Național): „PIB e greu de ob­ţi­nut când sunt prea multe companii care îşi permit luxul de a fi ne­re­n­ta­bile. Şi care obligă populaţia şi socie­tă­ţile comerciale competitive să le ac­cepte indolenţa, nepriceperea şi ri­si­pa”.
 • Creaturi neobișnuite, care trăiesc în mare la adâncimi de peste 1000 de metri.
 • Răzvan Sălăgean (News Timișoara): „Aproximativ 30 de persoane au spus „Prezent” la ora 16, în Piaţa Operei pentru o nouă zi în stradă. Protestatarii au strigat din nou „Demisia, demisia”, au rostit „Tatăl Nostru”, iar mai apoi au cântat imnul României. În memoria eroilor şi martirilor din ’89 s-a ţinut şi un moment de reculegere. „Suntem puţini aici, în ’89 am fost mult mai mulţi. Atunci ne-am luptat împotriva tancurilor. Ce au făcut cei care au murit atunci pentru noi va rămâne veşnic viu. Noi ne-am adunat aici în memoria lor şi să ne spunem păsurile şi să ne cerem drepturile„, a spus unul dintre revoluţionari”.
 • Cameră web, Jurnalul Național, 19. 54:

 • Sunt două grade Celsius la București. 19. 59.
 • Radu Alexandrescu Vasilescu (Jurnalul Național): „Singurele mijloace viabile de reacţie rămase la dispoziţia sistemului actual sunt acţiunile profesioniste de intimidare şi infiltrare, operate de serviciile speciale. Problema regimului este tocmai eşecul de până acum al acestor acţiuni, eşec determinat atât de rezistenţa firească, paşnică, a celor din Piaţă, cât şi de faptul că structurile speciale sunt şi ele compuse din oameni care au perceput mai bine decât oricine breşele apărute în sistem”.
 • Cine filează Piața Universității.
 • Iuliana Tudor (Jurnalul Național): „Pe 16 februarie m-am alăturat Crucii Roşii Române în calitate de voluntar în sprijinul persoanelor afectate de căderile masive de zăpadă. Cu alte cuvinte, am mers alături de un echipaj al Crucii Roşii spre sate complet izolate, localităţi unde nu mai ajunsese nimeni chiar de săptămâni întregi. M-am întors de acolo cu o lecţie de viaţă!”.
 • Idem: „Copilul e răcit, nu l-a văzut niciun doctor, iar la nasul lui mizeria poartă bătălii crunte! Nu-mi pot lua ochii de la el. Mama copilului îmi spune că lemnele s-au terminat “’apăi, doamnă, acum nu ne-a mai rămas decât gardul! Îl facem bucăţi şi aşa ne încălzim”, îmi spune femeia. Care căldură…când nouă, îmbrăcaţi în costume de ski ne era frig?!…O întreb ce se va întâmpla când se vor fi ars toate ulucile din gard… ridică din umeri… “Dumnezeu ştie ce-o mai fi!” În colţul celalalt al odăii zac într-o tigaie din acelaşi peisaj murdar câteva jumări îngheţate…”.
 • Natalia Ardeleanu (Jurnalul Național): „În Piaţa Universităţii, timpul pare să se fi oprit, revolta şi indignarea sunt exprimate aici în continuare şi lasă o poartă larg deschisă pentru voi, cei care simţiţi că sunteţi luaţi la mişto la voi acasă, în ţara voastră”.
 • Idem: „Românii sunt condamnaţi la moarte şi la o viaţă infernală pentru că au avut ghinionul să se nască în România, ţara de unde fură cine vrea, numai să fie votat. În timp ce oamenii privesc uluiţi, se fură ca în codru. Nici codrul nu va mai exista în curând! Mi-e foarte teamă să nu fim cuprinşi de o variantă a sindromului Stockholm, să ne simpatizăm hoţii şi să le admirăm inteligenţa şi cât de şmecheri sunt ei, uitând în mod fatal că buzunarele din care fură sunt ale noastre”.
 • Idem: „ROMÂNIA ESTE A NOASTRĂ! Iar ei nu sunt români. Am realizat că este dreptul meu să mă enervez, să mă enervez public! ROMÂNIA, ENERVEAZĂ-TE!”.
 • Cât costă un apartament în București.
 • George Anghel (Cotidianul): „Zeci de oameni protestează din nou luni seară [20 februarie 2012] în Piața Universității [din București] afișând pancarte cu mesaje împotriva lui Traian Băsescu și a noului Guvern girat de el. Manifestanții cer în continuare demisia lui Băsescu și organizarea de alegeri anticipate”.
 • Diana Dumitrescu (Cotidianul): „În lipsa unei legislaţii stricte, mita electorală este practicată pe scară largă de PDL. Ultima modă în domeniu, excursii şi bilete la meciuri internaţionale de fotbal”.
 • Idem: „primarul sectorului 2 din Bucureşti, Neculai Onţanu era considerat ca fiind pe locul 1 la capitolul ingeniozitate în ceea ce priveşte mita electorală. Astfel, de mai bine de un an de zile, Onţanu a organizat mai multe excursii – în special pentru electoratul mai în vârstă – în Bulgaria, la Balcic”.
 • Ziarul Profit: „Cinismul şi risipa banului public sunt la ordinea zilei pentru cei doi portocalii, Ştefan Lăzăroiu şi Victor Suhan. Lipsiţi de educaţie şi de respect faţă de argeşeni s-au apucat să arunce banii publici de la Hidroserv (asociată Hidroelectrica, societate sută la sută de stat, care aparţine tuturor românilor) pe bannere şi fluturaşi, prin care să denigreze Opoziţia. Vom face un calcul şi vă vom arăta cât a costat această campanie pe banii publici! Clar şi direct, utilizează banii statului în folosul personal, pentru a-şi face campanie electorală, deşi nu este nici momentul, nici cazul!”.
 • Afișele contra USL în prezentarea lui Ioan Oltean.
 • Ziua News despre a 39-a zi…
 • Claudiu Bălan (Ortodoxia tinerilor): „Atât timp cât unchiul mort era încă în casă se simțea așa o tensiune printre toți, un fior care ne deranja pe toți. Odată îngropat, familia începe să-și ia de o grijă, izolând suferința în groapă. Gândiți-vă ce-ar fi dacă cineva ar păstra trupul celui adormit în casă ani de-a rândul. Ar vedea cum chipul celui drag se degradează zilnic și se urâțește până la descompunere. Ar vedea cum moartea îl cuprinde din ce în ce mai mult pe cel iubit și asta ar aduce mai multă suferință decât mângâiere”.
 • Idem: „Coliva simbolizează Biserica, adică pe noi toţi, uniţi de aceeaşi credinţă în Dumnezeu”.
 • Domnul George Anca ne publicitează în blogul său. Îi mulțumim frumos!

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *