Statistici. Concluzii. Sublinieri. Lucruri văzute de-aproape [3]

Partea întâi și a doua

***

Dacă e „să facem război”…atunci „să coste mult”!

„…războiul împotriva terorismului, inclusiv măsurile de precauţie şi de siguranţă, au costat Statele Unite [ale Americii] în ultimul deceniu 3.228.000.000.000 dolari”[1].

Și terorismul e în floare!…

***

Un Facebook de toate zilele

Cine e la ora actuală? Are peste 800 de milioane de utilizatori, peste 2 miliarde de editări primesc like-uri și comentarii în mod zilnic, 75% dintre utilizatori sunt din afara SUA și este disponibil în 70 de limbi[2].

 ***

Amenzi recente

„Poliţia Rutieră a dat peste 5.000 de amenzi pentru viteză excesivă în acest weekend”[3], adică pe 22-23 octombrie 2011, în București și în alte 17 județe din țară[4].

***

Un prinț pentru România

„Prinţul Charles al Marii Britanii a hotărât să promoveze România prin intermediul unui documentar numit „Wild Carpathia”, care va fi difuzat pe data de 30 octombrie [2011], la ora 20.00, pe postul de televiziune Travel Channel.

Filmul va fi tradus în 20 de limbi şi va putea fi vizionat în 119 ţări ale lumii”[5].

„”România este în prezent aşa cum era Costa Rica acum 15 – 20 de ani. Costa Rica era o ţară care se baza foarte mult pe agricultură ca export.

După aceea un premier a condus o iniţiativă de a face din statul său o destinaţie majoră de ecoturism.

Sunt sincer de părere că România are potenţialul de a fi Costa Rica Europei sau că este ca un Yellowstone al Europei„, a declarat pentru Gândul [Paul] Lister”[6].

Ministerul Turismului de ce nu o fi fost străfulgerat de ideea unui film atât de grandios despre România, în locul penibilei frunze?

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ip_QZaBfXqM]


[2] Ben Parr, Facebook by the Numbers [Infographic], articol din 21 octombrie 2011, cf.  http://mashable.com/2011/10/21/facebook-infographic/.

[4] Ibidem.

[5] Corina Vârlan, Probabil cel mai frumos FILM despre România: „WILD CARPATHIA” sau cum a făcut Prinţul Charles din ţara noastră bijuteria Coroanei [22 octombrie 2011], cf.http://www.gandul.info/interviurile-gandul/probabil-cel-mai-frumos-film-despre-romania-wild-carpathia-sau-cum-a-facut-printul-charles-din-tara-noastra-bijuteria-coroanei-8890126#top-likes.

[6] Ibidem.

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *