Primăvara protestelor românești

  • Ce s-a petrecut aseară în București și în alte orașe ale României nu a fost altceva decât transmutarea revoltei din oameni și din cadrul familiilor lor, din spațiul privat…în stradă, în spațiul public. Pentru că aceasta e starea reală de spirit a românilor, a majorității românilor, în fața unei puteri politice susținute artificial.
  • Antena 3, Realitatea TV și OTV au fost singurele televiziuni românești care au prezentat evenimentele în derulare…și în consens cu protestatarii.
  • Cotidianul a făcut updeituri continue și Gândul la fel. La fel și Jurnalul Național și Hot News.

  • Iar, în fața adevărului, Jandarmeria Română ce face? „Potrivit legii, participanţii la acţiunea de protest, având în vedere că este una nedeclarată, vor fi sancţionaţi cu amenzi între 500 şi 5.000 de lei, iar organizatorii vor primi  între 1.000 şi 5.000 de lei. Pentru a-i identifica, vom analiza imaginile şi vom face verificări ulterioare„, au mai spus reprezentanţii Jandarmeriei. Adică pun paie pe foc…ca și președintele…în loc să-și recunoască falimentul. Să recunoască faptul că oamenii nu țipă degeaba…ci pe drept.
  • Iar dacă ar fi fost declarată…oamenii ar fi strigat altceva? Dacă se primesc avize pentru protest…vor spune adevăruri mai puține…sau mai multe?
  • Însă România e pe un drum politic greșit…și oamenii reacționează corect…pentru că sunt afectați direct. Trăiesc greu…și sunt loviți în plin de fiecare nouă mutare politică a actualei guvernări. Au ajuns la o limită de nesuportat…lucru mărturisit de mulți dintre cei prezenți.
  • La București au fost între două și patru mii de oameni la protest potrivit mai multor estimări.
  • Și acesta e doar începutul schimbării…

4 comments

  • Vă sărut dreapta, Părinte.

    Mie îmi pare foarte rău că mai există atâţia oameni care n-au înţeles că nu prin transmutarea revoltei din noi şi din familiile noastre, în stradă, vom scăpa de rău.

    Blagosloviţi.

  • Probabil ca adevăratele revolte nu își mai au locul pe strada. Privit cu detașare ascest protest vine incredibil de tarziu.

    Propune o schimbare, dar am trait deja aceste schimbari, principalele partide politice s-au succedat la putere in combinatie de trei luate cate doua sau unu, am epuizat pana acum toate permutarile posibile.

    Media exagereaza aceste manifestari, uitand de principala lor indatorire aceea de a informa echitabil si impartial. Insa este un deziderat abandonat de multa vreme.

    Nici pe departe nu vreau sa spun ca nu este o situatie extrem de dificila care impinge pe fiecare dintre noi pe calea disperarii neputinciose dar inlaturand dialogul, renuntand la minima ratiune, lasand ca si alta data pe altii sa speculeze durerea oamenilor ne vom intoarce din punctul din care am plecat.

    Am asistat zilele acestea la ce inseamna dialogul in spatiul public, ideile delirate si rau voite care daca sunt repetate multa vreme ajung sa fie mai puternice decat adevarul.

    Imi permit sa va propun un mic exercitiu: uramariti cu atentie nevoia mediei de a produce isterie, de a lua si ultima speranta omului de rand, omorand dialogul si logica.

    Este evident ca nu cetateanul este cel care va ieși cel învingător in final.

    • Dragă Liliana,

      dialogul apare între oameni demni, între oameni care își vor binele în mod reciproc…și nu între agresori și agresați!

      Aici, pe străzi, țipă demnitatea unui popor călcat în picioare.

      Cele două televiziuni care transmit din stradă doar mediatizează durerea / enervarea/ disperarea, o aduc celor care sunt în case…și nu ele o creează.

      Cei care au creat-o…nu se mai arată la față

      Nu au curajul să vină acolo, în stradă, pentru dialog…pentru că ei au terminat-o cu dialogul înainte de a propune măsuri de austeritate.

      Asistăm la durerea gravă a unui popor…care a răbdat prea mult înjosirea.

      Cred că trebuie să stăm cu capul plecat…în fața acestei dureri exprimate cu voce tare.

  • Pingback: A șasea zi pentru România | Teologie pentru azi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *