A 38-a zi pentru România

Ce s-a petrecut în București, România și în întreaga lume în cadrul protestelor…pentru România în ultimele 37 de zile: prima zi (13 ianuarie 2012), a doua zi, a treia zi, a patra zi, a cincia zi, a șasea zi, a șaptea zi, a opta zi, a noua zi, a zecea zi, a 11-a, a 12-a zi, a 13-a, a 14-a, a 15-a zi, a 16-a zi, a 17-a zi, a 18-a zi, a 19-a zi, a 20-a zi, a 21-a zi, a 22-a zi, a 23-a zi, a 24-a zi, a 25-a zi, a 26-a zi, a 27-a zi, a 28-a zi, a 29-a zi, a 30-a zi, a 31-a zi, a 32-a zi, a 33-a zi, a 34-a zi, a 35-a zi, a 36-a zi, a 37-a zi.

  • Sorin Roșca Stănescu: „acuzaţiile pe care Reuters i le aduce preşedintelui Traian Băsescu şi maniera în care este redactat portretul şefului statului român ne întorc în urmă cu 25 de ani, când, într-un mod ase­mă­nător, era „tratat” ga­ze­tă­reşte şi Nicolae Ceauşescu. Este un semnal umilitor pentru români, de care ar trebui să ţinem seama. Şi, până la urmă, cine ne umileşte? Agenţia Reuters? Sau propriul preşedinte?”.
  • Din Jurnalul lui Adrian Păunescu: „Ioan Alexandru e cel mai mare poet al generaţiei noastre, Nichita Stănescu a reformat şi a revoluţionat limbajul, iar Marin Sorescu a scris o carte mare şi o poezie mare în «La lilieci». Adevărul ar trebui să fie principala noastră forţă. Înainte de a face bine, trebuie să nu facem rău. Eu am puterea să cred şi să vă spun că unii dintre marii scriitori care mă înjură sunt mari oameni de litere”.
  • În Argentina sunt la mare căutare Daciile vechi.
  • În Covasna se taie panglici cu steagul maghiar…pentru că suntem în Ungaria, nu?
  • Din nou despre…victime colaterale și despre viața cetățeanului care nu are valoare în ochii statului care ar trebui să-l protejeze.
  • Nici în Grecia nu se opresc manifestațiile.
  • Adrian Năstase: „Putem fi de acord cu pactul fiscal fără să fim de acord cu protocolul generos întins de cei de la putere. Marfa nu se poate confunda cu ambalajul, aşa cum doreşte Traian Băsescu. Sa fie clar pentru orice capuchehaie: suntem favorabili obiectivelor tintite prin Tratatul fiscal, si ne vom pronunta, in principiu, favorabil, in cadrul Parlamentului, atunci cand se vor respecta prerogativele acestuia de a fi informat in procedura de ratificare a documentului respectiv”.
  • Monica Tripon (Făclia de Cluj): Ieri seară, 18 februarie 2012, la Cluj Napoca s-a protestat în semn de solidaritate cu Grecia. „„Nu vrem să fim străini la noi în ţară!”; „Democraţia e participativă!”; „NU cianuri în Roşia Montană!”; „NO ACTA!”, dar şi „Jos Băsescu!” ; „Jos Guvernul” sau „Udrea, nu te-am uitat,/ Vrem Cocoşu’ anchetat!” – au fost cîteva dintre mesajele lăsate lîngă oamenii de zăpadă de la Cluj.
  • Idem: „Alături de tineri au protestat, şi sîmbătă, „veteranii Pieţei”, lozincile lor amestecîndu-se, din nou, sau completîndu-se. S-au scandat vechile lozinci împotriva preşedintelui, s-a scandat împotriva Guvernului („Toată lumea ştie/ Ne  conduce SIE”; „Jos Guvernul securist/ Condus de un utecist”; „Ungureanu e ateu,/ O să-l bată Dumnezeu”), împotriva fostului premier Emil Boc şi împotriva PDL. S-a scandat „PDL în România/ Este jaful şi hoţia”, dar şi „Nu Corporaţia/ Face legislaţia”; „ACTA – NU!”; „Salvaţi Roşia Montană!”; „Grecia, nu uita/ Clujul e de partea ta!”; „Solidaritate pentru libertate!””.
  • Varujan Vosganian: „Economia unei ţări are o evoluţie ciclică. Perioadele în care economia funcţionează sub potenţial alternează cu cele în care economia funcţionează peste potenţial. În general, pe perioade mai lungi de timp, ca medie, PIB-ul real şi PIB-ul potenţial tind să se egalizeze. Acesta este şi cazul României, dacă avem în vedere perioada de un deceniu şi jumătate 1997 – 2012. Relaţia dintre PIB real şi cel potenţial, aşa numitul output gap a alternat, după cum urmează: între 1997 şi 2003 PIB real a fost sub potenţial, între 2003 şi 2008 PIB real a fost peste PIB potenţial, iar după aceea PIB real a fost iarăşi sub potenţial”.
  • Cristian Tudor Popescu: „Am spus, fireşte, cu totul altceva: că soluţia ar fi putut fi, când mai era posibil, autoreglementarea în interiorul breslei, concretizată într-o licenţă de jurnalist care să poată fi ridicată, în cazul unor infracţiuni ca agresiunea video împotriva intimităţii persoanei, de către un organism profesional echivalent Ordinului Jurnaliştilor din Italia”.
  • Idem: „Mi s-a aruncat şi contraargumentul că doar publicul, economia de piaţă, poate decide dacă un jurnalist mai rămâne sau nu în presă. Tare şi ăsta. Păi, în cazul medicilor, piaţa hotărăşte dacă îşi mai pot face meseria, sau Colegiul Medicilor, care le poate ridica dreptul de practică? Pe avocaţii infractori îi dă afară din barou publicul sau Baroul? Profesorii sunt scoşi din învăţământ, pentru contact sexual cu elevi, de către economia de piaţă? Sunt şi acestea profesii liberale, ca şi jurnalismul, numai că sunt constituite ca bresle şi reglementate”.
  • Cameră web Jurnalul Național, 17. 52:

  • Radu Tudor (Antena 3), la Punctul de întâlnire, a discutat ultimul sondaj CCSB, făcut după alegerea lui Ungureanu. Din el rezultă faptul că 69% dintre români doresc demisia președintelui. 19. 11./ dorința de vot a românilor la ora actuală: USL: 57%, PDL: 18%, PP-DD: 12%, UDMR: 4%. 19. 16./ 52% vor merge la vot iar 33% nu. 19. 18/ vom avea alegeri la termen…și fără regionalizare. 19. 21/ Vom avea alegeri locale în România peste 100 de zile. 19. 23. / 98% au auzit de demisia lui Emil Boc. 19. 36/ 93% au aflat că Ungureanu este premier. 19. 36/ iar 72% cred că alegerea lui Ungureanu e o strategie de imagine a lui Traian Băsescu.
  • Idem: vom avea un vot negativ, împotriva PDL. 19. 52/ 58% dintre români au încredere în media. 19. 53/ electoratul antisistem votează PP-DD/cei care au prezentat sondajul: Mirel Palada și Cristian Pîrvulescu.
  • Bogdan Teodorescu e al treilea invitat al lui Radu Tudor./ PDLul va avea și mai puțin în viitorul sondaj. 20. 14/ PP-DD „nu și-a atins punctul de sarcină”. 20. 15./ Dan Diaconescu este „o imagine media” și vom vedea ce va face partidul său la alegerile locale./ îi doresc domnului Vasile Blaga…un 3, ceva %…pentru PDL. 20. 22/
  • Idem: 30% pentru PDL e „total nerealist”. 20. 25.
  • Radu Tudor: de unde a avut PDL banii pentru afișele anti-USL?. 20. 27./ de ce nu candidează Udrea împotriva lui Oprescu? 20. 29. /
  • Bogdan Teodorescu: atacurile continue ale PDL împotriva lui Sorin Oprescu, primarul capitalei./ Elena Udrea are 5% credibilitate. 20. 30./dacă nu se fac anticipate…PDL va pierde și mai mult. 20. 35./ PDL poate ajunge la o cifră în sondaje…dacă nemulțumirea populară crește. 20. 39. / ne izbim de „o justiție subiectivă și ilogică”. 20. 48. / se cheltuie bani publici enormi pe procese de hărțuire a unor oameni. 20. 50./ nedreptățile judecătorești făcute împotriva lui Adrian Năstase. 20. 51. /
  • Realitatea TV. 21. 53. Cristian Tudor Popescu: Ungureanu înseamnă mult mai puțin decât Boc…pentru că nu are rădăcini în PDL.

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *