A 24-a zi pentru România

Ce s-a petrecut în București, România și în întreaga lume în cadrul protestelor…pentru România în ultimele 23 zile: prima zi (13 ianuarie 2012), a doua zi, a treia zi, a patra zi, a cincia zi, a șasea zi, a șaptea zi, a opta zi, a noua zi, a zecea zi, a 11-a, a 12-a zi, a 13-a, a 14-a, a 15-a zi, a 16-a zi, a 17-a zi, a 18-a zi, a 19-a zi, a 20-a zi, a 21-a zi, a 22-a zi, a 23-a zi.

  • Dorin Tudoran: „Ideea că îţi îndeplineşti obligaţiile de cetăţean doar pentru că în ziua alegerilor votezi este falimentară. Abia după ce ai investit încredere în cei aleşi trebuie să-ţi exerciţi obligaţiile de cetăţean. Alesul trebuie să simtă, în fiecare clipă, că nu există fără voinţa celui ce l-a ales”.
  • „Helena Drnovsek Zorko, ambasadoarea Sloveniei la Tokyo, a cerut scuze publice copiilor săi şi întregii naţiuni deoarece a semnat ACTA, tratatul anti-piraterie, fără să analizeze cu atenţie prevederile legii”.
  • Cateheză pentru infractori. Sau a vorbi pe înțelesul acelora care…n-au habar despre ce spun Scripturile.
  • Adrian Năstase: „Nemultumirea latenta a populatiei creste continuu. Nemultumirea este legata de directia in care merge tara dar si de cei care o conduc. Atat guvernul, cat si Basescu, au un nivel de incredere publica in jur de 10%”.
  • Dragoș Stoica (Jurnalul Național): „Pe o vreme câinească, aproximativ 400 de suporteri din toată ţara au protestat azi, [4 februarie 2012,] la Sibiu, într-un miting autorizat, contra unor prevederi ale Legii 4 care reglementează modul în care ultraşii se pot manifesta pe stadion. Dincolo de scopul iniţial, marşul de la Sibiu s-a transformat rapid într-o mişcare de protest la adresa întregii clase politice. Cel puţin ca atmosferă şi ca mesaj politic, Piaţa Universităţii din Bucureşti s-a mutat astăzi la Sibiu”.
  • În ultimele zile s-a protestat în Piața Universității din București, la Sibiu, Oradea, Slatina, Alexandria. 15. 17. Antena 3.
  • La 1 an al USL. Un articol al lui Victor Ponta.
  • La Moscova, 4 februarie 2012, la -20 de grade Celsius: protest de 100.000 de oameni.
  • Vintilă Mihăilescu (Dilema Veche): „În primul rînd, această revoltă nu poate fi încadrată global într-o singură căprărie, nu i se poate aplica o singură etichetă, definitivă. Şi aceasta deoarece, pe de o parte, este un soi de war in progress, o devenire, şi nu o stare de moment; pe de altă parte, deoarece este…mai multe: cele două trotuare de la Piaţa Universităţii, de pildă, sînt diferite”.
  • Idem: „„Revolta creativă“ actuală pare să aibă astfel o semnificaţie de lungă durată, dincolo de explozia mămăligii, fiind (şi) o revoltă pentru, nu doar una împotriva. În primul rînd, ea este şcoala creativă a unei noi generaţii, care devine conştientă de ea însăşi şi care (re)vine la politic, ca o minoritate, desigur, dar una „calificată“, dispusă şi competentă să ducă o luptă de durată pentru un alt fel de dialog între putere şi societate”.
  • Vlad Bontea (Bucureștii vechi și noi): „În ultimii ani veniturile locuitorilor din oraşe au scăzut prin diverse metode (disponibilizări, reduceri de salarii, tăierea unor drepturi) iar costul vieţii a crescut prin o serie constantă de creşteri a preţurilor mai ales cel al combustibililor. Cheltuielile cu chiriile şi întreţinerea rămân ridicate iar posibilitatea achiziţionări unei locuinţe de către un tânăr orăşean este extrem de scăzută”.
  • „Să-i dăm papucii lui Udrea”. 17. 59. Antena 3. Se colectează papuci pentru Elena Udrea în Piața Universității.
  • Au ciordit cum nici fanarioții n-au făcut-o”: un protestatar din Piața Universității.
  • Jeffrey Franks: „Eu sunt o persoană religioasă, sunt mormon. Eu nu beau alcool, cafea, nu fumez, conştiinţa mea este curată”.
  • Sunt – 5 grade Celsius la București. 18. 22.
  • Sanda Țăranu: „E adevărat, TVR este un post public generalist. E obligat să facă cultură, nu numai ştiri. Însă oamenii sunt acum interesaţi de ştiri, de ceea se întâmplă. Şi acum ce fac ei la ştiri nu mai interesează, pentru că nu fac ce trebuie. În aceste condiţii, oamenii se uită la celelalte televiziuni. Eu ţin la Televiziunea Romană şi îmi pare rău că se întâmplă acolo astfel de lucruri. Totuşi, trebuie să recunosc, TVR şi-a găsit un culoar: divertismentul. Sunt cei mai buni pe emisiunile de divertisment”.
  • O protestatară de 40 de ani din Piața Universității: „Dar m-am săturat. M-am săturat de nesimţiţi şi de mitocani”.
  • Idem: „Sunt şi eu o candelă aprinsă, una dintre puţinele care mai licăresc în Piaţa Universităţii. Candele ce cu greu se zăresc dintre troienele care au acoperit ţara. Nici vântul puternic nu poate stinge luminiţele de acolo. Nici gerul. Nici măcar gerul nu poate îngheţa aceste lumini ce se ridică din inimile noastre ca o rugăciune…”.
  • Simona Boțog (Antena 3): deși ninge afară…oamenii protestează în Piața Universității…și aduc încălțăminte uzată…ca semn simbolic…a cerutei demisii a ministrului Elena Udrea. 19. 28.
  • Despre fotomodele: „Aproape jumătate (48.7%) postesc, fac clisme şi ţin diete pentru a slăbi, 31.2% au o tulburare alimentară, 76.5% au fost expuse la droguri (sau alcool) în timp ce munceau. Peste jumătate (50.6%) au consumat cocaină, iar 28.8% dintre modele nu au asigurare de sănătate”.
  • Crin Antonescu: revendicările politice ale protestatarilor sunt și ale noastre. 20. 06. Antena 3./ Cu toate că noi am prezentat pas cu pas programele USL…actuala guvernare spune în continuu că nu avem soluții. 20. 26/noi l-am anunțat pe Jeffrey Franks de mai multe ori despre furturile masive ale actualei guvernări/bugetul României este „sifonat” continuu/Jeffrey Franks a cauționat, în mod descalificant, actuala putere./
  • Cameră web Jurnalul Național, la Fântână, 20. 49 minute:

  • Datorită dezinformării ministrului Igaș, cu zăpada…unele supermarketuri bucureștene au vândut ca în ziua de Crăciun. 21. 09. Antena 3.
  • Sunt oameni sărmani şi cinstiţi, copiii lor vin zilnic la şcoală şi învaţă. Până a rezolvat domnul primar cu lumina, învăţau la lumânare, vai de capul lor. Sunt extrem de săraci şi merită ajutaţi. Fetele sunt premiante”.
  • Dacă lași să se înmulțească răul…el se extinde…și te ucide.
  • Cristian Tudor Popescu: Niciun guvern de tehnocrați nu mai este viabil acum. 21. 53. România TV./ „își fac iluzii că atitudinea maselor față de ei” se va schimba/ guvernanții actuali au o atitudine comunistă…prin care au scos masele din sărite/
  • Arhiva națională grecească de teze doctorale
  • Institutul lumii arabe
  • Corpus Inscriptionum Latinarum
  • Carmen Dragomir și Petru Zoltan (Jurnalul Național): „Vizavi, la Fântână, tinerii începeau să se strângă unul câte unul. Pe la ora 20:00 deja erau în jur de 60 de oameni. Cei mai mulţi veneau de la muncă, alţii de la examene. Dintr-un rucsac cineva a scos o portavoce, şi, animaţi,  manifestanţii au început să cânte: „De la opt la zece seara sunt aici să-mi apăr ţara!”. Motivaţi de gerul de afară au început să sară de pe un picior pe altul, pentru a se mai încălzi. Unul dintre ei, înarmat cu o lopată, se căznea să înlăture stratul de gheaţă care se ascundea sub zăpadă. La portavoce se face apel la voluntari pentru a curăţa zona de zăpadă. Mulţimea scandează: „Su­fle­tele topesc zăpezile””.
  • Idem: „Protestatarul „Un VOT”, cel care seară de seară flutură stea­gul cocoţat pe statuile din faţa TNB, a lăsat drapelul în custodia unor tineri şi a trecut la împărţit manifeste pe care se putea citi: „Votează împotriva corupţiei şi dă-i papucii Elenei Udrea. Eveniment de colectare a papucilor uzaţi pentru «sinistrul» Dezvoltării Regionale şi Turismului. Ne-am săturat de vorbe goale, de subdezvoltare generalizată şi de «cocoşi» opulenţi! Nu ştim prea bine ce vrem, dar ştim foarte bine ce nu vrem! Şi nu o mai vrem pe Elena Udrea!””.
  • Idem: „În spatele Băncii Naţionale, cei aproximativ 40-50 de tineri au scandat: „România nu va fi colonie FMI”, cu speranţa că bancherii vor înţelege mesajul ca atare”.
  • Sînziana Stancu (Jurnalul Național): Salzburger Nachrichten scrie: „Politicieni care susţin că ştiu cum trebuie depăşită criza, dar care nu iau nici măcar o măsură normală sau orientată către viitor, nu fac altceva decât să provoace mânia celor păcăliţi, iar reacţia mulţimii ar putea depăşi aşteptările puterii. Aceasta este problema reală în România şi trebuie găsită o soluţie de ieşire din criză, astfel încât traiul existenţial al oamenilor de rând să nu fie pus în pericol”.
  • Idem: „Neue Kronen Zeitung constată la rândul său că „nu se mai termină protestele din România. Oamenii continuă să scandeze împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a guvernării democrat liberale””.

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *