A 44-a zi pentru România

Ce s-a petrecut în București, România și în întreaga lume în cadrul protestelor…pentru România în ultimele 43 de zile: prima zi (13 ianuarie 2012), a doua zi, a treia zi, a patra zi, a cincia zi, a șasea zi, a șaptea zi, a opta zi, a noua zi, a zecea zi, a 11-a, a 12-a zi, a 13-a, a 14-a, a 15-a zi, a 16-a zi, a 17-a zi, a 18-a zi, a 19-a zi, a 20-a zi, a 21-a zi, a 22-a zi, a 23-a zi, a 24-a zi, a 25-a zi, a 26-a zi, a 27-a zi, a 28-a zi, a 29-a zi, a 30-a zi, a 31-a zi, a 32-a zi, a 33-a zi, a 34-a zi, a 35-a zi, a 36-a zi, a 37-a zi, a 38-a zi, a 39-a zi, a 40-a zi, a 41-a zi, a 42-a zi, a 43-a zi.

 • Mirela Danciu (Corect News): „Protestele [anti-]ACTA vor continua pe 25 februarie [2012] in pietele din marile orase din Romania. In paralel, si in Europa se anunta marsuri de protest. Chiar daca Romania a suspendat acordul de ratificare, protestele vor continua pana cand se va anula orice legatura cu acordul”. Primul protest Anti-ACTA din România a avut loc pe data de 11 februarie 2012.
 • Ana Birchall: „Apoi, un alt lucru care mi s-a părut inadmisibil a fost aroganța și autosuficiența de-a dreptul înfricoșătoare cu care doamna Vass și-a susținut punctul de vedere. În zadar au încercat cei trei interlocutori ai săi să arate că se puteau lua și altfel de măsuri, care să ajute economia românească să depășească mai ușor criza și sa aducă relansarea mult dorita. Doamna Vass a ținut-o pe a ei și ar fi continuat probabil așa mult și bine dacă spațiul alocat discuției nu ar fi fost limitat”.
 • Cristian Preda consideră că Mișcarea Populară, care va fi inițiată de PDL în curând, nu trebuie să includă traseiști, corupți sau acuzați de corupție, persoane ca George Becali sau Dan Diaconescu, oameni instabili din punct de vedere ideologic. Însă coaliția aflată acum la guvernare e formată…și din persoane cu astfel de metehne. 
 • Cosmin Nasui (Modernism): Autoportretul lui Corneliu Baba a fost vândut cu 19. 500 de euro, o brățară din argint și aur a Maiei Morgenstern a fost vândută cu 500 de euro iar desenul Anthropogramming al lui Dan Perjovschi a fost vândut cu 4. 500 de euro.
 • Fr. Stephen Freeman: „The American theologian, Stanley Hauerwas, commonly states that “there is no such thing as private morality”. It is inherently the case that morality is a matter of behavior between people. A “private morality” is no morality at all. To believe that the unborn have a right to life but to refuse to insist that such a right be observed by all, is, in fact, to declare that there is no such right. If there is a “right,” then it is immoral not to demand that everyone accept such a right”.
 • Idem: „The proposed constitution of the European Union (to give an example) offers religious freedom to individuals. Orthodox Christians have complained that such “freedom” was guaranteed under Communism – but that in the name of protecting individuals, parents were forbidden to teach the faith to their children. The Christian faith is practiced as a community. An agreement to define the faith as an individual matter is an agreement to destroy Orthodoxy. The world’s onslaught of Christian practice is subtle and relentless. Christians would do well to practice their faith and refuse devil’s bargain offered by modern states”.
 • Cristina Roșca (Jurnalul Financiar): „Păpuşile Cătălina, Simona sau Ioana produse la Arad au fost treptat înlocuite de Barbie, Cindy sau Hannah Montana. Nici Superman, Spiderman sau maşinuţele Cars nu lipsesc acum din dormitoarele copiilor, ca să nu mai vorbim de jocurile video care câştigă tot mai mult teren. Anual, românii cheltuie jumătate de miliard de lei pe jucării şi jocuri, iar suma va continua să crească”.
 • Daniel Ionașcu (Jurnalul Național): „statul [român] va împrumuta 13,7 miliarde de euro [în 2012], faţă de 13,5 miliarde în 2011. De pe pieţele externe România va atrage 4,3 miliarde de euro, cu 200 de milioane de euro mai mult ca anul trecut. Astfel, România va împrumuta anul acesta 18 miliarde de euro, ceea ce înseamnă o medie de aproximativ 2 milioane de euro/zi (circa 35.000 euro/minut)”.
 • Lia Epure (Corect News): „imaginea umbrei [lui Traian Băsescu] este tot mai pala, mai caraghioasa, dar ea inca persista, stim asta! Se simte si in felul in care se misca, aproape  amical, jandarmii, care au devenit martorii vii ai Pietei  Operei (Victoriei), dar si ai Pietei Universitatii. Se  lasa calcata in picioare de oamenii vii, care nu mai renunta la lupta.  Exista o energie pe care nimeni nu o va mai putea opri. Este umbra care, si ea, s-a saturat sa mai umble bezmetica intr-o lume care nu o mai vrea”.
 • Jurnalul Național, cameră web, 21. 21:

 • E + 1 grad Celsius la București. 21. 47.
 • În titlul articolului de aici…apare sintagma: „delir mistic”. Însă ea este una falsă…pentru că e un nonsens. Delirul e o tulburare a minții, ca urmare a unei boli psihice…pe când adjectivul mistic exprimă însușirea de taină a unei experiențe profunde, de mare luciditate, pe care o trăiesc oamenii duhovnicești. De aceea extazul/ vedenia e mistică, e tainică…pe când delirul e cauzat de o boală la nivelul creierului.
 • Ioana Radu (Cotidianul): „Mai mulți protestatari au venit din Hunedoara ca să se alăture celor care au ieșit în stradă la București. Oamenii scandează: „Vrem Mărțișor fără dictator!”, „Jos Băsescu!”, „Afară cu javrele din țară!”, „Demisia!”, „Nu vă fie frică, că Băsescu pică!””.
 • Idem: „Protestatarii poartă zeci de pancarte cu mesaje antiprezidențiale: „Boc a fost atât de mic/ L-am luat ca pe-un mizilic/Foamea este însă mare/ Băse știi că n-ai scăpare!”. „Dacă are onoare, Băsescu ar trebui să demisioneze”, a susținut unul dintre protestatari în direct la Antena 3. Manifestanții contestă și Guvernul Ungureanu și cer organizarea de alegeri anticipate”.
 • News Timișoara: „Protestatarii au venit în Piaţa Operei în numărul obişnuit, aproximativ 60 de persoane luând parte la cea de-a 44 zi consecutivă de când a pornit valul manifestărilor în întreaga ţară. Timişorenii nu au uitat nici de Marius „Tase” Tudose, căruia i-au strigat numele şi i-au promis că nu se vor da bătuţi până nu îşi vor îndeplini scopul, demisia lui Băsescu şi reforma constituţională. „Trebuie schimbată întreaga clasă politică din ţara asta. Să fie schimbaţi din temelii (…). Băsescu este capul răutăţilor, nu Emil Boc. Trebuie să plece Băsescu ca să schimbăm ceva în ţara asta”, a spus Liviu Băcana. În boxele amplasate în faţa Operei, s-au putut auzi şi câteva melodii ale formaţiei Phoenix, melodii care îi erau dragi lui „Tase” şi care, spun protestatarii, îi reprezintă”.
 • Antena 3: „Cântăreşte 10 kilograme, are trei kilometri şi confecţionarea lui a durat aproape un an. Vorbim despre un şnur de mărţişor uriaş. A fost croşetat de o femeie din Arad care vrea să ajungă în Cartea Recordurilor”.
 • Idem: „Bucureştenii au reuşit vineri seară [24 februarie 2012] să mai doboare un record. Mai exact, au intrat, cu 1.468 de semnături validate, în Cartea Recordurilor cu cea mai lungă scrisoare de dragoste. […] [Scrisoarea] are trei pagini, [este] înaltă de doi metri şi lungă de 4,5 metri”.
 • Transilvania Live a discutat de la ora 23.00 despre protestele anti-ACTA. / secțiunea a cincia, art. 27 din ACTA îngrijorează lumea onlineului/ Romeo Macaria a introdus Internetul la Cluj-Napoca. 23. 03/ Andrei Aroneț (creator de online): ACTA e un motiv de îngrijorare pentru online./
 • 23. 22. Antena 3. Val Vâlcu: anul acesta sondajele de opinie vor fi falsificate…pentru că se pregătesc pentru fraudă electorală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *