A 46-a zi pentru România

Ce s-a petrecut în București, România și în întreaga lume în cadrul protestelor…pentru România în ultimele 45 de zile: prima zi (13 ianuarie 2012), a doua zi, a treia zi, a patra zi, a cincia zi, a șasea zi, a șaptea zi, a opta zi, a noua zi, a zecea zi, a 11-a, a 12-a zi, a 13-a, a 14-a, a 15-a zi, a 16-a zi, a 17-a zi, a 18-a zi, a 19-a zi, a 20-a zi, a 21-a zi, a 22-a zi, a 23-a zi, a 24-a zi, a 25-a zi, a 26-a zi, a 27-a zi, a 28-a zi, a 29-a zi, a 30-a zi, a 31-a zi, a 32-a zi, a 33-a zi, a 34-a zi, a 35-a zi, a 36-a zi, a 37-a zi, a 38-a zi, a 39-a zi, a 40-a zi, a 41-a zi, a 42-a zi, a 43-a zi, a 44-a zi, a 45-a zi.

 • Astăzi, 27 februarie 2012, e prima zi a Postului Mare…a postului premergător Învierii Domnului. Dumnezeu să ne întărească ca să putem posti și să ne putem ruga pentru întreaga umanitate! El să ne dea bucuria curățirii de păcate și a umplerii de slava Sa!
 • Dorin Tudoran: „Tot ce pare, cât de cât, previzibil este că, având în arsenal două modele de flexibilitate supremă – cea doctrinară, reprezentată de dl Vladimir Tismăneanu, şi cea mediatică – ilustrată de dl Ion Cristoiu, orice mişcare de salon are şanse de a deveni o mișcare populară. Bazuka propagandei electorale poate face minuni. Mă gândesc la coincidenţa că dl Cristoiu este printre cei care l-au debutat pe dl Tismăneanu și i-au sprijinit începuturile publicistice şi-mi spun că oricât de mare ar fi detour-ul, marile spirite se regăsesc”.
 • Ziua News despre a 45-a zi. Articol semnat de Maia Avram. În Piața Universității din București, ieri, 26 februarie 2012, „manifestanţii au cerut demisia lui Traian Băsescu şi plecarea PDL de la guvernare. Aceştia l-au avertizat pe şeful statului că odată cu încălzirea vremii numărul protestatarilor va creşte, iar acţiunile vor fi din nou unele de amploare. „Vine, vine primăvara/Se aşterne-n toată ţara/Demonstraţii mii şi mii/Unica Soluţie – încă o Revoluţie”, se putea citi pe un banner al manifestanţilor. De asemenea, aceştia au continuat să-l ironizeze pe Traian Băsescu, transmiţându-i că nu au fost conştienţi atunci când l-au votat. „Te-am votat, dar eram beat!”, scria pe o mică pancartă”.
 • Ion Stan (Deputat PSD, 14 februarie 2012): „Ochii şi urechile statului, în loc să-şi facă cu onestitate datoria, adică să tragă semnalul de avarie şi să oprească, pe motiv de pericol de deraiere a democraţiei, caruselul înaltei corupţii politice instituţionalizate, se joacă de-a rebeliunea cu câteva sute de demonstranţi adunaţi în faţa Palatului Preşedinţiei şi în Piaţa Universităţii, ca să apere democraţia”.
 • Petre Roman (Jurnalul Național): „Situaţiile în care viaţa arată atât de clar că legile sau aplicarea lor obtuz birocratică fac atât de mult rău nu interesează pe nimeni din sfera puterii. Până nu se va restabili controlul riguros şi transparent asupra puterii politice nu ne vom bucura nici de libertate, nici de prosperitate. Actuala opoziţie întârzie să spună răspicato va face şi cum o va face”.
 • Florin Dura (Gazeta de Nord-Vest): „Peste o sută de sătmăreni, majoritatea tineri, au participat azi [26 februarie 2012] după-amiază la un miting de protest pe platoul din faţa statuii Lupoaicei din municipiul Satu Mare. […] [S-au scandat sloganele]: “Vrem anticipate, nu securitate”, “O dorinţă sinceră, România liberă”, “Prim-ministru ai numit tot un pui de securist”, “România stat poliţienesc”, “Ieşi afară, javră ordinară”, “Vrem cianură pentru dictatură”, “Vrem Mărţişor, fără dictator” şi altele”.

 • Locotenentul Alexandru Gheorghe, care a fost trecut în rezervă, a venit astă-seară în Piața Universității, la București, și a participat la proteste…în timp ce Teodor Meleșcanu a părăsit PNLul și a acceptat șefia la SIE.
 • Victor Ponta: „Puteam să folosim 20 de miliarde de euro [din fonduri europene], adică exact cât am împrumutat de la FMI şi CE şi aşa nu ar fi trebuit date înapoi de noi şi generaţiile următoare”.
 • Pe 3 martie 2012, la ora 13.00, în Parcul din Piața Unirii din București…simpatizanții președintelui Traian Băsescu vor face un miting de susținere al acestuia. Adică după modelul lui Vladimir Putin și Viktor Orban…
 • Alexandru Vișan (Cotidianul): „Zeci de militari disponibilizaţi, reprezentanţi ai filialelor din Bucureşti şi Ilfov, au protestat luni [27 februarie 2012] în faţa Palatului Cotroceni. Manifestanţii au cerut demisia lui Traian Băsescu şi a Guvernului şi organizarea de alegeri anticipate”.
 • Pe 7 martie 2011 „parlamentarii USL nu vor participa la ședința din Parlament în care Traian Băsescu vrea să adreseze un mesaj pe teme de politică internă”.
 • Ciprian Bâtea (Gazeta de Nord-Vest): peste 100 de oameni au protestat la Satu Mare pe 27 februarie 2012, în „Piaţa 25 Octombrie, pe platoul din faţa Instituţiei Prefectului”. Mesajele de pe pancarte: „“Vine, vine primăvara, iese-n stradă toată ţara, panseluţe corupţii vor planta în puşcării!”, “Vrem anticipate, nu securitate”, “O dorinţă sinceră, România liberă”, “Prim-ministru ai numit, tot un pui de securist”, “România stat poliţienesc”, “Ieşi afară, javră ordinară”, “Vrem cianură pentru dictatură”, “Vrem mărţişor, fără dictator”, “Fie ploaie, fie vânt, dăm cu Băse de pământ!”, “S-a dat şpagă barosană pentru Roşia Montană!”, “Roşia Montană nu e de pomană”, “Băsescu nu e trist, a numit un securist!”, “Satu Mare say no ACTA!”, “Armata, Justiţia, Jandarmeria, Poliţia sunt cu noi!”, respectiv “Pentru comandorul Alexandru: vivat! Pentru izmenarul Oprea: rahat!”. De asemenea, în premieră, protestatarii aveau pancarte cu mesaje adresate unor oficiali ai județului Satu Mare: “Jos prefectul! Giurcă nu fi curcă!”, “Un director Maier lăcomos, dar fraier!”, “Comisar şef Maxim contrabandist”, “Vameşul Sabou, dat în gât (legău)”, “Coşarcă la zarcă, Soponar la prevemtoar, Hurducaş la arpacaş””.

 • Maia Avram (Ziua News) a scris despre a 46-a zi în Piața Universității și ne-a oferit 14 fotografii./ „Băsescu se scufundă”…într-o mână…și în alta, același protestatar, avea mătura cu Jos Băsescu!/
 • Monica Tripon (Făclia de Cluj): La Cluj-Napoca. „Alături de preşedintele Traian Băsescu, căruia manifestanţii i-au cerut din nou demisia, fostul premier Emil Boc a fost, din nou, ţinta celor mai multe mesaje. S-a scandat iarăşi: „Emil Boc, nu uita/ În Cluj n-ai ce căuta!”; „Emil Boc face sluj,/ Nu e bun primar de Cluj”, dar şi „Nu mai este un mister,/Boc nu are caracter”. Nu a fost uitat nici luni deputatul Daniel Buda, manifestanţii scandînd iarăşi „Buda mincinosul!”. La fel, au fost reluate vechile lozinci la adresa preşedintelui, guvernului, PDL, FMI, UDMR etc”.

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *