A 40-a zi pentru România

Ce s-a petrecut în București, România și în întreaga lume în cadrul protestelor…pentru România în ultimele 39 de zile: prima zi (13 ianuarie 2012), a doua zi, a treia zi, a patra zi, a cincia zi, a șasea zi, a șaptea zi, a opta zi, a noua zi, a zecea zi, a 11-a, a 12-a zi, a 13-a, a 14-a, a 15-a zi, a 16-a zi, a 17-a zi, a 18-a zi, a 19-a zi, a 20-a zi, a 21-a zi, a 22-a zi, a 23-a zi, a 24-a zi, a 25-a zi, a 26-a zi, a 27-a zi, a 28-a zi, a 29-a zi, a 30-a zi, a 31-a zi, a 32-a zi, a 33-a zi, a 34-a zi, a 35-a zi, a 36-a zi, a 37-a zi, a 38-a zi, a 39-a zi.

  • Oana Moisil (Jurnalul Național): „La 20:30 a sosit megafonul. Avea să treacă prin mâinile a patru persoane şi să cânte până spre 23:00 („Nu vă opriţi din cântat, că jandarmii-au îngheţat… Aleee! Aleee…”). În Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, jandarmii nu sunt atât de puşi în rime ca aici. Bucureştenii au versuri frumoase pentru „ţestoase” (alint împrumutat de la suporteri). „Jandarmeria păzeşte florăria!” e unul pe care mi-ar fi plăcut să-l cânt, dar ciumpalacii şi l-au amintit abia în Control. Control-ul e un club din Pasajul Victoriei, omologul Zorki-ului din Cluj. Mărturie pentru asemănare stă dimineaţa de 16 spre 17 februarie când, la ora la care metroul începe să circule, şase voci cântau în întuneric şi lasere, pe ritmuri indie: „Tineretul n-a muriiiit, e prin baruri ameţit!””.
  • PDL a început deja campania electorală: în problema afișelor anti-USL, „preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, deputatul Radu Moldovan, consideră că Oltean ar fi trebuit să dea mai degrabă bani bătrânilor care nu îşi pot cumpăra singuri medicamentele de care au nevoie, decât să plătească tipărirea unor afişe prin care parlamentarii opoziţiei să fie arătaţi electoratului drept „chiulangii”. „Sigur, mi-aş fi dorit cei cinci milioane de euro pe care i-a folosit Ioan Oltean pentru a tipări fluturaşi, afişe cu parlamentarii opoziţiei, ca să pot încărca cel puţin zece tiruri de ajutoare, dar, din păcate, nu avem astfel de resurse, şi din puţinul pe care îl avem vrem să-i ajutăm şi noi pe cei nevoiaşi”, a declarat Radu Moldovan. „Ioan Oltean uită să spună, şi astfel dezinformează opinia publică, despre decizia USL prin care parlamentarii formaţiunii politice au obligaţia să îşi doneze indemnizaţia cât nu vom lua parte la lucrările Parlamentului”, a mai spus Radu Moldovan. El i-a cerut lui Ioan Oltean „să nu mai manipuleze opinia publică”, deoarece cheltuielile sale ca parlamentar sunt „semnificativ reduse”.
  • Există pericolul pentru România de a intra din nou în recesiune.
  • Uniunea Europeană a informat Guvernul României de suspendarea fondurilor POSDRU, a unor plăți dintr-un program de 3, 5 miliarde de euro. Noul purtător de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, anunță însă că speră ca fondurile să fie deblocate până la sfârșitul lunii martie, pentru că ar fi vorba doar de nereguli de management, nu de plăți făcute ilegal, așa cum s-a mai sesizat altădată. Antena 3. 12. 38.
  • Daniel Constantin: Nu avem resurse umane foarte bine pregătite pentru accesarea fondurilor europene. / Pe viitor, beneficiarii vor avea de suferit. Deja sunt întârzieri foarte mari. / Putem pierde aproximativ 500 de milioane de euro. Eforturile de susținere a plăților vor cădea pe umerii bugetului de stat, și așa destul de mic. / Comisia europeană vrea un angajament ferm că se vor schimba lucrurile. Noi încă nu știm de ce s-au suspendat aceste fonduri, va trebui să vedem raportul Comisiei europene. Antena 3. 12. 52.
  • Se fură…apa termală…până la epuizarea sursei.
  • Nicolas Sarkozy se pregătește…să piardă alegerile viitoare.
  • Grecia a primit sprijinul necesar pentru a evita falimentul.
  • Cristian Tudor Popescu îi răspunde lui Mircea Badea: „De pildă: dl Badea pune pe plasma din studio figura cuiva, fotografiată gros plan, pentru a părea mai grotescă. După care îşi bate joc, de multe ori cu talent, de mutra respectivului, sau respectivei, pentru că e gras, urât, are fruntea îngustă, urechile fâlfâitoare etc. Persoana în cauză este subiectul unor acuze sau bănuieli de corupţie, hoţie, nepotism, laşitate, prostie. Prin şarjele sale asupra fizicului, dl Badea induce publicului ideea că respectiva persoană e mai mult ca sigur coruptă, hoaţă, laşă, proastă. Ceea ce şi poate să fie adevărat, dar asta nu e jurnalism, este argumentum ad hominem: un gras, „cu slănină pe frunte”, nu poate avea niciodată dreptate, ne învaţă dl Badea. Deci, dacă priveşti aşa ceva ca pe un număr umoristic reuşit, e în regulă. Dacă însă îţi formezi părerea despre persoană pe baza „portretului” desenat de dl Badea, e posibil să greşeşti grav. Şi sunt destui cei pentru care ce spune Mircea Badea e unica sursă de „informare”.
  • Ca să fiu şi mai clar, eu insumi sunt citit de o parte a publicului într-o astfel de grilă. Am scris cândva o proză, intitulată „Eye contact„, despre o poveste de dragoste desfăşurată într-un WC public. Întrucât a apărut în ziar, ea este şi astăzi folosită de unii dintre înjurătorii subsemnatului ca probă indubitabilă a perversităţii sexuale care-l munceşte în mod cât se poate de real pe numitul CT Popescu, de unde rezultă, logic, fără discuţie, că e vândut lui Voiculescu, sau, după caz, lui Băsescu.
  • Nu cred că dl Badea e vândut cuiva, de pildă lui Voiculescu. Nu cred că dacă „Dom’ Profesor” cade iarăşi la pace cu Băsescu, aşa cum a făcut în 2004, dl Badea se va conforma vreodată noii „linii” – cum am văzut că se practică prin presă. Cred că e sincer în convingerile sale, nu cred că e mincinos. Dar l-aş ruga să se gândească la faptul că sinceritatea, şi nu adevărul, e opusul logic al minciunii. Că poţi, cu sinceritate, să acreditezi falsul”.
  • Se poate și să-ți ceri scuze…
  • România TV: cum se fură banii europeni.
  • Cameră web, Jurnalul Național, 19. 27:

  • Dosarul de securitate al lui Dorin Tudoran transformat în operă dramatică.
  • 40 de zile de proteste și la Timișoara: în imagini.
  • Radu Tudor: Parlamentul a fost un mediu al infracționalității practicate de putere, iar acum aceasta invocă…Parlamentul. Antena 3. 20. 13.
  • CFR Călători va disponibiliza în luna martie 1.143 de angajați. Realitatea TV. 20. 23. Numărul lor este, după Agerpres, de 1.150.
  • Angela Toncescu, actualmente vicepreședinte UNPR, a avut între 2006-2011 un salariu de un miliard și jumătate de lei pe lună. Antena 3. 21. 40.
  • Varujan Vozganian: 6 miliarde de euro a fost contribuția României la Uniunea Europeană pentru ca să putem avea acces la fondurile europene…pe care nu le accesăm. Realitatea TV. 21. 43.
  • Norica Nicolai: Această guvernare a distrus coeziunea socială a României. Antena 3. 21. 48.
  • Oamenii din Ostrov (jud. Constanța) au ajuns să cheme salvarea din Bulgaria pentru că spitalele din România s-au închis. Antena 3. 21. 53.
  • Harta salariilor minime în Uniunea Europeană. România se află pe penultimul loc.
  • New York Times: „During the recent demonstrations in Romania, signs and chants by protestors in Bucharest equated the increasingly unpopular, and critics say ever more authoritarian, President Traian Basescu with the deposed dictator Nicolae Ceausescu”.
  • Monica Tripon (Făclia de Cluj): „Circa 70 de clujeni au protestat şi marţi, 21 februarie 2012, împotriva preşedintelui Traian Băsescu, împotriva „Guvenului SIE,/ Făcut la beţie” şi împotriva PDL. Manifestanţii au scandat aceleaşi lozinci ca luni, dar şi: „Băsescu, nu uita,/ Gherla este casa ta!”; „Băsescu, mut şi surd/ Locul tău e la Aiud”; „Nu vă fie frică,/ Şi Băsescu pică!”.
  • Idem: „Au fost scandate, de asemeni, vechile lozinci la adresa Guvernului şi premierului Ungureanu, la adresa PDL şi la adresa FMI, dar şi la adresa fostului prim ministru Emil Boc. Manifestanţii nu l-au uitat nici pe Daniel Buda, scandînd din nou, de mai multe ori, atît în Piaţa Unirii, cît şi în faţa sediului PDL, „Buda mincinosul!”. La fel, s-a scandat împotriva proiectului de la Roşia Montană şi împotriva ACTA. Ca de obicei, în faţa sediului PDL protestatarii au scandat: „PDL în România/ Este furtul şi hoţia!”; „Hoţii! Hoţii!”; „Ruşine! Ruşine!”.
  • Idem: „„Voi aţi scos afară/ Doctorii din ţară!” şi „Voi daţi afară/ Tinerii din ţară”, dar şi: „Vrem miniştri-adevăraţi/ Nu pe loc calificaţi”; „Anastase, nici nu ştii,/ Sîntem o sută de mii!” sau „Cinste lor, cinste lor,/ Cinste ciumpalacilor!”; „Libertate! Demnitate!” – au mai scandat manifestanţii clujeni, în cea de-a 40-a zi de proteste.

2 comments

  • Pingback: A 41-a zi pentru România | Teologie pentru azi

  • Планируете отпуск в Греции или хотите поступить в Греческий ВУЗ?
    Интересует шопинг в Афинах или авиабилеты на Крит? Ищите интересное инфо про Афины, Крит, Родос, Санторини, Корфу, Кос или Халкидики? Значит, Вы пришли по адресу

    Организовать путешествие в Грецию самостоятельно совсем несложно – было бы желание. Конечно, наиболее простой и, зачастую, бюджетный вариант – это купить тур в агентстве и переложить все заботы на менеджеров. Другая альтернатива – это организовать все самостоятельно. При этом возникает куча вопросов, на которые мы и постараемся дать ответы в этом посте.
    На самом деле … далее на сайте grekoblog.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *