A 47-a zi pentru România

Ce s-a petrecut în București, România și în întreaga lume în cadrul protestelor…pentru România în ultimele 46 de zile: prima zi (13 ianuarie 2012), a doua zi, a treia zi, a patra zi, a cincia zi, a șasea zi, a șaptea zi, a opta zi, a noua zi, a zecea zi, a 11-a, a 12-a zi, a 13-a, a 14-a, a 15-a zi, a 16-a zi, a 17-a zi, a 18-a zi, a 19-a zi, a 20-a zi, a 21-a zi, a 22-a zi, a 23-a zi, a 24-a zi, a 25-a zi, a 26-a zi, a 27-a zi, a 28-a zi, a 29-a zi, a 30-a zi, a 31-a zi, a 32-a zi, a 33-a zi, a 34-a zi, a 35-a zi, a 36-a zi, a 37-a zi, a 38-a zi, a 39-a zi, a 40-a zi, a 41-a zi, a 42-a zi, a 43-a zi, a 44-a zi, a 45-a zi, a 46-a zi.

 • Dan Zavaleanu (Cotidianul): „Din toamnă, şcolile cu mai puţin de 300 de elevi trebuie comasate, altfel nu mai primesc finanţare de la Ministerul Educaţiei”.
 • Lucian Avramescu (Jurnalul Național): „Pedeliştii fug, ca dracul de tămâie, de PDL. Numele sub capacul că­ru­ia au golit vistieriile nu le mai face trebuinţă şi, ca atare, trebuie zvâr­lit. Sondajele îl divulgă peri­cu­los şi asasin, aşa că orice alăturare sau asemănare de mimică, căl­că­tu­ră, cărare în frizură sau coc trebuie extirpată. Ordinul de camuflaj a venit de sus. Democrat libe­ra­lii, a căror masculinitate a fost pro­bată în atâtea jafuri, vor deveni Miş­care, substantiv feminin cati­fe­lat la auz. Vor merge, car­e­va­să­zi­că, până la un transplant de sex. Poate că de aceea Traian Băsescu a încredinţat noua onomastică fii­cei sale mari, însărcinată să înscrie la OSIM rochia de bal mascat a PDL, iar o altă feminină, Udrea, să ne­gocieze întâiul dans”.
 • Idem: „În consecinţă, PDL nu mai e! Par­tidul care a desfiinţat sute de spi­tale şi mii de şcoli, izbânzi is­to­rice, azi anulate, ale unor înaintaşi, partidul care a luat laptele praf de la gura sugarilor şi a permis ca pensia să scadă sub întreţinerea la bloc, partidul care lasă bolnavii de cancer fără ultima alinare, morfina, partidul care a furat mai mult decât fanarioţii şi încă nu s-a să­tu­rat, ei bine, a dispărut”.
 • Astăzi, 28 februarie 2012, s-a votat Legea lustrației. „Sunt incluse în categoriile de lustrabili cei care au fost membri ai guvernelor în perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989 (miniştri, secretari de stat, prim-adjuncţi şi adjuncţi ai miniştrilor). Sunt supuşi restricţiilor legii şi cei care au deţinut funcţii ca prim-secretar, secretar al Comitetului judeţean de partid, preşedinte sau vicepreşedinte în consiliile populare judeţene, UTC, membrii Colegiului Central de partid sau Comitetului Central. De asemenea, persoanele care au făcut parte din structurile fostei Securităţi şi au colaborat cu aceasta ca poliţie politică. Au fost incluse în lege ca lustrabili şi cei care au ocupat funcţii ca preşedinte sau preşedinte de secţii la Tribunalul Suprem, procuror general sau procuror general adjunct”.
 • UDMR a propus astăzi, în cadrul comisiei juridice, un amendament pentru lustrarea procurorilor comuniști. Pentru că amendamentul a fost respins de comisia juridică, un fost deţinut politic, Constantin Soare, prezent la lucrările comisiei, a îngenuncheat în faţa uşii, spunându-le că nu este posibil ca foştii procurori comunişti, care l-au bătut în închisoare, să nu fie cuprinşi în legea lustraţiei”.
 • Adela Constantinescu (Cotidianul): „Circa trei sferturi dintre părinţi (74,12%) nu sunt de acord cu înfiinţarea clasei pregătitoare, [pe când] 25,88% sunt mulţumiţi de această decizie, conform unui sondaj on-line efectuat în perioada 21-27 februarie 2012 de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, în rândul personalului din învăţământ şi al părinţilor”.
 • Victor Ciutacu: „Propagandiştii portocalii se activează imediat la semnal. Geme Internetul de indignare în crucea nopţii. Curg reclamaţiile pe persoană fizică la CNA. Banii publici fac minuni. Subiectul de dezbatere publică a fost deturnat. Nu mai contează că bolnavii de cancer se zvârcolesc, nici că se moare-n spitalele bucureştene ca-n Mogadiscio. Gâdea e un impertinent. L-a pus mogulul să se ia de Duţă. Vorbeşte urât cu invitaţii. Are ceva cu reforma statului. Diversiunea portocalie a reuşit!”.
 • Jurnalul Național, cameră web, 18. 05:

 • E plus un grad Celsius la București. 18. 10.
 • Amos Oz: „În Israel oamenii mă citesc ca să se enerveze. Şoferii de taxi îmi spun să le bag minţile-n cap personajelor mele care iau mereu decizii greşite. Dar în România, şi de altfel peste tot în lume, oamenii mă citesc ca să se simtă bine”.
 • Ana Birchall: „In prima luna din 2012, numarul de firme care au intrat in insolventa a fost de 1400, cu aproape 13% mai mult decat in ianuarie 2011”.
 • Mediafax: „Peste un milion de români sunt afectaţi de boli rare, 75 la sută dintre aceştia sunt copii, majoritatea cazurilor au cauză genetică şi se manifestă timpuriu, ele apărând la 3-4% dintre naşteri, potrivit unei situaţii prezentate cu ocazia Zilei Internaţionale a Bolilor Rare”.
 • Szasz Lorand (Gazeta de Nord-Vest): în jur de o sută de oameni au protestat astăzi la Satu Mare. „Protestatarii au scandat timp de mai bine de o oră sloganuri precum “Giurcă, bu-hu-hu, ia-l pe Holdiş şi te du”, “Ieşi afară, javră ordinară”, “Vrem Mărţişor, fără dictator”, “Nu vă fie frică, şi Băsescu pică”, “România, stat poliţienesc”, “Dacă vă pasă, nu staţi în casă”, “O dorinţă sinceră, România liberă”, “Fie ploaie, fie vânt, dăm cu Băse de pământ”, “Băse vă salută, 25 la sută“, “Băse şi cu PDL ne mănâncă zilele”, “SRI, lasă-ne bani de educaţie”, “Poporul te ridică, poporul te coboară, de la preşedinte, la javră ordinară”, “Sărim cu toţii şi strigăm tare că România nu e de vânzare”, “Lupt, rezist, sunt anti-PDL-ist!”, “Băsescu şi PDL ne mănâncă zilele!”, “Cine nu sare nu vrea schimbare”, “Dorinţa poporului, demisia dictatorului”, “Respectăm Jandarmeria şi ea-şi strigă sărăcia!”, “Pentru această guvernare, nota patru la purtare”, “Jos cu chiorul”, “Vrem cianură pentru dictatură!”, “Şi de crapă pietrele, nu lăsăm protestele!”, “Ungureanu, bu hu hu, ia-ţi guvernul şi te du!”, “Jos Băsescu!”, “Giurcă, vino-ncoa`, salută galeria!”, “Noi suntem poporul, jos cu dictatorul!”. Cunoscutul folkist sătmărean Tavi Bud a interpretat cântece precum “Totuşi, unde-s banii ţării”, “Viţă de eroi” şi “Sfârşitul nu-i aici”, iar poetul Ioan Bala a recitat o poezie de protest compusă chiar de el”.
 • Viorel Dădulescu (Făclia de Cluj): „Conform celor două confederaţii sindicale, “Cartel Alfa” şi BNS, la protestul de miercuri, [din 29 februarie 2010], din faţa Prefecturii clujene, sînt aşteptate între 1.200-1500 de persoane, care ar urma să manifeste împotriva politicii de austeritate impuse de Tratatul fiscal al Uniunii Europene”.
 • Cristian Tudor Popescu: „E vorba de timp, nu au timp. Alegerile locale vor fi peste 3 luni. Nu mai au timp să mai facă încă o campanie de comunicare când şi aşa lucrurile se află în ceasul al 12-lea pentru ei. Imaginea se schimbă greu. Aceste soluţii disperate nu sunt eficiente şi raţionale dar ce să faci, vii cu legea lustraţiei. Eu sunt de acord, nu sunt împotriva acestei legi chiar dacă este o mişcare propagandistică disperată a puterii”.

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *