A 48-a zi pentru România
Ce s-a petrecut în București, România și în întreaga lume în cadrul protestelor…pentru România în ultimele 47 de zile: prima zi (13 ianuarie 2012), a doua zi, a treia zi, a patra zi, a cincia zi, a șasea zi, a șaptea zi, a opta zi, a noua zi, a zecea zi, a 11-a, a 12-a zi, a 13-a, a 14-a, a 15-a zi, a 16-a zi, a 17-a zi, a 18-a zi, a 19-a zi, a 20-a zi, a 21-a zi, a 22-a zi, a 23-a zi, a 24-a zi, a 25-a zi, a 26-a zi, a 27-a zi, a 28-a zi, a 29-a zi, a 30-a zi, a 31-a zi, a 32-a zi, a 33-a zi, a 34-a zi, a 35-a zi, a 36-a zi, a 37-a zi, a 38-a zi, a 39-a zi, a 40-a zi, a 41-a zi, a 42-a zi, a 43-a zi, a 44-a zi, a 45-a zi, a 46-a zi, a 47-a zi.
- Adrian Năstase: „Guvernul PDL şi partidul său nu sunt în stare să facă lucruri bune pentru cetăţean, în lumea reală. De pildă, să se asigure că bolnavii cu dureri mari nu vor duce lipsă de morfină. Morfina nu rezolvă problemele, dar te ajută să treci peste dureri insuportabile. PDL spune că a acţionat corect, dar că nu a ştiut să comunice bine. Adică să-i convingă pe bolnavii care nu aveau morfină că, de fapt, aveau. Pentru marile probleme, partidul lui Băsescu oferă propagandă şi atât. Adică morfină politică. Ştie că doar dacă avem halucinaţii îi mai putem suporta”.
- Theodor Istrate (Gândul): „Peste 1.500 de pensionari vasluieni sunt executaţi silit de Casa Judeţeană de Pensii din cauza neplăţii la timp a unor sume datorate către primării sau bănci, numărul bătrânilor cărora le sunt făcute opriri pe pensii fiind în creştere cu 25 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”.
- Dan Puric: sunt solidar cu cei din Piața Universității, chiar dacă eu am altă baricadă…și nu particip la protestele din Piață. 11. 48./ „suntem într-un pasaj de distrugere identitară”. 11. 55/ „există un recul fantastic la acest popor” al nostru/pledez pentru „îngăduința creștină”. 12. 26/ lozincile cu cariocă din piețe 12. 27/ „suntem într-o Românie fundamental duioasă” 12. 27./
- Dragoș Moldovan (Jurnalul Național): „minciunile Opoziţiei nu au nici un efect social negativ cuantificabil. Că se vor fi simţind unii vexaţi sau că alţii consideră că li se insultă inteligenţa e o poveste care merită spusă la o bere. Minciunile de până acum ale Puterii, în general, ale lui Traian Băsescu şi ale lui Emil Boc în special, sunt cele penale”.
- Felix Adrian Crăciun (Jurnalul Național): „Voi protesta împotriva şmenului naţional decorat cu geanta Vuitton şi colorat cu rujul strident al fetiţei lui tata, care aruncă limba română în mizerie. Voi protesta pentru că visul democraţiei româneşti se destramă la fiecare şpriţ între baronii de partid-judeţ care apoi, la televizor, mimează lupta politică. Voi protesta împotriva micilor hoţii cotidiene justificate şi încurajate de existenţa marilor hoţii”.
- Idem: „Trag linie după aceşti ani, şi bilanţul dă cu minus. Dacă totalitarismul comunisto-bolşevic a distrus orice formă de exprimare a societăţii civile, totalitarismul dâmboviţean în blană de oaie a înregimentat societatea civilă pentru a o controla. Iar când nu a putut face asta a etichetat-o şi a aruncat-o în derizoriul creat de minţile obtuze ale activiştilor de partid: golani, ciumpalaci, infractori, viermi”.
- PFP Daniel Ciobotea: „Biserica nu poate urma această logică a vrajbei, nu se substituie clasei politice şi nu promovează lupta politică de partid, ci cultivă viaţa spirituală şi demnitatea poporului român, care trebuie ajutat, nu atât prin declaraţii publice răsunătoare, cât prin multă activitate pastorală şi programe social-filantropice imediate şi pe termen lung”.
- Marius Oprea: „E o pierdere mare pentru Legea lustraţiei că foştii lideri ai Uniunii Tineretului Comunist şi ai Uniunii Asociaţiilor Studenţilor Comunişti nu vor fi lustrabili. Spun asta pentru că atât foştii UTC-işti, cât şi foştii UASCR-işti conduc, în prezent, ţara. Dacă ar fi trecut legea fără acest amendament, aveau probleme şi domnul Mihai Răzvan Ungureanu, şi domnul Cristian Preda”.
- Florin Iaru (Adevărul): „Ei bine, la 8 din 10 indicatori (80%), România stă mai rău în 2011 decât în 2008. Printre aceştia, „Uşurinţa de a face afaceri”, „Taxe şi impozite”, „Export şi import”, unde România a involuat, pe plan mondial, de la mijloc spre coada clasamentului. „Indexul” aceluiaşi raport, mult mai detaliat, arată negru pe alb că România stă mai prost în 2011-2012 decât în 2008-2009 la 81 de indicatori din totalul de 111, adică la 73% din cei urmăriţi de GCR. Îngrijorător e nivelul corupţiei şi al crimei organizate, scăpate din frâu în ultima perioadă. Cam aşa stăm cu modernizarea şi eficientizarea statului!”.
- Jurnalul Național, cameră web. 18. 16:
- Șoc ieftin, șoc ieftin! Mărțișoare vii de la jurnaliști…
- Filme și dezbatere despre protestele din Piața Universității.
- Claudiu Bălan: „Scopul rugăciunii este mereu îmbogăţirea şi curăţirea mea sufletească… Chiar dacă El ştie tot, eu mă rog ca şi eu să ştiu ce ştie El, să văd şi eu lumea cum o vede El, să dobândesc şi eu acea libertate faţă de toată creaţia pe care El o are. Dacă eu nu m-aş ruga Lui, cu gândul că oricum mereu îmi poartă de grijă, şi oricum ştie tot, şi n-am ce să-i spun nou, atunci pe zi ce trece aş începe să percep ajutorul Lui din ce în ce mai greu, chiar dacă El îmi poartă de grijă secundă de secundă. Ajutorul Lui n-ar mai fi aşa de transparent pentru ochii mei, ci aş ajunge pe parcurs la concluzia că de fapt eu mă descurc şi singur, că tot ce merge bine în viaţa mea mi se datorează mie şi capacităţilor mele fizice şi intelectuale”.
- -1 grad Celsius la București. 19. 13.
- Protestele de astăzi de la Satu Mare au fost făcute de aproximativ 100 de oameni. S-a strigat: „“România, stat poliţienesc”, “Dacă vă pasă, nu staţi în casă”, “O dorinţă sinceră, România liberă”, “Fie ploaie, fie vânt, dăm cu Băse de pământ”, “Băse vă salută, 25 la sută“, “Băse şi cu PDL ne mănâncă zilele”, “SRI, lasă-ne bani de educaţie”, “Poporul te ridică, poporul te coboară, de la preşedinte, la javră ordinară”, “Sărim cu toţii şi strigăm tare că România nu e de vânzare”, “Lupt, rezist, sunt anti-PDL-ist!”, “Băsescu şi PDL ne mănâncă zilele!”, “Cine nu sare nu vrea schimbare””. Date de la Ciprian Bâtea de la Gazeta de Nord-Vest.
- La Timişoara „peste 200 de studenţi timişoreni, dar şi părinţi care au copii bolnavi, au participat miercuri, [29 februarie 2012], la marşul pentru bolile rare”.
- Și tot la Timișoara au protestat aproape 40 de oameni. „Printre scandările preferate ale acestora au fost „Jos Băsescu” şi, dacă tot vine 1 Martie, „De mărţişor, fără dictator”. Protestul s-a încheiat în jurul orei 17:30, când manifestanţii au luat drumul spre casele lor, iar unii dintre timişoreni şi-au adus aminte şi de ţara lor şi au strigat „România, România”.
- La Cluj-Napoca au protestat aproape 150 de oameni. „“Încă un tratat fiscal/Pentru noi ultimul val/Biruri grele, sărăcie/Pentru-ntreaga Românie. Austeritatea e o problemă, nu o soluţie!” sau “Întrerupeţi cotizaţia către Europa! Aşa cum Europa întrerupe finanţarea către poporul român” se putea citi pe cîteva dintre pancartele purtate de manifestanţi. Nici Fondul Monetar Internaţional nu are prea mulţi simpatizanţi la Cluj-Napoca, sindicaliştii cerînd, pentru prima dată în mod explicit, “Afară cu FMI! Vrem guvernare naţională, independenţă şi administrare românească. Salarii româneşti, la preţuri româneşti””.
- Aproape 250 de oameni au protestat la Baia Mare. „”Ce înseamnă semnarea acestui tratat pentru România? Înseamnă că capacitatea de investiţii a ţării va scădea din partea guvernului, ca să intrăm în deficitul prevăzut, ceea ce va conduce la scăderea dezvoltării economice a României. Să nu uităm că ideea că trebuie să îl semnăm ca să intrăm în spaţiul Euro este adevărată, dar valabilitatea ei va apărea peste cel puţin 3 ani de zile.”, susţin sindicatele. Protestatarii au mai cerut „reabilitarea unui dialog social responsabil”, cerând să nu mai fie chemaţi la dialog numai de dragul de a fi chemaţi”.
Pingback: A 49-a zi pentru România | Teologie pentru azi