A 54-a zi pentru România

Ce s-a petrecut în București, România și în întreaga lume în cadrul protestelor…pentru România în ultimele 53 de zile: prima zi (13 ianuarie 2012), a doua zi, a treia zi, a patra zi, a cincia zi, a șasea zi, a șaptea zi, a opta zi, a noua zi, a zecea zi, a 11-a, a 12-a zi, a 13-a, a 14-a, a 15-a zi, a 16-a zi, a 17-a zi, a 18-a zi, a 19-a zi, a 20-a zi, a 21-a zi, a 22-a zi, a 23-a zi, a 24-a zi, a 25-a zi, a 26-a zi, a 27-a zi, a 28-a zi, a 29-a zi, a 30-a zi, a 31-a zi, a 32-a zi, a 33-a zi, a 34-a zi, a 35-a zi, a 36-a zi, a 37-a zi, a 38-a zi, a 39-a zi, a 40-a zi, a 41-a zi, a 42-a zi, a 43-a zi, a 44-a zi, a 45-a zi, a 46-a zi, a 47-a zi, a 48-a zi, a 49-a zi, a 50-a zi, a 51-a zi, a 52-a zi, a 53-a zi.

 • Alexandru Racu: Răzvan Codrescu este cel care „vă îndemna în toamna lui 2009 să-l votaţi pe Băsescu, prietenul intelectualilor amorali, care nu răspund decât în faţa „Dumnezeului împotriva căruia luptă” şi, mai ales (curat pravoslavnic!), în faţa propriei lor conştiinţe”.
 • Ana Birchall: „Comisia Europeana a revizuit in scadere prognoza privind Produsul Intern Brut al Romaniei pentru acest an, considerand ca estimarea de 2,1% inaintata in toamna era mult prea optimista si ca vom avea o crestere de doar 1,6%. Motivul? Comisia Europeana nu are incredere in capacitatea Romaniei de a compensa prin investitii si consum intern efectele negative ale perturbarilor din zona euro si ale turbulentelor de pe pietele financiare”.
 • Mihai Preoteasa (Jurnalul Național): „Din păcate, România este în metastază şi, dacă nu facem ceva, suntem pe punctul de a intra în moarte clinică…Tot din păcate însă, bruma de libertăţi cetăţeneşti transpuse în actuala Constituţie (imperfectă, dar totuşi existentă!) s-a eva­porat”.
 • Cum arată amenda pentru protestatari.
 • George Epurescu (Jurnalul Național): „Prin asemenea abuzuri încearcă să împământenească o nouă tactică de intimidare, indiferent ce faci poţi fi amendat, inventându-se fapte, fiind minţit că este un control de rutină, având încredere în instituţiile statului. Jandarmeria este braţul armat al caracatiţei politico-economice ce a pus stăpânire pe statul român. Români, treziţi-vă, că am dormit destul!”.
 • Peste 400 de mineri protestează, de ieri, la Petroșani.
 • Cum ne adaptăm…din mers…la reformă.
 • Un raport al Curții de conturi semnalează că România s-a împrumutat „mult, des și prost”.
 • Kasparov nu-l iubește pe Putin: „de altfel, lacrima lui Putin a fost principalul subiect de glume la mitingul de la Moscova, la care protestatarii au venit cu pancarte în care Putin avea chipul feminizat de chirurgia estetica sau în care i se transmitea că „Moscova nu crede în lacrimi…de crocodil”. Mesajul face aluzie la celebrul film din 1980, „Moscova nu crede în lacrimi”, regizat de Vladimir Menshov. Premierul Vladimir Putin a explicat că lacrimile de dumincă seara i-au fost provocate de vântul rece, nu de emoţia revenirii în fruntea ţării”.
 • Stelian Tănase: „Masacrul de la coafor. Acest titlu are ceva comic, ridicol, te face să râzi. Crezi că e vorba de o comedie italiană din anii 60 sau de un film cu mafioţi americani. […] Trebuie să vorbim neapărat despre recrudescenţa violenţei din lumea românească. Să vorbim  despre aceşti nebuni care umblă printre noi”.
 • Seacă și lacurile: „În ritmul actual, nepoţii noştri vor cunoaşte sensul propriu al expresiei a nu avea după ce bea apă”.
 • Val Vâlcu: nu se va merge foarte departe, din partea CNA, cu sancționarea postului Antena 3, pentru că deja au fost reacții vehemente împotriva deciziei și se pot produce și manifestații de stradă.16. 40 Antena 3.
 • Mircea Badea: Medici și polițiști au omorât oameni, nu numai criminalul însuși. Și ei sunt criminali, cu legea în mână. / Există sau nu există meseria de psiholog, dacă medicul pretextează că a fost mințit de criminal? / Pe criminal nu l-au cercetat, dar la mine acasă au venit să mă întrebe dacă nu am cutie metalică încastrată în perete, pentru că dețin o armă legală cu bile de cauciuc. 17. 16. Antena 3.
 • Cristian Tudor Popescu cere reintroducerea pedepsei cu moartea: „Despre ucigaşul din Norvegia spuneam că o să-şi scrie memoriile liniştit. Ceea ce şi face. Le aştept şi pe ale lui Vlădan, mai puţin productiv la cadavre, dar românaş de-al nostru”.
 • Camera web a Jurnalului Național, Teatrul Național, 17. 16:

 • Antena 3, 17. 34: Minerii protestatari au declarat că sunt hotărâți să vină la București.
 • Opoziția a depus o contestație la Curtea Constituțională privind hotărârea parlamentarilor Puterii de a numi noi membri la CNA.
 • Proiect de a face Someșul navigabil.
 • Republica Moldova vrea să adopte legea pentru castrarea chimică a pedofililor.
 • Site-ul oficial al USL.
 • România împrumută 11, 5 milioane de lei pe oră. 19. 08. Realitatea TV.
 • Un grup de oameni au manifestat pașnic în fața Ministerului Economiei și au fost luați cu duba de jandarmi (e a treia oară), pe motiv că n-au avut autorizație, între ei aflându-se și Brianna Caradja. 19. 33. Antena 3.
 • Protestul a fost împotriva exploatării gazelor de șist. A participat și Claudiu Crăciun. 19. 36. România TV.
 • Cotidianul face comparația cu Roșia Montană.
 • Protestatarii au strigat: Chevron vrea să ne transforme în Vuitton, Refuzăm dictatura, Vă rugăm să ne scuzați, nu suntem organizați, Jandarmeria apără hoția, Chevron go home. 20. 08. Antena 3.
 • Antena 3, 20. 16 UDMR a anunțat că iese marți de la guvernare dacă nu se rezolvă situația de la Facultatea de Medicină de la Târgu Mureș, adică, dacă nu se face medicină și în limba maghiară, prin înființarea unei secții speciale.
 • Marius Pieleanu: Care au fost criteriile după care s-au făcut disponibilizările în Poliție, dacă Gheorghe Vlădan (criminalul), angajat la 48 de ani, a fost păstrat, iar alții, absolvenți de Academii și oameni de valoare au fost dați afară și au trebuit să-și găsească de lucru în mediul privat? 20. 52. Antena 3.
 • Idem, Lucian Avramescu: Au fost dați afară din Poliție toți cei care au protestat sau chiar numai au șușotit prin secții.
 • Jandarmii au intervenit în forță și au bruscat, în Arad, protestatari pașnici, profitând de faptul că a plecat presa. 21. 03. Antena 3.
 • Briana Caragea: Am fost ținuți tot timpul în frig, inclusiv în dubă. / Am fost ridicați de jandarmi foarte brutal, deși nu încălcam nicio lege. 21. 27. România TV.
 • A apărut un site care susține o petiție către CNA, RCS-RDS și UPC, semnată de 77 de persoane, pentru eliminarea posturilor Antena 1 și Antena 3 din grila societăților de cablu. Aceasta s-a întâmplat la câteva zile după ce Valentin Mircea, membru în Consiliul Concurenței și fost avocat al lui Traian Băsescu, a criticat principiul must carry din Legea audiovizualului, care obligă societățile de cablu să aibă un pachet de posturi românești selectate după anumite criterii. 21. 40. Antena 3.

 • A 54 zi de proteste la Cluj, unde s-a scandat împotriva lui Băsescu și Boc, dar și a lui Ungureanu și a UDMR-ului: „N-a fost lăsat deoparte nici actualul premier, manifestanţii scandând: „Jos guvernul securist/ Condus de un utecist”; […] „Ungureanu, nu uita/ Nici Ardealul nu te vrea!”. De asemeni, s-a scandat şi împotriva actualului şef al SIE: „Meleşcanu trădător,/ Prin partide călător!”. […] „PDL în România/ Este jaful şi hoţia!”; „PDL, UDMR/ Aceeaşi mizerie!”; […] „Totul pentru ţară/ Javrele să piară!”; „Libertate, te iubim,/ Ori învingem, ori murim!” – s-a auzit, iarăşi, în Piaţa Unirii şi pe străzile din centrul municipiului Cluj-Napoca”.
 • După ce au plecat de la secția 4 de Poliție, Briana Caragea și Claudiu Crăciun sunt la această oră în Piața Universității. Briana Caragea: cele trei ridicări de către jandarmi le consider arestări și abuzuri grave. / O să mă duc acasă și o să-mi număr vânătăile. Claudiu Crăciun: duba pe dinăuntru se vede…în întuneric. Dar e ceva cu care ar trebui să ne obișnuim din partea guvernării. / Avem voie să protestăm în Piața Universității, dar nu în alte spații publice, ceea ce înseamnă că nu au nicio bază legală. / Mâine se împlinesc 55 de zile de proteste, un prag simbolic, pentru că manifestațiile din 1990 au durat 55 de zile. Diferența e că acum nu ne vom opri aici. / Piața Universității este peste tot… 22. 37. Antena 3.

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *