Despre nebunie și…dacă faci ceva, se vede

Nefericitul eveniment de ieri a declanșat o altă serie de dezbateri televizate despre sanitatea mentală și cum nu ar trebui lăsați nebunii…să umble liberi.

La capătul tuturor întrebărilor, se află însă fundamentala problemă a acestor zile: toate lucrurile merg anapoda în această țară.

Nebuni sunt peste tot, dar acesta are în spatele lui și o stare de fapt care nu e…mai sănătoasă decât el…

Nu poți să pretinzi mai nimic din cele ce ar părea firești, pentru că te lovești de imediat de o sumă de aspecte imposibil de realizat, din cauze hilar-dramatice. Încât nu știi ce să crezi că e mai abominabil: crima în sine sau…crima indiferenței, a corupției, a incompetenței?

Există posibilitatea ca această crimă să nu putut fi, într-un final, prevenită și împiedicată, chiar dacă s-ar fi luat unele măsuri. Dar nu e mai puțin adevărat că…nu s-a luat nicio măsură…așa cum…nu se ia nicio măsură, acum, pentru a preveni ca zăpezile de 3, 4 sau 6 metri să se transforme în ape peste casele pe care le acoperă, în unele județe ale țării…

Și această…situație ar putea fi prevenită. Sau, dacă nu îndreaptă cineva un pistol către oamenii de acolo, înseamnă că a lăsa totul în paragină cu bună știință sau la voia întâmplării, a gestiona prost lucrurile…e mai puțin…premeditare?

Au trecut săptămâni de când acele case stau sub zăpezi…Se așteaptă soarele să rezolve situația…

Să aducem soarele la tribunal?

*

Dacă faci ceva, se vede…dacă nu, nu…Nu poți spune că ai investit în întreținerea și renovarea unei case foarte mult și totuși…ea se prăbușește. E evident că minți.

În ciuda inflației termenilor stabilitate și reformă în discursurile politice actuale, realitățile arată o cu totul altă față.

Dacă măsurile ar fi reale și eficiente, le-am vedea…cu ochiul liber.

Explicațiile în termeni savanți nu confirmă bunele intenții declarate.

Realitatea e că se face reformă pe spatele celor care nu se pot apăra, că se dorește echilibrarea economică cu prețul victimelor (nu puține) din rândul populației, pentru ca unii (puțini) să nu se deranjeze și să nu își piardă funcțiile și prosperitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *