A 57-a zi pentru România
Ce s-a petrecut în București, România și în întreaga lume în cadrul protestelor…pentru România în ultimele 56 de zile: prima zi (13 ianuarie 2012), a doua zi, a treia zi, a patra zi, a cincia zi, a șasea zi, a șaptea zi, a opta zi, a noua zi, a zecea zi, a 11-a, a 12-a zi, a 13-a, a 14-a, a 15-a zi, a 16-a zi, a 17-a zi, a 18-a zi, a 19-a zi, a 20-a zi, a 21-a zi, a 22-a zi, a 23-a zi, a 24-a zi, a 25-a zi, a 26-a zi, a 27-a zi, a 28-a zi, a 29-a zi, a 30-a zi, a 31-a zi, a 32-a zi, a 33-a zi, a 34-a zi, a 35-a zi, a 36-a zi, a 37-a zi, a 38-a zi, a 39-a zi, a 40-a zi, a 41-a zi, a 42-a zi, a 43-a zi, a 44-a zi, a 45-a zi, a 46-a zi, a 47-a zi, a 48-a zi, a 49-a zi, a 50-a zi, a 51-a zi, a 52-a zi, a 53-a zi, a 54-a zi, a 55-a zi, a 56-a zi.
- Claudiu Crăciun (Jurnalul Național): „În această seară [de 8 martie 2012] s-a depăşit pragul psihologic de 55 de zile de proteste, devenind cel mai lung protest din România. În anul 1990, protestele din Piaţa Universităţii au durat fix 55 de zile. [De aceea] ori ne lăsaţi să protestăm paşnic, prin Bucureşti, ori ne ridicaţi pe toţi, până la ultimul om”.
- Răzvan Bărbulescu (Jurnalul Național): „Raed Arafat creşte în popularitate încet şi sigur, spre disperarea portocaliilor, care şi l-ar fi dorit măcar la primărie. Să-l mişte, să tragă ei sforile, să jongleze contractele. Un sondaj IMAS publicat de Adevărul arată că „părintele SMURD” e cotat cu un incredibil 76,1 la sută. La altitudinea asta, pedeliştii sunt luaţi cu ameţeală. Aroganţa lor l-ar putea urca pe Arafat 99,99 la sută. Doctorului îi e jenă şi de 50 la sută. Are bun-simţ, nu-şi explică sentimentele mulţimii…”.
- Idem: „În realitate, pedeliştii nu pricep ce naiba le-a căşunat românilor pe Arafat. Şarmul lui Udrea, Anastase şi Cotoi – spuma inteligenţei politice pedeliste – nu e bun? Portocaliii, stacojiii şi mişcarea populară a lui Socrate nu sunt lămuriţi de unde se trage farmecul lui Arafat. Infatuaţilor le scapă trăsături simple ca bunul-simţ, discreţia, demnitatea. Că şuturi de la Băse au luat toţi, dar nu se văd în sondaje”.
- Mihail Neamțu ne amenință cu faptul că Noua Republică va deveni partid politic spre finalul lui aprilie 2012. Iar despre sine spune: „N-am fost niciodată membru PDL. Am o formaţie intelectuală care include lectura unor cărţi scrise de Traian Ungureanu, Cătalin Avramescu, Toader Paleologu, Mihai Răzvan Ungureanu, Dragoş Aligică, Valeriu Stoica, Cristian Preda sau Teodor Baconschi. Am citit şi eseistica lui Sever Voinescu. Nu văd aici nicio vină. Influenţa cărturărească e una, decizia politică e cu totul alta. Pentru că m-am molipsit de puritatea ideilor lor liberal-conservatoare am decis să nu intru în PDL şi să încep, alături de prieteni foarte preţioşi, dificila construcţie a unei noi platforme politice. Am activat la 15-16 ani în PNŢCD. Singura carte de vizită a maturităţii este – în plan politic – Noua Republică”. Adică e „cu totul nou”…și „nu joacă” pe două fronturi…Numai că noi mai trebuie să și credem această gogoașă de inflație lingvistică.
- Ana Birchall: „statistica a anuntat marti ca PIB-ul real din 2011 a fost mai mare cu 31 miliarde de lei decât estimarea pe care a fost construit bugetul din 2012, [de unde] rezulta ca veniturile colectate la buget au fost mai mici cu 1,8 procente. Altfel spus, ineficienta institutiilor cu atributii in acest domeniu si in primul rand a Fiscului a facut sa se iroseasca 10 miliarde de lei (aproximativ 2,3 miliarde euro), in loc ca acesti bani sa fie utilizati pentru a renova scoli si spitale sau pentru a majora pensiile si salariile in mod real. Adica nu aplicand un calcul aritmetic si acoperind doar procentele necesare pentru a ajunge la nivelul de dinainte de taierile din 2010 (asa cum a dat ordin Traian Basescu de la Tribuna Parlamentului), ci compensand si deteriorarea puterii de comparare ca urmare a inflatiei din acesti ultimi doi ani”.
- Opțiunile de vot ale românilor în luna februarie 2012:
- Sorin Dumitrescu (împreună cu alți patru artiști) expune la Palatul Mogoșoaia începând din 11 martie 2012.
- Ieri, 8 martie 2012, a fost făcută pomenirea de doi ani pentru Părintele Profesor Dumitru Popescu.
- Luiza Ilie (Reuters): „Thousands of miners from Romania’s mountainous Jiu valley marched through the streets of Petrosani for the fourth successive day on Thursday in a pay protest, after the collapse of talks with the economy ministry”.
- Kyiv Post: „PESTROSANI, Romania — Several thousand coal miners have marched in western Romania, refusing to go down the mines for the fourth consecutive day over low salaries and work conditions. The march on Thursday came after negotiations with government officials over pay broke down. The miners threatened to walk to Bucharest, some miles 205 miles (330 kilometers) away, but police prevented them by blocking a bridge leading out of the city”.
- Blog de susținere a cauzei Roșiei Montane.
- Marieta Vișan (Cotidianul): Primarul Sorin Oprescu a început să înlăture în capitală bannerele anti-USL comandate de PDL.
- Sunt plus 3 grade la București. 18. 40.
- Jurnalul Național, cameră web, 18. 41:
- De aici, din aceste puncte în care se protestează…se începe igienizarea democrației românești. Tocmai de aceea insistăm, în fiecare zi, pe lupta pentru libertate și demnitate în România începută acum 57 de zile.
- Adrian Năstase: „Ieri [8 martie 2012], am lansat, la FET, ultimele trei volume din “Romania dupa Malta”. Au participat multi colegi, prieteni, invitati. Ma bucur ca am reusit sa duc pana la capat acest proiect. Acum, oricine va dori sa examineze politica externa romaneasca din anii 1990-1992, dar si evolutiile din politica mondiala din acei ani, va avea, cel putin, aceasta sursa de documentare – cele 10 volume, cuprinzand peste 6.300 de pagini”.
- Monica Macovei: „Coruptia costa bani. In 2011, Comisia Europeana a spus ca se pierd circa 120 de miliarde de euro anual din cauza coruptiei. Coruptia distruge competitia, scade nivelul de investitii, reduce fondurile publice, creste saracia si preturile produselor si serviciilor catre populatie, submineaza increderea oamenilor in institutiile democratice si in guverne. Fiecare act de coruptie inseamna ca o decizie la nivel politic sau administrativ este luata prin incalcarea legii; astfel, coruptia submineaza statul de drept”.
- Georgeta Popovici (Evenimentul zilei): „Din 576 de mostre recoltate [de ANPC] în perioada 2007-2011, 242 nu respectau cel puţin un parametru de calitate: amidon în prostie, sare în exces, apă cât cuprinde. În plus, 80% din producătorii şi comercianţii de carne supuşi controalelor erau în neregulă. Practic, producătorii fac legea iar consumatorii se supun”.