A 61-a zi pentru România
Ce s-a petrecut în București, România și în întreaga lume în cadrul protestelor…pentru România în ultimele 60 de zile: prima zi (13 ianuarie 2012), a doua zi, a treia zi, a patra zi, a cincia zi, a șasea zi, a șaptea zi, a opta zi, a noua zi, a zecea zi, a 11-a, a 12-a zi, a 13-a, a 14-a, a 15-a zi, a 16-a zi, a 17-a zi, a 18-a zi, a 19-a zi, a 20-a zi, a 21-a zi, a 22-a zi, a 23-a zi, a 24-a zi, a 25-a zi, a 26-a zi, a 27-a zi, a 28-a zi, a 29-a zi, a 30-a zi, a 31-a zi, a 32-a zi, a 33-a zi, a 34-a zi, a 35-a zi, a 36-a zi, a 37-a zi, a 38-a zi, a 39-a zi, a 40-a zi, a 41-a zi, a 42-a zi, a 43-a zi, a 44-a zi, a 45-a zi, a 46-a zi, a 47-a zi, a 48-a zi, a 49-a zi, a 50-a zi, a 51-a zi, a 52-a zi, a 53-a zi, a 54-a zi, a 55-a zi, a 56-a zi, a 57-a, a 58-a, a 59-a zi, a 60-a zi.
- Iulia Militaru (Jurnalul Național): „Vocea noastră, a tuturor celor care am îngheţat atâtea săptămâni în stradă, e auzită şi ne-o dovedesc nenumăratele amenzi (nejustificate legal, de altfel) pe care le-am primit pe parcursul acestei perioade. De aceea, dincolo de orice „înţelegere tacită”, ceea ce ar trebui să conteze este cum aud ceilalţi această voce şi ce înţeleg din mesajul pe care tinerii din Piaţă încearcă să-l transmită”.
- Idem: „Astfel, ascultând toate aceste lucruri şi privind înapoi la cele două luni de frig şi lupte cu jandarmii, îţi dai seama că s-a reuşit să se creeze, în mod intenţionat şi pentru perturbarea oricărui mesaj, două realităţi paralele: una, promovată şi susţinută de cei mai mulţi, a unei revoluţii a sărăciei şi a neputinţei de schimbare; alta, tăcută şi neînţeleasă, a unei mişcări pentru reconstruirea cetăţeanului – un cetăţean puternic, a cărui voce să conteze şi să impună, nu doar să ceară; un cetăţean care să îşi dea seama că nu este doar o ştampilă într-o secţie de votare, o dată la patru ani”.
- Declarațiile protestatarului Ionuț Șandru căruia o fumigenă a Jandarmeriei i-a afectat în mod masiv piciorul în ianuarie 2012. La protestele din București. Însă după ce și-a pierdut cunoștința…jandarmii l-au lovit cu picioarele…„Loviturile au încetat doar în momentul în care camerele de luat vederi au început să filmeze. Avocatul meu a obţinut unele înregistrări în care se observă clar cum unul dintre jandarmi, văzând unde s-a ajuns, le spune celorlalţi să înceteze. O persoană, cea care va fi şi martor în proces, a vrut să mă ajute să mă ridic, dar a fost împiedicată de un jandarm. Orice aş fi făcut eu, să zicem că aş fi avut un comportament nepotrivit, cu ce drept au tras ei în mine? Nu ai dreptul să faci aşa ceva. Puteam să fiu mort, să-mi tragă în burtă sau mai ştiu io unde sau să îmi secţioneze artera femurală şi eram terminat”.
- Greșeală în recensământul de la Crângu (Teleorman): 74 de țigani au fost declarați unguri. Aici nu a fost „cu intenție”…Dar acolo unde astfel de „greșeli statistice” se petrec curent…nu sunt ele atentate necorectate la adresa nației române?
- Adrian Năstase: „cred ca umilinta suprema a fost ca Traian Basescu a fost nevoit sa recunoasca, dupa toti acesti ani, cine a fost cel mai bun prim ministru”.
- Idem: „Regele Mihai il cam umileste pe Traian Basescu prin faptul ca exista, prin actele si gesturile sale istorice, care il forteaza pe Traian Basescu sa creeze alternative regale, ceea ce, pentru el, este o mare umilinta”.
- Idem: „Jurnalistii de la Antene l-au umilit extraordinar pe Traian Basescu, dar nu prin acuzatiile si dezvaluirile normale pe care le fac, ci prin aceea ca, pentru a la contracara mesajul, Traian Basescu este nevoit sa apeleze la prietenii de la CNA, chiar sa mareasca numarul lor, sa afle ca au fost amenintati cu moartea sau chiar sa introduca in strategia de siguranta nationala presa, cu totul, ca amenintare la adresa sigurantei nationale a Romaniei”.
- Idem: Dar „romanii care aleg sa plece din tara si care, prin comportamentul si deciziile lor, il fac pe presedinte sa se simt profund umilit – mai ales ca este nevoit sa le explice unor nerecunoscatori cum disponibilizarile, taierile si greutatile sunt doar un sut in fund pentru a avansa, pentru a progresa, pentru a reusi in alte societati, cu salarii mai mari…”.
- Idem: „Sigur ca exista solutii electorale iar eu sugerez ca “iesirea din umilinta” a presedintelui (ca sa folosesc un stil de exprimare de tip prezidential) sa se faca democratic, rapid si fara dureri”.
- Valentin Nicolau: „În timp ce norodul s-a prins că Băsescu este o hahaleră travestită în costum de preşedinte, el continuă să creadă în propria-i cacealma, spunându-şi grav sieşi „preşedintele”. A rămas printre puţinii români care vorbesc serios adresându-i-se lui Traian Băsescu cu apelativul de „preşedinte””.
- Alegerile locale în România vor avea loc pe data de 10 iunie 2012…și organizarea lor va costa statul român aproape o sută de milioane de lei.
- Lucian Avramescu (Jurnalul Național): „Băsescu îl vrea castrat, îl vrea clona lui Boc şi nu sunt semne că Ungureanu ar scoate vreun suspin de împotrivire. Îl ştiu pe Răzvan şi trecerea lui sub papucul băsist m-a mâhnit. Mi-a povestit o dată, când nu era spion, cum a ajuns el, licean ieşean premiant şi câştigător de olimpiadă pe ţară, supleant la UTC. Nicu Ceauşescu se săturase de „tâmpiţi cu dosare bune” şi ordonase să fie promovaţi şefi de promoţie. Şi uite aşa s-a pomenit ales. Chestia cu nomenclatura nu se lipeşte în cazul lui. De ce îşi lasă lipit numele pe carâmbul lui Băsescu? Aici mi-e greu să pricep. Poţi fi inteligent, dar depinde şi ce faci cu mintea ta!”.
- Sunt + 10 grade la Celsius la București. 17. 27.
- Jurnalul Național, cameră web, 17. 39:
- Premierul Ungureanu e pentru prima dată la Antena 3. Interviu cu Mihai Gâdea. Vrea să adopte Legea Sănătății în mod prioritar. 21. 49./ premierul încearcă să fie „prieten” cu noi…împotriva noastră. Însă tonul său calm…nu scoate sărăcia din România…și nici corupția…și nici nesimțirea reală a Puterii actuale./ Gâdea îl întreabă dacă e „premier captiv”. 22. 03./ Vrea mai mult timp…ca să acționeze. 22. 05./ vrea să crească consumul. 22. 25./ Ungureanu nu acceptă că a fost ales premier…din cauza protestelor din stradă. 22. 33./ „oftatul nu e sarcastic” 22. 36/ vrea să readucă „un minimum de optimism”…în următoarele 8 luni de zile 22. 38/ a fost o discuție sterilă…și plină de truisme. Nu poți să îndrepți cu vorbe…ceea ce extermini zilnic./
- Crișan Andreescu (Dece News): „Guvernul a stabilit începerea campaniei electorale pentru alegerile locale pe 11 mai 2012, iar înscrierea candidaților să fie încheiată la 1 mai. Costurile totale estimate pentru pregătirea, organizarea şi desfăşurarea alegerilor sunt de 99,864 milioane de lei”.
Pingback: A 62-a zi pentru România | Teologie pentru azi