A 58-a zi pentru România

Ce s-a petrecut în București, România și în întreaga lume în cadrul protestelor…pentru România în ultimele 57 de zile: prima zi (13 ianuarie 2012), a doua zi, a treia zi, a patra zi, a cincia zi, a șasea zi, a șaptea zi, a opta zi, a noua zi, a zecea zi, a 11-a, a 12-a zi, a 13-a, a 14-a, a 15-a zi, a 16-a zi, a 17-a zi, a 18-a zi, a 19-a zi, a 20-a zi, a 21-a zi, a 22-a zi, a 23-a zi, a 24-a zi, a 25-a zi, a 26-a zi, a 27-a zi, a 28-a zi, a 29-a zi, a 30-a zi, a 31-a zi, a 32-a zi, a 33-a zi, a 34-a zi, a 35-a zi, a 36-a zi, a 37-a zi, a 38-a zi, a 39-a zi, a 40-a zi, a 41-a zi, a 42-a zi, a 43-a zi, a 44-a zi, a 45-a zi, a 46-a zi, a 47-a zi, a 48-a zi, a 49-a zi, a 50-a zi, a 51-a zi, a 52-a zi, a 53-a zi, a 54-a zi, a 55-a zi, a 56-a zi, a 57-a.

  • Pomenirea morților…A pomeni înseamnă a nu dori să-i uiți.
  • De câteva zile se încearcă astuparea protestelor în România. Atât presa de la centru, cât și cea din teritoriu, spoiește realitatea în culori vii, pentru ca să nu se mai vadă dramele oamenilor. Poate exista un deserviciu mai mare pentru presă…decât axarea pe lucruri care nu interesează pe nimeni în mod capital? Cum să le mediatizezi în martie mai puțin…decât ai făcut-o în ianuarie și februarie, pe geruri de foc?
  • Pucioasa: „În viitorul familiilor de români din Castellon, chestiunea întoarcerii definitive în ţară este aproape inimaginabilă, deşi într-un context european favorabil circulaţiilor migratorii multe posibilităţi rămân deschise. Aceasta este una din principalele concluzii ale unui studiu realizat de o româncă, Elena Ramona Bucur, în teza sa de doctorat „Reţele migratorii române în Spania. Strategii şi teritorii de viaţă în Castellon”, care este prima de acest gen, în parteneriat între Universitatea Jaume I, din Castellon şi Universitatea din Angers (Franţa)”. Pentru că în Castellon „10% din populaţie este alcătuită din români”.
  • Cristian Tudor Popescu (Jurnalul Național): „Onlineul înseamnă în primul rând libertate de exprimare. A funcţionat în situaţii de blocare a celorlalte posibilităţi de comunicare, ca în Republica Moldova sau în ţările arabe. Având în vedere această emblemă a netului ca libertate de exprimare, trebuie avut mare grijă”, dacă se doresc reglementări ale presei la nivel online.
  • Jurnalul Național, cameră web, 18. 16:

  • Victor Ponta (Vox Publica): „Mesajul meu pentru comunitatea maghiară este foarte clar. Că într-un guvern USL condus de mine, drepturile comunităţii maghiare nu vor fi luate înapoi, că nu există nicio posibilitate de revenire la un mesaj de tip naţionalist-şovin. Eu nu cred că UDMR trebuie să nu intre în Parlament. Dar pentru că UDMR a fost PDL-ul maghiarilor, a fost la putere alături de PDL, acum trebuie să stea în opoziţie. UDMR este într-o cursă a înarmării. Cu cât devine mai extremist Tokes Laszlo, cu atât şi unele din mesajele UDMR devin mai extremiste”.
  • Dan Zavaleanu (Cotidianul): „Fiecare angajat al primariilor si consiliilor judetene a primit, vreme de mai multi ani, suplimente salariale cuprinse intre 400 si 800 de lei. Din 2009 aceste sporuri au fost declarate ilegale, iar acum oamenii trebuie sa returneze banii. Fiecare angajat trebuie sa scoata din buzunar aproximativ 15.000 de lei plus penalitati, si asta pentru suplimentele primite doar in 2009 si 2010. Inmultit cu 250.000, numarul functionarilor din primarii si consilii judetene, suma pe care o va strange Guvernul va fi de aproape un miliard de euro”.
  • Adică un mijloc diabolic de a-i strânge cu ușa…pe cei din primării și consilii județene…pentru alegerile de anul acesta. Însă cine le-a dat voie să primească banii până acum? De unde au primit acești angajați banii…decât de la stat?
  • Sunt zero grade la București. 20. 56.
  • Crin Antonescu (Dece News): „Suntem într-un an foarte greu, în care vom da împreună mai multe bătălii. (…) Să nu ne facem iluzii, nu vor fi simple competiţii electorale, va fi un război. (…) Nu va fi prima bătălie, dar vă asigur că va fi cea mai grea”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *