A 79-a zi pentru România

Ce s-a petrecut în București, România și în întreaga lume în cadrul protestelor…pentru România în ultimele 78 de zile: prima zi (13 ianuarie 2012), a doua zi, a treia zi, a patra zi, a cincia zi, a șasea zi, a șaptea zi, a opta zi, a noua zi, a zecea zi, a 11-a, a 12-a zi, a 13-a, a 14-a, a 15-a zi, a 16-a zi, a 17-a zi, a 18-a zi, a 19-a zi, a 20-a zi, a 21-a zi, a 22-a zi, a 23-a zi, a 24-a zi, a 25-a zi, a 26-a zi, a 27-a zi, a 28-a zi, a 29-a zi, a 30-a zi, a 31-a zi, a 32-a zi, a 33-a zi, a 34-a zi, a 35-a zi, a 36-a zi, a 37-a zi, a 38-a zi, a 39-a zi, a 40-a zi, a 41-a zi, a 42-a zi, a 43-a zi, a 44-a zi, a 45-a zi, a 46-a zi, a 47-a zi, a 48-a zi, a 49-a zi, a 50-a zi, a 51-a zi, a 52-a zi, a 53-a zi, a 54-a zi, a 55-a zi, a 56-a zi, a 57-a, a 58-a, a 59-a zi, a 60-a zi, a 61-a zi, a 62-a zi, a 63-a zi, a 64-a zi, a 65-a zi, a 66-a zi, a 67-a zi, a 68-a zi, a 69-a zi, a 70-a zi, a 71-a zi, a 72-a zi, a 73-a zi, a 74-a zi, a 75-a zi, a 76-a zi, a 77-a zi, a 78-a zi.

 • Adrian Năstase: „Traian Basescu a fost, din pacate,  ”groparul” industriei (si al flotei) romanesti. In calitate de responsabil din partea guvernului Radu Vasile si apoi Mugur Isarescu pentru programul PSAL 2, el s-a angajat la  ”privatizarea”  celor mai mari  63 de  societati din economia tarii, lasand in urma sa obligatii extrem de greu de indeplinit de catre statul roman”.
 • Idem: „Iata lista acestora: ALRO SA Slatina, ALPROM SA Slatina,SIDEX Galati, HIDROMECANICA Brasov, ELECTROPUTERE Craiova, ROMVAG  Caracal, ANTIBIOTICE Iasi,TRACTORUL Brasov, ROTEC Buzau, CORD Buzau, FORTUS Iasi, SANTIERUL NAVAL Constanta, CMB Bocsa, REAL Pleasa, SIDERMET Calan, CUG Cluj, ELSID Titu, INDUSTRIA SARMEI Campia Turzii, FAUR Bucuresti, SUBANSAMBLE AUTO  Sf Gheorghe, MECANICA Marsa, ROCAR Bucuresti, TIMPURI NOI  Bucuresti, UZTEL  Bucuresti, UZUC Ploiesti, PETROUTILAJ Campina, GRIRO Bucuresti, VIROMET Victoria, CAROM Onesti, UZINELE SODICE Govora, COLOROM Codlea, BICAPA Tarnaveni, ARGESANA Pitesti, MOLDOSIN Vaslui, CORAPET Corabia, TEROM Iasi, ROMTENSID Timisoara, COST Targoviste, ARO Campulung, VULCAN Bucuresti, RULMENTUL Brasov, UCM Resita, LUGOMET Lugoj, NICOLINA Iasi, MECANICA Negresti Oas, F.S.R. Rasnov, URBIS Bucuresti, OPTICA Timisoara, TEHNOFRIG Cluj, ELECTROTURRIS Turnu Magurele, BIOSIN Calafat, ELECTRONICA Bucuresti, ROFEP Urziceni, SINTER Azuga, EXFOR  Bucuresti, POIANA Brasov, CELHART DONARIS Braila, CLUJANA Cluj-Napoca, I.U.G. Craiova, ROMAN Brasov, NITRAMONIA Fagaras, SIDERURGICA Fagaras. Documentul care sintetizeaza initierea  acestui “mare proiect de reforma” poate fi citit aici.
 • Răzvan Bărbulescu (Jurnalul Național): „Principiul pedelist suprem rămâne sufletul: orice ar fi, un pedelist adevărat nu-şi vinde sufletul. Vinde  aurul, cuprul, energia…Până la suflet. Sufletul n-are comision, nu dă şpagă”.
 • Astăzi, 31 martie 2012, Nichita Stănescu ar fi împlinit 79 de ani. „S-au cunoscut în 1978. Dora avea 22 de ani, iar Nichita Stănescu împlinise 45. S-a întâmplat în apartamentul de două camere unde locuia poetul, în Piaţa Amzei, sub un plop-prieten, „Copacul Gică”. Dora era studentă, colegă cu poeţii Traian T. Coşovei, Florin Iaru şi Ion Stratan, viitoarele vedete ale generaţiei”.
 • Agerpres: „Avocatul Poporului a primit în anul 2011 peste 7.500 de petiţii de la cetăţeni, în care sunt reclamate abuzuri şi lipsă de transparenţă din partea autorităţilor publice, majoritatea cu privire la dreptul la informaţie, dreptul la proprietate privată şi liberul acces la justiţie”.
 • România Liberă: Pe 30 martie 2012, „peste 100 de angajaţi ai Consiliului Judeţean Giurgiu [au protestat] în incinta Prefecturii, unde au aşezat o targă pentru transportul bolnavilor, ei cerând prefectului, care a atacat în instanţă bugetul CJ, să renunţe la această decizie, care ar pune în pericol funcţionarea spitalului”.
 • Idem: „”Bugetul CJ Giurgiu a fost blocat din nou de către prefect, iar Spitalul Judeţean Giurgiu, Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi instituţiile din subordinea Consiliului Judeţean nu au fonduri pentru a-şi desfăşura activitatea, respectiv bani pentru hrana şi medicamentele bolnavilor oamenilor din cămine pentru bătrâni, bani pentru salariile angajaților. Acestea sunt consecinţele acestei decizii luate de către prefect”, a declarat Tudorel Ţone, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu”.

 • Sunt + 16 grade Celsius la București. 14. 23.
 • Nu sunt funcționale nici azi cele două camere web, de la Fântână și din fața Teatrului Național, care trebuie să filmeze protestele. Ce faci Jurnalul Național, dormi?
 • Iulian Băicuș: „Mi se pare extrem de ciudat faptul că președintele republicii maghiare vecine, Pal Schmitt, a fost prins cu un plagiat cît carul, adică a tradus din franceză 180 de pagini a unei teze scrise de un specialist bulgar în istoria Jocurilor Olimpice iar introducerea de 17 pagini a fost tradusă după un articol scris de un sociolog german, poate că numai cuprinsul și încheierea îi aparțineau, și coperțile tezei”.
 • Pro TV: „Specialistii „Institutului Parhon” trag un semnal de alarma. Peste 40% dintre copiii romani sunt supraponderali. In unele cazuri, este vorba despre inconstienta parintilor, care le dau dulciuri si grasimi fara nicio regula”.
 • Elena Badea (Dece News): „Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, a afirmat sâmbătă [31 martie 2012] că proaspătul contracandidat din partea PDL, Silviu Prigoană, pentru alegerile din iunie 2012, este un luptător care cunoaște arta conversației și i-a urat ”succesuri depline”.
 • Idem: „”Și Prigoană este un om. Știe să se lupte, are verbul la îndemână. Fiecare din oameni are și calități, și incalități. Incalitățile trebuie să fie mai estompate decât calitățile. Nu eu hotărăsc cine să fie Primarul General încă patru ani de zile, ci bucureștenii”, a mai afirmat primarul în funcție”.
 • De la 20. 30 s-au stins luminile în Bistrița Năsăud, pentru o oră…pentru că orașul a fost desemnat drept Capitala Earth Hour. Antena 3 și Mesagerul de Bistrița-Năsăud.

3 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *