A 82-a zi pentru România

Ce s-a petrecut în București, România și în întreaga lume în cadrul protestelor…pentru România în ultimele 81 de zile: prima zi (13 ianuarie 2012), a doua zi, a treia zi, a patra zi, a cincia zi, a șasea zi, a șaptea zi, a opta zi, a noua zi, a zecea zi, a 11-a, a 12-a zi, a 13-a, a 14-a, a 15-a zi, a 16-a zi, a 17-a zi, a 18-a zi, a 19-a zi, a 20-a zi, a 21-a zi, a 22-a zi, a 23-a zi, a 24-a zi, a 25-a zi, a 26-a zi, a 27-a zi, a 28-a zi, a 29-a zi, a 30-a zi, a 31-a zi, a 32-a zi, a 33-a zi, a 34-a zi, a 35-a zi, a 36-a zi, a 37-a zi, a 38-a zi, a 39-a zi, a 40-a zi, a 41-a zi, a 42-a zi, a 43-a zi, a 44-a zi, a 45-a zi, a 46-a zi, a 47-a zi, a 48-a zi, a 49-a zi, a 50-a zi, a 51-a zi, a 52-a zi, a 53-a zi, a 54-a zi, a 55-a zi, a 56-a zi, a 57-a, a 58-a, a 59-a zi, a 60-a zi, a 61-a zi, a 62-a zi, a 63-a zi, a 64-a zi, a 65-a zi, a 66-a zi, a 67-a zi, a 68-a zi, a 69-a zi, a 70-a zi, a 71-a zi, a 72-a zi, a 73-a zi, a 74-a zi, a 75-a zi, a 76-a zi, a 77-a zi, a 78-a zi, a 79-a zi, a 80-a zi, a 81-a zi.

 • Ioana Radu (Cotidianul): „Chevron România este de acord cu desecretizarea contractelor, a declarat la The Money Channel Tom Holst, country managerul companiei pentru România. Mai mult, reprezentantul gigantului petrolier a dezvăluit că iniţiativa de a pune la secret clauzele contractuale aparţine statului. „Chevron are o licenţă de explorare în zona Bârlad şi acum aproximativ două săptămâni în urmă Guvernul ne-a oferit trei licenţe de explorare în regiunea Dobrogea”, a declarat Tom Holst. Decizia de secretizare a acordurilor pentru perimetrele din Dobrogea a aparţinut statului român, a fost decizia ANRM, „nu noi am cerut acest lucru”, a precizat oficialul Chevron”.
 • Dumitru Constantin (Cotidianul): „În guvernarea Băsescu-Boc şi a surogatelor lor, TRĂDAREA a fiinţat mai abitir decât orice lege, nu mai vorbesc despre Constituţie, şi astfel PDL şi ai săi au supravieţuit politic. Dar, vorba unui clasic în viaţă, „viaţa e complexă”, aşa că pedeleii s-au trezit trădaţi chiar din interior. La ora la care scriu aceste rânduri şi-au dat oficial demisia din PDL primul său vicepreşedinte, amintitul Frunzăverde, care denunţa instituirea statului poliţienesc, 38 de primari cărăşeni, doi parlamentari din acelaşi judeţ, sute de consilieri locali, primarul Slatinei, care e şi şeful judeţenei pedeliste, şi, în mod cert, lista rămâne deschisă”.
 • Jurnalul Național: „România, cu un salariu mediu lunar de 350 de euro, este printre cele mai afectate ţări, cu o scădere a populaţiei de 12% într-un deceniu”.
 • Vlad Ursulean (Jurnalul Național): „Protestul bârlădenilor nu ar fi avut o asemenea amploare fără implicarea administraţiei locale”.
 • Lucian Avramescu: „opinteala de a omorî un articol bine scris şi argumentat, stârneşte nu doar râsul, ci şi mila”.
 • Idem: „Dincolo de nefericirea de a se găsi coborât la genunchiul broaştei în sondaje, Băsescu trăieşte şi ghinionul de a fi apărat de o armată de ciocli care înmormântează, cu fiecare frază, limba română”.
 • Adrian Năstase: „Una dintre legendele  intretinute in presa, in ultimii zece ani, a fost aceea ca, in perioada in care eram prim-ministru, am “sugrumat” libertatea ziarelor si libertatea de expresie a ziaristilor. Pentru ca, recent, am avut mai multa vreme sa-mi consult arhiva, in afara de publicarea celor 10 volume din “Romania dupa Malta”, m-am hotarat sa clarific si anumite lucruri ce treneaza, sub forma de mituri, de multi ani si – asumandu-mi, fara indoiala, greseli sau erori de apreciere  – sa corectez ne-adevarurile (sau ce cred eu a fi ne-adevaruri)”. Și acum redau „cheltuielile cu sponsorizarea, reclama si publicitatea realizate…in perioada 2000-2003”.
 • Idem: „Nu il simpatizez deloc pe Cristian Preda, iar postarile mele stau marturie acestui fapt. Dar nu pot sa nu remarc si eu ca, in ciuda parerii pe care o am fata de optiunile sale politice, este o mare nedreptate ceea ce i se intampla. Izolarea, marginalizarea si chiar excluderea sa din PDL reprezinta o pierdere, pentru ca asta inseamna o scadere a nivelului de educatie si de cultura, de abordare critica la nivelul partidului din care face parte”.
 • Victor Ciutacu: „Pleacă pe capete portocaliii, de parcă s-ar da Nirvana la pungă-n opoziţie. Vâlcov, Piedone, ieri o bucată straşnică de PD-L Buzău, azi omul personal al lui Pinalti de la Neamţ, Pruteanu, preşedinte de Consiliu Judeţean, cu o ditamai târla de primari după el. Majoritatea fugarilor apasă pe dreapta. Urlă liberalismul în ei. Vineri am întrebat, la Vorbe grele, când se înscrie şi Jeffrey Franks în USL”.
 • Mihail Neamțu: „Cuprins de puroi și sufocat de figuri DNA-bile, PDL a decis să-l dea afară pe singurul său profesor universitar cu profil de doctrinar: Cristian Preda”.
 • Protopresb. Gheorghios Metallinos (Pemptusia. ro): „Datorită […] predominării criteriilor umaniste şi moraliste, îndumnezeirea a ajuns să fie considerată un fapt moral, iar nu unul ontologic, [nu] o schimbare „după har” a firii şi a întregii existenţe a omului”.
 • Costi Rogozanu (Vox Publica): „Mihai Răzvan Ungureanu e jandarmul de tip nou, cu cravata strînsă bine de gît, cu DEX-ul într-o mînă şi cu pixul de semnat contracte în cealaltă. El e cel mai eficient scutier trimis împotriva pieţei. Puterea n-a făcut nici un pas înapoi. Doar şi-a înteţit abuzurile şi a hotărît că mai bine îşi distruge partidul susţinător decît să-şi distrugă politica economică”.

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *