A 83-a zi pentru România

Ce s-a petrecut în București, România și în întreaga lume în cadrul protestelor…pentru România în ultimele 82 de zile: prima zi (13 ianuarie 2012), a doua zi, a treia zi, a patra zi, a cincia zi, a șasea zi, a șaptea zi, a opta zi, a noua zi, a zecea zi, a 11-a, a 12-a zi, a 13-a, a 14-a, a 15-a zi, a 16-a zi, a 17-a zi, a 18-a zi, a 19-a zi, a 20-a zi, a 21-a zi, a 22-a zi, a 23-a zi, a 24-a zi, a 25-a zi, a 26-a zi, a 27-a zi, a 28-a zi, a 29-a zi, a 30-a zi, a 31-a zi, a 32-a zi, a 33-a zi, a 34-a zi, a 35-a zi, a 36-a zi, a 37-a zi, a 38-a zi, a 39-a zi, a 40-a zi, a 41-a zi, a 42-a zi, a 43-a zi, a 44-a zi, a 45-a zi, a 46-a zi, a 47-a zi, a 48-a zi, a 49-a zi, a 50-a zi, a 51-a zi, a 52-a zi, a 53-a zi, a 54-a zi, a 55-a zi, a 56-a zi, a 57-a, a 58-a, a 59-a zi, a 60-a zi, a 61-a zi, a 62-a zi, a 63-a zi, a 64-a zi, a 65-a zi, a 66-a zi, a 67-a zi, a 68-a zi, a 69-a zi, a 70-a zi, a 71-a zi, a 72-a zi, a 73-a zi, a 74-a zi, a 75-a zi, a 76-a zi, a 77-a zi, a 78-a zi, a 79-a zi, a 80-a zi, a 81-a zi, a 82-a zi.

 • Nicolae Dabija (Cotidianul): „Conform sondajelor, 80 % dintre basarabeni se vor în Uniunea Europeana, acolo unde se află şi România. Conform aceloraşi sondaje, 70 % dintre ei îşi doresc cetăţenia României. Un milion de basarabeni au şi depus cerere de redobândire a cetăţeniei româneşti. Românii moldoveni alcătuiesc circa 82 % din totalul populaţiei. Copiii români deţin 86% în ponderea şcolară. Zeci de mii de tineri şi-au făcut sau îşi fac studiile în România”.
 • Cristinel C. Popa (Jurnalul Național): „Sabin Bălaşa, face o figură boemă şi în cimitir. Un mormânt gol şi trist ca o operă de artă. “O groapă anonimă”, cum spunea maestrul Valentin Ciucă, cunoscutul critic de artă ieşean, referindu-se la mormânt”.
 • Adrian Năstase (Jurnalul Național): „Să recapitulăm. Eu am dat mită nişte bani care nu fuseseră încă tipăriţi. E o idee. Altă idee ar fi că DNA a făcut o donaţie sau un împrumut pentru ca acest dosar al meu să fie mai bogat şi mai convingător”.
 • Ștefan Mitroi (Jurnalul Național): „Şi-a venit libertatea. În primul rând, libertatea de-a nu ne mai fi frică, de-a da afară frica din viaţa noastră. Inclusiv frica de Dumnezeu, cum au făcut-o, cu rezultate dezastruoase pentru toţi, cei mai mulţi dintre noi. Poate că de la alungarea acestei frici a prins curaj frica cea veche, întorcându-se. Nu dintr-odată, ci cu paşi mici, hoţeşte, până când a devenit din nou stăpână pe vieţile noastre”.
 • Idem: „Există, se înţelege, şi de data aceasta o dihanie. Şi există şi un nume de scenă pentru aceasta. I se spune siguranţă  naţională, în acesta fiind încapsulaţi, după acelaşi principiu al Matrioşkăi, domnul SRI, domnul DNA, iar la urmă de tot, mic, mititel, domnul preşedinte, zice-se. Poate că domnul preşedinte  e băgat în această oală, în care fierb la foc mic cele mai rafinate abjecţii, din pricina vocaţiei dumisale de trâmbiţaş neîntrecut al fricii. La ultimul festival de profil, i-a sfătuit pe toţi politicienii şi pe toţi oamenii de afaceri, poate că şi pe toţi jurnaliştii, să nu doarmă liniştiţi, fălcile dihaniei stau pe aproape, gata să-i înhaţe! Aşa a spus, toţi, nu toţi cei ce se simt cu musca legii pe căciulă! Cum să nu-ţi fie frică, atunci? Şi cum să nu te gândeşti cu revoltă la soarta nenorocită pe care o are biata noastră Românie?  Da, s-a întors frica! Mie, unuia, mi-e frică. Mi-e frică îndeosebi de ziua în care o să-i fie chiar domnului preşedinte frică!”.
 • Intenția de vot pe martie 2012 [„Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda ziarului „Adevărul” şi a fost efectuat pe un eşantion de 1.046 de persoane. Datele au fost strânse în perioada 7-13 martie [2012], iar eroarea sondajului este de 3%]:

 • Agerpres: „Peste 300 de persoane, rude, colegi de teatru, prieteni şi oameni simpli, şi-au luat marţi [3 aprilie 2012] rămas bun de la actorul Ion Lucian, care a fost înmormântat în aplauzele celor prezenţi, pe Aleea Artiştilor de la Cimitirul Bellu”.
 • Erau + 22 de grade Celsius la București la ora 14. 00.
 • Adrian Năstase i-a scris lui Emil Boc despre cutuma președintelui de partid prezidențiabil: „În aceste condiţii, îmi fac o datorie de conştiinţă în a vă avertiza de existenţa acestei „cutume”, în baza căreia sunteţi, fie că vreţi fie că nu vreţi, candidatul PDL la alegerile prezidenţiale din 2014 şi vă sugerez să nu vă faceţi alt program, cum ar fi participarea la alegerile locale pentru Primăria din Cluj-Napoca, în iunie, acest an. În acelaşi timp, vă rog să observaţi că domnul Prim-ministru Mihai Răzvan Ungureanu nu ar putea participa la alegerile prezidenţiale din partea PDL decât dacă v-ar lua locul ca preşedinte al partidului, ceea ce nu ar fi elegant din partea domnului Traian Băsescu”.
 • Roxana Iordache: „În vremea asta, MRU îşi construieşte imaginea din cărţi de joc la cacealma şi pregăteşte o nouă vânzare oneroasă, a CFR, pentru care Guvernul i-a iertat datoria istorică de 1 miliard de euro, să nu împovăreze “investitorul” din cine ştie ce cutie poştală. Apropo, ştergerea datoriilor CFR  înseamnă cumva şi exonerarea lui Necolaiciuc, din moment ce nu mai există prejudicii?”.
 • Și după câteva zile de „defectare neanunțată”…camera web a Jurnalului Național revine cu imagini de la protestul din Piața Universității, din fața Teatrului Național. Ora 19. 28 minute, 4 aprilie 2012:

3 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *