A 85-a zi pentru România

Ce s-a petrecut în București, România și în întreaga lume în cadrul protestelor…pentru România în ultimele 84 de zile: prima zi (13 ianuarie 2012), a doua zi, a treia zi, a patra zi, a cincia zi, a șasea zi, a șaptea zi, a opta zi, a noua zi, a zecea zi, a 11-a, a 12-a zi, a 13-a, a 14-a, a 15-a zi, a 16-a zi, a 17-a zi, a 18-a zi, a 19-a zi, a 20-a zi, a 21-a zi, a 22-a zi, a 23-a zi, a 24-a zi, a 25-a zi, a 26-a zi, a 27-a zi, a 28-a zi, a 29-a zi, a 30-a zi, a 31-a zi, a 32-a zi, a 33-a zi, a 34-a zi, a 35-a zi, a 36-a zi, a 37-a zi, a 38-a zi, a 39-a zi, a 40-a zi, a 41-a zi, a 42-a zi, a 43-a zi, a 44-a zi, a 45-a zi, a 46-a zi, a 47-a zi, a 48-a zi, a 49-a zi, a 50-a zi, a 51-a zi, a 52-a zi, a 53-a zi, a 54-a zi, a 55-a zi, a 56-a zi, a 57-a, a 58-a, a 59-a zi, a 60-a zi, a 61-a zi, a 62-a zi, a 63-a zi, a 64-a zi, a 65-a zi, a 66-a zi, a 67-a zi, a 68-a zi, a 69-a zi, a 70-a zi, a 71-a zi, a 72-a zi, a 73-a zi, a 74-a zi, a 75-a zi, a 76-a zi, a 77-a zi, a 78-a zi, a 79-a zi, a 80-a zi, a 81-a zi, a 82-a zi, a 83-a zi, a 84-a zi.

  • Elena Badea (Dece News): „Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a început să se îndrăgostească de imaginea sa de „intelectual erudit” şi există riscul ca acesta să cadă „într-o anumită aroganţă”, a declarat fostul consilier prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu, pentru Hot News, atenționând că ”oamenii au în general oroare de cei care tot timpul vin cu dicţionarul, de atitudinea asta de dascăl”.
  • Gândul: Cât au investit străinii în România:

  • Idem: „În 2011 au fost realizate 477 de proiecte de investiţii, atât străine, cât şi autohtone, în valoare de 2,3 miliarde de euro, ce se vor desfăşura în 2012. Prin intermediul lor vor fi create alte 6.700 de locuri de muncă”.
  • Când „intelectualii” vor să pară „umani”…e pentru că și-au dat seama că nu li se mai vând cărțile făcute în grabă. De aceea…după cartea de gastronomie…de ce nu?, poate să apară și cartea despre sex…despre statul degeaba…despre impostură „cu intelectuali”. Dar vor fi percepuți, indiscutabil, drept „intelectualii de la cratiță”…nu „intelectualii de la Academie”. Sau „intelectualii lui Ceaușescu”. Sau „intelectualii lui Băsescu”. Pentru că, ce face PDLul schimbându-și culoarea…fac și „intelectualii” care până mai ieri îl osanalizau pe T. Băsescu. Dar „își schimbă fața” nu urcând la altitudine…ci îndesându-se bine în lipsa de cunoaștere a vulgului.
  • Valentin Nicolau (Cotidianul): „Tinerii politicieni tropăie nerăbdători să urce la guvernare revendicându-şi voinţa de drept meschin, doar pentru că au fost mai josnici decât predecesorii, au potenţialul de a fi mai rapaci decât adversarii lor şi au frecat îndelung scaunele platourilor de televiziune atacându-şi competitorii politici, în fapt pregătindu-se să-i întreacă în nemernicii şi prăduială. Numai fiind mai ticăloşi şi mai escroci au şanse să ajungă la guvernare. Criticându-le celorlalţi apucăturile golăneşti şi hoţiile, capătă determinarea să devină mai mult decât atât. Perversitatea cauţionării răului”.
  • Dan Constantin (Jurnalul Național): „Udrea ar fi fost normal să candideze pentru postul de primar sau pentru Consiliul General. S-a ascuns după Palatul Cotroceni, Băsescu exonerându-le şi pe ea, şi pe cealaltă pupilă – Roberta Anastase, de povara unei campanii electorale pe care scrie de acum EŞEC. Punând pe ele ştampila de „uşurele”, Băsescu vrea să le salveze de „noaptea cuţitelor lungi” din PDL, când vor cădea capetele celor răspunzători de pierderea masivă de încredere. Boc nu va pleca singur de la conducere, va trage după el faţa de masă, spărgând şi farfuriile. Or, cele două simboluri ale trufiei, aroganţei şi lipsei de măsură se vor regăsi între cei vinovaţi. Băsescu, securizat la Cotroceni, nu va face nici un gest în favoarea lor, neştiind nici el cum să-şi salveze pielea
  • Lucian Avramescu (Jurnalul Național): „opulenţa unor preoţi de azi care îşi îndeasă greu burdihanul în merţanuri de ultim tip”…pe când „Bisericile ortodoxe se pustiesc, tot mai mulţi enoriaşi căutându-şi împăcarea sufletească la alţi duhovnici”.
  • Idem: „Cumpărarea, devenită aproape oficială, a unor parohii, şpaga dată unor înalţi ierarhi, viaţa de huzur a unor feţe bisericeşti sunt realităţi. Ce să însemne altceva decât corupţie? Cineva îmi scrie că bătrânii nu mai merg la Biserică fiindcă dau acolo un fel de bir pe credinţă. Altcineva îmi spune că popii fac politică din uşa altarului, indicând băbuţelor pe cine să voteze, acesta fiind motivul pentru care puterea alocă sume frumuşele clerului, iar Băsescu se pozează între potcapuri aurite, uitând să-şi confecţioneze o mină cucernică şi arătându-se cum e, ca la crâşmă”.
  • Idem: „Peste drum, o văd prin geam, se află bijuteria unei Biserici din vremea Văcăreştilor, refăcută de bunicul meu. Este imaginea care îmi aduce linişte. Când e slujbă aici, îi trec pragul câţiva bătrâni, aceiaşi. Familii întregi tinere au trecut la evanghelişti sau la alte culte. De ce oare?”.
  • De ce pleacă ortodocșii noștri? Pentru că nu ne pasă de ei! Și ei simt asta…și pleacă…Sau devin indiferenți religios…și nu mai calcă pe la Biserică și nici nu ne mai primesc în casele lor. Nu mai prezentăm încredere prea multă…
  • Erau + 16 grade la București la ora 13. 13.
  • Magda Marincovici (Jurnalul Național): „Profesorul Streinu Cercel subliniază că ficatul este cel mai implicat în „procesarea” unui medicament. Celula hepatică are mai mulţi nuclei care funcţionează pe post de „servere”. Atunci când primeşte o „chimicală” – citeşte un medicament -, încearcă să descopere enzima care să inactiveze chimicala. Şi tot caută, şi caută…Dar degeaba pentru că atunci când am fost creaţi, Dumnezeu nu a luat în calcul industria pharma. Între timp, copilaşul nu dă semne că s-ar simţi mai bine. Aşa că părintele grijuliu îi mai dă copilului o bulină fie pentru că aşa a descoperit pe net, fie că aşa a mai procedat într-o situaţie asemănătoare. Astfel, ficatul este bombardat cu chimicale, apărând un fenomen periculos, respectiv interacţiunea medicamentoasă, cu consecinţe extrem de periculoase pentru copil: intoxicare, şoc anafilactic, dezvoltarea rezistenţei la unele medicamente etc.”.
  • Roxana Iordache votează, nu se joacă: „Deci, dacă la Congresul USL nu aud de la Ponta şi Frunzăverde că prioritatea e suspendarea lui Băsescu, urmată de alegeri prezidenţiale anticipate, totul e o frecţie. Am zis de mai multe ori că votez şi o broască râioasă numai să scăpăm de regimul Băsescu. Dar, pentru Dumnezeu, nu-mi cereţi să votez o broască râioasă ca să nu mă scăpaţi de Băsescu şi ai lui! Începând cu însăşi succesiunea pe care o preconizează, anume, Ungureanu, pe care vrea să-l ţină premier şi după alegeri – bună dimineaţa, Victor Ponta, ţi-a căzut fisa în sfârşit! Pe Oprescu îl votez oricând, cu drag. Şi pe Chiliman. Iar la parlamentare, alături de liberali, dacă ar candida în colegiul meu, l-aş vota şi pe Daniel Constantin – un tânăr om politic pe care iniţial l-am criticat chiar dur, şi care a crescut foarte mult şi foarte serios. Dar mai întâi şi mai întâi vreau să am garanţia că mi se va da ocazia, foarte curând, să pun, cu sete, ştampila pe Crin. Preşedinte”.
  • Botez ortodox (3 aprilie 2012) într-un baptisterium  pentru adulți, așa cum existau baptisteriile în primele secole creștine. Vasele de botez de astăzi au apărut când nu au mai existat catehumeni adulți.
  • Daniel Oanță (Vox Publica): „Lăcomia băncilor şi ignoranţa clientelei au condus la un veritabil război al românilor cu instituţiile de credit, ajuns deocamdată în faza instanţelor de judecată. Procesul de împăcare a părţilor va fi unul de durată. Bancile sunt speriate de clienti, iar clientii par ingroziti de banci. Avem de-a face cu o expectativa prelungita, in care cererea si oferta se pandesc reciproc de teama pierderilor viitoare. Din motive, e adevarat diferite”.
  • Cosmin Nasui (Modernism): „Colecţionarii şi iubitorii de artă au achiziţionat, seara trecută [5 aprilie 2012], lucrări ale pictorilor români clasici şi contemporani  în valoare de aprox. 250.000 de lei, cele mai mari sume fiind plătite pentru Ion Theodorescu Sion cu lucrarea “Sâmbăta la amiază”(79.000 lei), Jean Alexandru Steriadi cu “Margine de sat”(44.000 de lei) şi Kimon Loghi a cărui lucrare “Tânără cu flori în păr” a fost adjudecată pentru  13.200 de lei. Lucrarea de referinţă a acestei licitaţii semnată de Theodorescu Sion este considerată o capodoperă a artistului din perioada sa de maximă creativitate. Este o compoziţie amplă, demnă de rigorile picturii murale ce respiră un aer de monumentalitate ritmată”.
  • Jurnalul Național, cameră web, 19. 13:

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *