A 87-a zi pentru România

Ce s-a petrecut în București, România și în întreaga lume în cadrul protestelor…pentru România în ultimele 86 de zile: prima zi (13 ianuarie 2012), a doua zi, a treia zi, a patra zi, a cincia zi, a șasea zi, a șaptea zi, a opta zi, a noua zi, a zecea zi, a 11-a, a 12-a zi, a 13-a, a 14-a, a 15-a zi, a 16-a zi, a 17-a zi, a 18-a zi, a 19-a zi, a 20-a zi, a 21-a zi, a 22-a zi, a 23-a zi, a 24-a zi, a 25-a zi, a 26-a zi, a 27-a zi, a 28-a zi, a 29-a zi, a 30-a zi, a 31-a zi, a 32-a zi, a 33-a zi, a 34-a zi, a 35-a zi, a 36-a zi, a 37-a zi, a 38-a zi, a 39-a zi, a 40-a zi, a 41-a zi, a 42-a zi, a 43-a zi, a 44-a zi, a 45-a zi, a 46-a zi, a 47-a zi, a 48-a zi, a 49-a zi, a 50-a zi, a 51-a zi, a 52-a zi, a 53-a zi, a 54-a zi, a 55-a zi, a 56-a zi, a 57-a, a 58-a, a 59-a zi, a 60-a zi, a 61-a zi, a 62-a zi, a 63-a zi, a 64-a zi, a 65-a zi, a 66-a zi, a 67-a zi, a 68-a zi, a 69-a zi, a 70-a zi, a 71-a zi, a 72-a zi, a 73-a zi, a 74-a zi, a 75-a zi, a 76-a zi, a 77-a zi, a 78-a zi, a 79-a zi, a 80-a zi, a 81-a zi, a 82-a zi, a 83-a zi, a 84-a zi, a 85-a zi, a 86-a zi.

  • Jurnalul Național: președintele Cehiei, Vaclav Klaus, a declarat că „„proiectul euro este un dezastru! Sper ca până şi francezii să fie conştienţi de faptul că euro este un dezastru. Multe ţări ştiu deja acest lucru. A fost un proiect greşit. Vrem să putem participa la construirea spaţiului european, dar eu vreau să avem şi libertatea de a spune că anumite elemente ale construcţiei sunt greşite„, şi-a exprimat punctul de vedere Vaclav Klaus.
  • Idem: Preşedintele ceh a mai spus că nu există nicio dezbatere privind intrarea Republicii Cehe în zona euro şi nici un program stabilit în acest sens, relatează Prague Daily Mirror. Cehia a urmat exemplul Regatului Unit şi a refuzat să semneze tratatul fiscal propus la începutul acestui an. Klaus a declarat că ratificarea tratatului redactat după negocieri intense la nivel european ar fi transferat controlul bugetului ţării sale către autorităţile de la Bruxelles. „Ideea transferului responsabilităţii de la ţările individuale undeva la Bruxelles, către tehnocraţi, birocraţi, să nu putem decide asupra bugetului propriei ţări este inacceptabilă pentru noi”, a spus Klaus”.
  • Prințul Harry, fiul prințului Charles (moștenitorul tronului britanic), își petrece sărbătorile de Paști în România (conform calendarului catolic și protestant): „Prinţul Harry a ajuns vineri la prânz, pe Aeroportul Transilvania din Târgu Mureş cu o cursă Wizz Air, acesta încercând să treacă neobservat. Se va întoarce mâine în Marea Britanie”.
  • Agerpres: Societatea Academică Română a întocmit un raport în care constată că România a adus prețurile la nivelul celor practicate în UE, în timp ce salariile au rămas cu mult în urmă.
  • Radu Mazăre crede că va fi ales din nou primar la Constanța.
  • Jurnalul Național, cameră web, 19. 16:

  • Ioan Robu: „un trup îmbălsămat nu deranjează. Şi de aceea, societatea actuală europeană, toată axată pe economie, nu vrea să facă altceva cu Isus, cu evanghelia Sa, cu Biserica Sa decât să aplice îmbălsămarea. Ca să nu se audă nicio voce care să critice batjocorirea şi umilirea celor săraci şi neputincioşi, condamnarea la moarte a copiilor nenăscuţi, dispreţuirea şi neglijarea bolnavilor şi a bătrânilor; ca să nu se vadă niciun deget acuzator îndreptat spre cei care încalcă drepturile lui Dumnezeu şi ale oamenilor, spre cei care subminează binele şi stabilitatea familiilor şi ale generaţiilor tinere, spre cei ucid, fură şi mint, spre cei care distrug până şi ideea binelui comun, spre cei care pun în vânzare prezentul şi viitorul aproapelui sau al întregului neam”.
  • Lucian Avramescu (Jurnalul Național): „Fără Băsescu şi fără PDL, acesta a fost mesajul. Variantele şmechereşti venite din Deal, strategiile deghizărilor lupului în miel, prostirea, a mia oară, nu doar a proştilor de noi, bună parte din popor, ci şi a luminăţiei lor politicienii opoziţiei, gata mereu de un compromis, au zburat. Punct, a zis Antonescu, mai marele USL din partea dreaptă, repetând o constanţă pe care i-am apreciat-o mereu. Punct a zis şi Ponta, mai marele USL din partea stângă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *