A 91-a zi pentru România
Ce s-a petrecut în București, România și în întreaga lume în cadrul protestelor…pentru România în ultimele 90 de zile: prima zi (13 ianuarie 2012), a doua zi, a treia zi, a patra zi, a cincia zi, a șasea zi, a șaptea zi, a opta zi, a noua zi, a zecea zi, a 11-a, a 12-a zi, a 13-a, a 14-a, a 15-a zi, a 16-a zi, a 17-a zi, a 18-a zi, a 19-a zi, a 20-a zi, a 21-a zi, a 22-a zi, a 23-a zi, a 24-a zi, a 25-a zi, a 26-a zi, a 27-a zi, a 28-a zi, a 29-a zi, a 30-a zi, a 31-a zi, a 32-a zi, a 33-a zi, a 34-a zi, a 35-a zi, a 36-a zi, a 37-a zi, a 38-a zi, a 39-a zi, a 40-a zi, a 41-a zi, a 42-a zi, a 43-a zi, a 44-a zi, a 45-a zi, a 46-a zi, a 47-a zi, a 48-a zi, a 49-a zi, a 50-a zi, a 51-a zi, a 52-a zi, a 53-a zi, a 54-a zi, a 55-a zi, a 56-a zi, a 57-a, a 58-a, a 59-a zi, a 60-a zi, a 61-a zi, a 62-a zi, a 63-a zi, a 64-a zi, a 65-a zi, a 66-a zi, a 67-a zi, a 68-a zi, a 69-a zi, a 70-a zi, a 71-a zi, a 72-a zi, a 73-a zi, a 74-a zi, a 75-a zi, a 76-a zi, a 77-a zi, a 78-a zi, a 79-a zi, a 80-a zi, a 81-a zi, a 82-a zi, a 83-a zi, a 84-a zi, a 85-a zi, a 86-a zi, a 87-a zi, a 88-a zi, a 89-a zi, a 90-a zi.
- Varujan Vosganian: „Partidele politice parlamentare discută chestiunea modalităţii de vot. Personal, sunt de partea votului pe liste. Am renuntat in 2008 la această modalitate, socotind că este un pas catre apropierea de electorat. Apropierea s-a facut, intr-adevar, dar in cu totul alt mod decat am fi vrut, agravând şi nu lecuind vechile năravuri. În plus, o sumedenie de colegii, unde câstigasera reprezentantii opoziţiei au rămas, din cauza traficului politic al banilor de la buget, de izbelişte”.
- Despre traumele avortului.
- Lucian Avramescu (Jurnalul Național): „Sunt o persoană care se enervează iute, recunosc, mai ales atunci când mârlănia, dată cu parfum, face balet printre triluri”.
- Idem: „Enervările, pentru care mă ceartă uneori persoane apropiate, sunt reale. Vânzarea ca nerentabile a hidrocentralelor în barajele cărora sunt zidiţi sute de români e un motiv de enervare. Mă aprind iute. Şi Băsescu se enervează, dintr-un motiv contrar, pentru enervarea mea. De ce n-ar da aurul ca pe vapoare? De ce boii nu pricep că gârlele care curg prin turbine gratis ne fac rău? De ce nu se ceartă criticii mei cu cei a căror iască umedă, oricâte amnare ai scăpăra, nu se aprinde niciodată şi fumegă mereu fâsâit? De ce nu se ceartă cu politicienii care, obosiţi şi plictisiţi să tot care acasă poveri cu bani, devin indiferenţi la suferinţe şi apatici întruna? Să rămâi plictisit şi când alături explodează o bombă care, fireşte, nu te atinge pe tine, dar tencuieşte cu maţele şi sângele semenilor tăi pereţii, e o poveste care merită pritocită”.
- Idem: „Mă înjură, de câte ori îl critic pe Traian Băsescu, mai multe persoane care se pitesc sub pseudonim. În general măscări molcome. Dacă se nimereşte ca într-un articol să şifonez fusta lipită de fizic a Elenei Udrea atunci replicile sunt de-a dreptul jegoase. Se aprinde universul. Ţipetele sunt la octavele de sus. Chivuţele îşi bat cu palma popoul. Omagiul de a fi considerat doar bou e în tonul epistolar elegant”.
- Răzvan Cârcu (Adevărul): „Un studiu realizat recent de IRES arată că PDL și Traian Băsescu sunt principalii apărători ai intereselor oamenilor bogați. Totodată, mai bine de o treime dintre români consideră că anul viitor le va merge la fel de bine ca anul acesta”.
- Petre Munteanu: „O mişcare creştină credibilă ar ocupa mai onest o nişă, exploatată acum de toţi fariseii. Dar un partid conservator pur şi dur nu ar fi automat o fericire”.
- Alina Boghiceanu (Adevărul): carnea de miel conține „acizi graşi Omega 3, complexul B şi zinc”.
- Agerpres: „senatorul Dan Voiculescu a adresat Avocatului Poporului, Gheorghe Iancu, solicitarea de a sesiza Curtea Constituţională a României cu excepţia de neconstituţionalitate a Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.103/2009 pentru modificarea şi completarea Legii nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, promulgată de preşedintele României în data de 9 aprilie [2012]”.
- Idem: „Sumele plătite de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale ca alocaţii de stat pentru copii s-au ridicat în anul 2011 la circa 2,835 miliarde lei, fiind mai mici cu 82,166 milioane lei (2,8%) faţă de cele plătite în anul anterior, conform datelor publicate pe site-ul MMFPS”.
- Idem: „Scăderea a fost determinată de reducerea numărului de copii beneficiari: media lunară calculată pentru anul 2011 a fost mai mică cu 23.223 copii (0,6%) decât cea calculată pentru aceeaşi perioadă din anul 2010. Această evoluţie a fost determinată de scăderea numărului de copii beneficiari cu vârsta mai mare de 2 ani fără handicap cu 3.193 copii (0,1%), a celor cu vârsta mai mică de 2 ani fără handicap cu 18.140 copii (4,6%), a numărului de copii cu handicap mai mici de 3 ani, cu 1.230 copii (18,0%) precum şi a celor mai mari de 3 ani cu handicap cu 660 copii (1,2%)”.
- Mediafax: „Peste 50 de persoane au protestat, miercuri seară [11 aprilie 2012], în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca faţă de declaraţiile de marţi ale preşedintelui Traian Băsescu privind Roşia Montană, cerând noului ministru al Mediului să nu permită exploatarea cu cianuri în cadrul acestui proiect minier”.
- Idem: „Participanţii la protest, reprezentanţi ai unor asociaţii ecologiste, s-au adunat, miercuri seară, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, având pancarte cu inscripţiile „Roşia Montană este România„, „Roşia Montană este şi a mea„, „Trădarea de ţară, în aur se măsoară”, „Dacă ai avea ciumă, ai lua antibiotice. Noi în avem pe Băsescu, cum procedăm?””.
- Idem: „Persoanele prezente la manifestare au strigat „Jos Băsescu”, „S-a dat şpagă barosană pentru Roşia Montană”, „Un strigăt ecologist, contra gazelor de şist”, „Salvaţi Roşia Montană”, „Băsescu la puşcărie„, „Pleacă Băsescu şi lasă-ne” şi „Băse şi RMGC, aceeaşi mizerie„.
- Idem: „”Suntem în piaţă pentru a protesta faţă de declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu legate de Roşia Montană, în care a făcut lobby pentru acest proiect de minerit aurifer controversat. Preşedintele militează şi pentru demararea proiectelor privind cuprul şi gazele de şist, cu care nu suntem de acord. Noi cerem noului ministru al Mediului, Korodi Attila, să nu permită exploatarea cu cianuri de la Roşia Montană”, a spus unul dintre protestatari”.
- Erau plus 17 grade la București la 14. 33.
- George Anghel (Cotidianul): „Un nou centru al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost inaugurat în Teleorman în prezenţa subsecretarului de stat Raed Arafat, fondatorul acestui serviciu. Astfel, începând de joi [12 aprilie 2012], toate judeţele României beneficiază de servicii medicale de urgenţă şi de prim-ajutor calificat ale structurilor Pompieri-SMURD.
- Idem: „Începând de joi [12 aprilie 2012], toate judeţele României beneficiază de serviciile medicale de urgenţă şi de prim-ajutor calificat ale structurilor Pompieri-SMURD, Teleorman fiind ultimul judeţ în care a devenit operaţională o astfel de structură”, precizează Ministerul Sănătăţii. Serviciul mobil de la Teleorman, aflat în structura ISU Teleorman şi a unităţii de primiri urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, beneficiază de cinci echipaje de prim-ajutor şi tot atâtea ambulanţe achiziţionate anul trecut de către Ministerul Sănătăţii”.
- Idem: „La nivel naţional, în prezent, funcţionează 664 de echipaje de urgenţă în staţiile de ambulanţă şi 229 în structurile Pompieri-SMURD”.
- Cotidianul: lista celor 1223 de secții de vot, în format PDF, unde se va vota la locale. Adică peste două luni, în iunie 2012.
Pingback: A 92-a zi pentru România | Teologie pentru azi