A 99-a zi pentru România

Ce s-a petrecut în București, România și în întreaga lume în cadrul protestelor…pentru România în ultimele 98 de zile: prima zi (13 ianuarie 2012), a doua zi, a treia zi, a patra zi, a cincia zi, a șasea zi, a șaptea zi, a opta zi, a noua zi, a zecea zi, a 11-a, a 12-a zi, a 13-a, a 14-a, a 15-a zi, a 16-a zi, a 17-a zi, a 18-a zi, a 19-a zi, a 20-a zi, a 21-a zi, a 22-a zi, a 23-a zi, a 24-a zi, a 25-a zi, a 26-a z
i
, a 27-a zi, a 28-a zi, a 29-a zi, a 30-a zi, a 31-a zi, a 32-a zi, a 33-a zi, a 34-a zi, a 35-a zi, a 36-a zi, a 37-a zi, a 38-a zi, a 39-a zi, a 40-a zi, a 41-a zi, a 42-a zi, a 43-a zi, a 44-a zi, a 45-a zi, a 46-a zi, a 47-a zi, a 48-a zi, a 49-a zi, a 50-a zi, a 51-a zi, a 52-a zi, a 53-a zi, a 54-a zi, a 55-a zi, a 56-a zi, a 57-a, a 58-a, a 59-a zi, a 60-a zi, a 61-a zi, a 62-a zi, a 63-a zi, a 64-a zi, a 65-a zi, a 66-a zi, a 67-a zi, a 68-a zi, a 69-a zi, a 70-a zi, a 71-a zi, a 72-a zi, a 73-a zi, a 74-a zi, a 75-a zi, a 76-a zi, a 77-a zi, a 78-a zi, a 79-a zi, a 80-a zi, a 81-a zi, a 82-a zi, a 83-a zi, a 84-a zi, a 85-a zi, a 86-a zi, a 87-a zi, a 88-a zi, a 89-a zi, a 90-a zi, a 91-a zi, a 92-a, a 93-a, a 94-a zi, a 95-a zi, a 96-a zi, a 97-a zi, a 98-a zi

  • Diac. George Aniculoaie a scris despre izvoarele făcătoare de minuni ale Maicii Domnului din România. Ziarul Lumina, 20 aprilie 2012, de Izvorul tămăduirii.
  • Roxana Iordache: „Răzvan Ungureanu e nesfârşit de ridicol şi partea proastă pentru el e că nu-şi dă seama; sau poate nici nu-i pasă, în misiunea subterană pe care o are de executat şi o execută cu zelul dictat de arivismu-i vorace”.
  • Antena 3: „Proteste cu violenţe în Portul Constanţa. La manifestaţie participă sute de angajaţi ai portului. Angajaţii care participă la protest s-au îmbrâncit cu jandarmii, după ce directorul instituţiei a încercat să intre în sediu. Oamenii acuză actuala conducere de măsuri abuzive împotriva muncitorilor şi de încălcarea contractului colectiv de munca. Nemulţumirile s-au canalizat împotriva directorului general, căruia îi cer demisia. Salariaţii Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa,  nemulţumiţi de prevederile noului Regulament intern, reacţionează public”.
  • George Anghel (Cotidianul): La Constanța, în port. „Jandarmii au făcut un cordon pentru a împiedica oamenii să-l linşeze pe consilierul directorului general venit la muncă. Îmbrâncelile au durat mai bine de 15 minute, iar jandarmii au reuşit cu greu să îi stăpânească pe angajaţi”.
  • Mihai Goțiu (Vox Publica): „Până la un punct Eba are dreptate. Pentru că, într-adevăr, aşa ceva nu s-ar fi întâmplat în portul Constanţa. Păi cine să se obosească la noi pentru 15 milioane de euro să aducă ţigări taman din Vietnam? Pentru 15 milioane de euro nici nu merită să te cobori din pat. 15 milioane de euro e acolo, suta de metri de borduri, curăţarea de buruieni a altei sute de metri de islaz pe unde ar trebui să treacă o autostradă, ori aşa, din pix, acoperişul inutil de la „National Arena” (sau ăla deja a costat 20 de milioane?)”.
  • Stelian Tănase: „Acesta a spus multe banalităţi cu un aer scorţos, guvernamental, vrînd să fie luat în serios. S-au emis judecăţi de bun simţ cu un aer de mari sentinţe moral-politice. Mai nimic. MRU are un aer de şcolar fruntaş care face eforturi să răspundă corect la întrebări, dornic să nu supere pe nimeni şi să ia premiul întîi cu coroniţă. Şcolaritatea lui nu s-a terminat. Mi s-a părut nesigur pe el”.
  • Erau + 14 grade Celsius la București la ora 11. 44.
  • Aurelia Alexa (Gândul): „Peste două milioane de pensionari cu pensii mai mici de 740 de lei nu vor mai plăti, din mai [2012], contribuţia de 5,5% pentru asigurări sociale de sănătate, bugetul de stat urmând să piardă anual aproximativ un miliard de euro”.
  • Sorin Roșca Stănescu (Corect News și Jurnalul Național): „PP-DD este un partid atipic. Din cel putin trei motive. Pentru ca este legat, nu numai prin denumire, ci si prin substanta, de o singura persoana, intr-o perioada in care formatiunile politice din Romania tind sa devina clasice. In al doilea rand, fiindca mesajele sunt de tip anti-sistem. […] In al treilea rand, acest partid este inca lipsit de structura. Iar pana la alegerile locale este greu de presupus ca va avea timp sa se organizeze in teritoriu pe masura asteptarilor propriului electorat”.
  • Idem: „In acel moment, solicitantii vor trebui sa ia in calcul, fiecare in felul sau, faptul ca cel mai consistent segment al electoratului PP-DD este anti-Basescu. Ceea ce inseamna ca este compatibil cu USL. Mai putin prin trasatura lui anti-sistem. Dar si ca ii fura, daca ramane de sine statator, o parte din electorat. Voi reveni”.
  • Lucian Avramescu (Jurnalul Național): „Ciudăţenie, gândesc, ar fi să plouă cu cămile. Sau, cum visează un amic, cu gagici din seraiuri. Ieri, când am plecat din faţa crâşmei lui Birbirel, unul a zis că ploile speciale abia acum încep. O să plouă cu cozonaci şi cu ulei la sticlă. Cică Băsescu a dat drumul la vrana cu plocoane şi acolo să te ţii potoape ciudate. O babă a primit la precedentele alegeri  poza lui Băsescu şi, odată cu ea, o factură de electricitate care s-a dovedit ajunsă din greşeală. Bătrâna avea de plătit 16 milioane de lei curentul electric iar ea stătea într-o casă cu lampă. N-a murit pe loc, ci câteva luni mai târziu”.
  • Roxana Vintilă și Ana Maria Vulpescu (Jurnalul Național): din 18 martie 2009 și până azi în colecția Biblioteca pentru toți (BPT), care apare cu Jurnalul Național, au fost editate 153 de cărți.
  • Ana Maria Vulpescu (în interviul cit. supra): „Aş fi vrut ca Mircea Iorgulescu să trăiască şi să ne ofere o nouă traduce­re a Spovedaniei pentru învinşi a lui Panait Istrati, versiune la care a lucrat până în ultima zi a vieţii şi ca timpul să îi mai fi lăsat lui Mircea Ghiţulescu răgazul să îşi vadă publicată prefaţa la volumul de teatru al lui Camil Petrescu. Şi aş fi vrut ca despre Fănuş Neagu şi Adrian Păunescu să vorbim doar la timpul prezent, nu la timpul posterităţii. Mai sunt, desigur, mulţi autori şi texte de valoare pe care vrem să le publicăm: Ion Barbu, Lucian Blaga, Ion Pillat, F. Aderca, Geo Dumitrescu, nu am terminat seriile Marin Sorescu, Tudor Arghezi, G. Călinescu, Liviu Rebreanu, Hortensia Papadat-Bengescu. Sunt necesare şi operele literaturii medievale, una a poeţilor de început, Heliade-Rădulescu – în primul rând, o ediţie Hasdeu, una Odobescu, una Cantemir, una Iorga, ar trebui redes­co­perite me­moriile lui G. Sion, proza lui Agârbiceanu, Galaction, E. Lovinescu. Poate un volum sau două consacrate avangardei literare româneşti. Şi li­teratura contemporană ne oferă încă o listă substanţială de opere şi autori: Radu Cosaşu, Teodor Mazilu, Ioan Alexandru, Grigore Vieru, George Bălăiţă, alte titluri din Augustin Buzura, Nicolae Breban, Ion Băieşu, Fănuş Neagu, D.R. Po­pescu, Ana Blandiana, Constantin Ţo­iu. Cred că a sosit momentul să îi in­tegrăm în colecţie pe scriitorii op­tzecişti, mă gândesc în primul rând la Mircea Nedelciu. De altfel, seria de literatură română a Bibliotecii pentru Toţi va merge mai departe şi se va găsi la chioşcurile de difu­zare a presei, ca o colecţie de sine stătătoare”.
  • BPT este o inițiativă foarte valoroasă…și utilă pentru cei care nu au încă o bibliotecă. Sau care acum își formează biblioteca…
  • Făclia de Cluj: „In perioada premergătoare sărbătorilor de Paşte, comerţul electronic cu plata online a crescut cu 38% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Conform datelor din sistemul PayU, în perioada 15 martie – 14 aprilie, români din 145 de ţări au cheltuit în magazinele online româneşti 15,9 milioane euro. Cele mai căutate produse au fost jucăriile, cadourile, confecţiile şi florile, produse care au înregistrat creşteri de 83%, 80%, 59% şi 39%”.
  • Lucian Negrea (De ce News): „Crin Antonescu a comentat acid reacţiile lui Ion Cristoiu, care spunea despre parlamentarii PDL care trec la PNL, că nu au moralitate. Antonescu l-a întrebat pe Cristoiu dacă în momentul în care preşedintele Traian Băsescu l-a numit pe Theodor Meleşcanu la SIE era o problemă de morală, sau era doar „o lovitură năprasnică pentru PNL””.
  • Până și Dan Tapalagă a zis, el, cel care era o altă Andreea Pora a timpurilor trecute: „Miercuri seara [18 aprilie 2012] a evoluat un MRU diferit de ce am vazut pana azi. A cautat ostentativ sa arate ca nu este doar un intelectual subtire, capabil sa vorbeasca frumos si sa-si zapaceasca audienta cu eruditia sa, ci stie sa actioneze [și] ca un premier lucid, gata sa se sacrifice pentru o cauza nobila, capabil sa-si asume decizii grele, sa-si infrunte adversarii, sa riste. Insa si-a etalat, din nou, in toata splendoarea, marea sa vulnerabilitate: fascinatia eului, bucuria intalnirii cu sine, atractia irezistibila a oglinzii pusa in fata de siretul Cristoiu. Am vazut la MRU un amestec straniu de Traian Basescu si de Emil Constantinescu, de curaj sinucigas si de narcisism suparator, ceva solar si ceva intunecat”.
  • Cât de solar e TB, Dan Tapalagă…de nu îi vedeți niciun defect?
  • Jurnalul Național, cameră web, 19. 32:

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *