A 69-a zi pentru România

Ce s-a petrecut în București, România și în întreaga lume în cadrul protestelor…pentru România în ultimele 68 de zile: prima zi (13 ianuarie 2012), a doua zi, a treia zi, a patra zi, a cincia zi, a șasea zi, a șaptea zi, a opta zi, a noua zi, a zecea zi, a 11-a, a 12-a zi, a 13-a, a 14-a, a 15-a zi, a 16-a zi, a 17-a zi, a 18-a zi, a 19-a zi, a 20-a zi, a 21-a zi, a 22-a zi, a 23-a zi, a 24-a zi, a 25-a zi, a 26-a zi, a 27-a zi, a 28-a zi, a 29-a zi, a 30-a zi, a 31-a zi, a 32-a zi, a 33-a zi, a 34-a zi, a 35-a zi, a 36-a zi, a 37-a zi, a 38-a zi, a 39-a zi, a 40-a zi, a 41-a zi, a 42-a zi, a 43-a zi, a 44-a zi, a 45-a zi, a 46-a zi, a 47-a zi, a 48-a zi, a 49-a zi, a 50-a zi, a 51-a zi, a 52-a zi, a 53-a zi, a 54-a zi, a 55-a zi, a 56-a zi, a 57-a, a 58-a, a 59-a zi, a 60-a zi, a 61-a zi, a 62-a zi, a 63-a zi, a 64-a zi, a 65-a zi, a 66-a zi, a 67-a zi, a 68-a zi.

  • Roxana Iordache: „PD-L a fost luat prin surprindere [ieri, 20 martie 2012] şi pus la podea de USL, care a avut, în sfârşit, o reacţie rapidă şi a dat o lovitură direct la ficat puterii. N-ar fi avut cvorum azi pentru cauza Boldea şi atunci opoziţia şi-a trimis zece deputaţi, printre care liderii grupurilor parlamentare ale PNL, respectiv, PSD, Călin Tăriceanu şi Mircea Duşa, să completeze numărul şi să voteze cu bile la vedere, pentru a permite Parchetului procedurile judiciare la adresa deputatului acuzat de crimă organizată. Rezultatul a fost favorabil şi a căzut acuza previzibilă că USL obstrucţionează justiţia prin neparticipare. Dimpotrivă, au fost 17 voturi contra, din partea puterii. A căzut ireversibil o temă falsă folosită obsesiv la adresa opoziţiei”.
  • Agerpres: „Dacă reţeaua internet ar fi o ţară, ar fi pe cale să devină a cincia putere economică mondială în 2016, după Statele Unite, China, Japonia şi India, dar în faţa Germaniei”.
  • Ana Scundu (Jurnalul Național): „Cu toate că sunt puţin dezamăgită de indiferenţa şi de lipsa de reacţie a unora dintre români, cei pe care îi întâlnesc în fiecare seară în Piaţă îmi dau energia de care am nevoie pentru a reveni şi în seara următoare, dar şi speranţa că România poate deveni ţara din care să nu îmi doresc să plec. De-a lungul timpului, am avut posibilitatea de a vizită câteva ţări colege de UE atinse şi ele inevitabil, poate chiar mai rău de nemiloasa criză şi, în afară de nenumăratele diferenţe  binecunoscute (salarii, nivel de trai, condiţii de muncă etc.), cea mai îngrijorătoare mi s-a părut totuşi atitudinea oamenilor de toate felurile, de toate vârstele. Dacă prin absurd ar fi trebuit să mă întorc acasă pe jos, aş fi ştiut că am intrat în România după feţele triste, lipsite de speranţă ale concetăţenilor mei. Acesta este marele scop al luptei noastre, de a-i face pe cei care ne vor conduce să le redea românilor încrederea!”.
  • Cotidianul: discuții despre România în Parlamentul european (Comisia PETI).
  • Școală…modernă.
  • România ocupă ultimul loc în Europa în ce privește rata absorbției fondurilor comunitare.
  • Camera web a Jurnalului Național, 18. 11:

  • Astăzi este Ziua Mondială a Poeziei.
  • Ana Birchall: „in lipsa scolilor profesionale si a unui sistem cu adevarat eficient  de educare continua, despre forta de munca romaneasca se poate spune mai nou ca e ieftina, dar nu si inalt calificata. Din nefericire, situatia are putine sanse sa se imbunatateasca tinand cont de pseudo-reformele care s-au facut in ultimii ani in domeniu. Cat despre pret, acesta este platit de romanii care nu-si gasesc loc de munca si de cei care sunt nevoiti sa se descurce cu salarii si pensii de mizerie fiindca, in lipsa unei cresteri economice viguroase, bazata inclusiv pe investitii straine masive, la buget sunt tot mai putine fonduri”.
  • Scrisoare deschisă a lui Victor Ponta către Mihai Răzvan Ungureanu.
  • 300 de kilometri pătrați, în Marea Neagră: litigiu între România și Bulgaria.
  • Cristi Moga (Ziarul Financiar): Bucureștiul are mai multe mall-uri decât Paris sau Munchen.

7 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *