A 75-a zi pentru România

Ce s-a petrecut în București, România și în întreaga lume în cadrul protestelor…pentru România în ultimele 74 de zile: prima zi (13 ianuarie 2012), a doua zi, a treia zi, a patra zi, a cincia zi, a șasea zi, a șaptea zi, a opta zi, a noua zi, a zecea zi, a 11-a, a 12-a zi, a 13-a, a 14-a, a 15-a zi, a 16-a zi, a 17-a zi, a 18-a zi, a 19-a zi, a 20-a zi, a 21-a zi, a 22-a zi, a 23-a zi, a 24-a zi, a 25-a zi, a 26-a zi, a 27-a zi, a 28-a zi, a 29-a zi, a 30-a zi, a 31-a zi, a 32-a zi, a 33-a zi, a 34-a zi, a 35-a zi, a 36-a zi, a 37-a zi, a 38-a zi, a 39-a zi, a 40-a zi, a 41-a zi, a 42-a zi, a 43-a zi, a 44-a zi, a 45-a zi, a 46-a zi, a 47-a zi, a 48-a zi, a 49-a zi, a 50-a zi, a 51-a zi, a 52-a zi, a 53-a zi, a 54-a zi, a 55-a zi, a 56-a zi, a 57-a, a 58-a, a 59-a zi, a 60-a zi, a 61-a zi, a 62-a zi, a 63-a zi, a 64-a zi, a 65-a zi, a 66-a zi, a 67-a zi, a 68-a zi, a 69-a zi, a 70-a zi, a 71-a zi, a 72-a zi, a 73-a zi, a 74-a zi.

  • Gabriel Milan Sava (Cotidianul): exploatarea gazelor de șist prin metoda fracturării se face prin „injectarea unui fluid, sub o presiune uriaşă, de peste 600 de atmosfere, în interiorul scoarţei terestre, într-un foraj care categoric – nici nu s-ar putea altfel – este tubat cu oţel şi în spate cimentat. Gândiţi-vă însă ce oţel trebuie să fie acela care să reziste de până la 18 ori la aceste proceduri, pentru că se vorbeşte de cantităţi uriaşe de apă, care reprezintă doar o parte a fluidului ce se injectează în sol, de la 10 la 32 de milioane de litri pentru un singur foraj”.
  • Idem: „Dacă, să zicem, se introduc 20 de milioane de litri de fluid sub presiune, la suprafaţă mai revine doar o jumătate din cantitate. Restul rămâne în interior, la 3000 de metri. Apoi se repetă procesul. Înmulţiţi 20 milioane de litri cu 18, în medie, şi aflăm cam câtă apa trebuie folosită. Ea costă! De unde se ia? De undeva din apropiere. Nu ştiu cum se întâmplă întotdeauna, dar unde se descoperă aceste gaze, invariabil, deasupra zăcămintelor există cantităţi mari de apă. Şi întotdeauna, după încheierea acestor exploatări, apa potabilă nu a mai existat în zonele respective. Dacă sondele sunt în judeţul Vaslui, categoric apa va fi luată din Siret, iar acesta, la sutele de milioane de litri va trebui să curgă cam de multe ori. Va scădea nivelul hidrostatic în zonă, se va înregistra o asanare a cantităţii de apă potabilă, va fi afectată pânza [freatică] de până la 50 de metri adâncime”.
  • Agerpres: „Industria alimentară din România înregistrează o cifră de afaceri de aproape zece miliarde de euro anual, are o contribuţie de 8% în Produsul Intern Brut (PIB) şi asigură locuri de muncă pentru aproape 200.000 de angajaţi, potrivit datelor Federaţiei Patronale Române din Industria Alimentară – Romalimenta”.
  • Sunt + 7 grade la București. 10. 41.
  • Camera web a Jurnalului Național care mediatiza protestul din Piața Universității este inactivă de două zile. Pentru ca nimeni să nu mai aibă niciun contact…cu nemulțumirea românilor? Dacă noi ne chinuim să îl astupăm mediatic…protestul nu mai există?…
  • Varujan Vosganian: „Cum în luna ianuarie a fost înregistrat un excedent de 0,7 mld lei, înseamnă că deficitul lunii februarie a fost de 6 miliarde de lei, ceea ce este dramatic. Dacă veţi compara cu „risipitorul” an 2008, veţi vedea că guvernul „cumpătat” PDL a avut, în cea mai scurtă lună a anului, un deficit al bugetului administraţiei centrale de 30% din deficitul întregului an 2008 şi 35% din cel prognozat pentru 2012. Cum rămâne, atunci, cu mărirea salariilor şi cu scăderea CAS, „când condiţiile economice o permit”? Creşterea economică se revizuieşte pe minus, în ianuarie am avut 1 euro/loc investiţii străine (!) iar deficitul bugetar o ia razna. Despre ce condiţii economice e vorba?”.
  • Sorin Frunzăverde i-a declarat lui Radu Tudor: „Voi fi candidatul USL la presedintia Consiliului Judetean Caras-Severin si cel mai probabil vicepresedinte PNL pentru relatiile internationale. Am tras un semnal de alarma din noiembrie 2010 ca Romania a devenit stat politienesc, in care vrajba politica a declansat un imens haos administrativ”.
  • Sebastian Lăzăroiu, pe Facebook: „Frunzăverde – un gunoi”.
  • Adrian Năstase (Jurnalul Național): „Basescu a devenit presedinte predicand impotriva „sistemului ticalosit” pe care il definea in legatura cu coruptia din aparatul de stat si cu devalizarea banului public. Esecul lui in lupta cu asemenea metehne e de doua ori dureros si grav. Nu numai ca nu a reusit sa epureze sistemul de coruptia administrativa, sa zicem „clasica.” Dar a integrat in politica si activitatea infractionala de drept comun. Un deputat plecat in Congo e acuzat ca facea parte dintr-un grup care batea batranii, ca sa-i dea afara din case”.
  • Realitatea. net: „Primarul liberal din Caransebeş, Marcel Vela, a declarat, pentru Realitatea TV, că toţi cei 42 de primari al PDL se vor alătura PNL, pentru a forma [o] „dreaptă mai puternică””.
  • Cristian Preda (Vox Publica): „Vom plăti consecinţele unei asemenea alegeri pierdute din start.  Domnul Prigoană este candidatul perdant al partidului. Nu avem nevoie de un candidat care să semene cu Iri, cu Becali sau Dan Diaconescu, ci de un om care să semene cu Traian Băsescu. Aceştia sunt doar reprezentanţii carnavalului amuzant al alegerilor. Se puteau face alegeri în interiorul partidului. Se testează nume fără această identitate de candidat la primărie. Asta explică şi de ce Traian Băsescu a câştigat deşi avea doar 4% în sondaje la Primărie. A miza acum doar pe sondaje şi nu pe un calcul politic e o greşeală. Traian Băsescu nu ar fi fost niciodată candidat pe o asemenea logică.  Repet, candidatura domnului Prigoană e pierdută din start”.
  • Idem: „Plecarea lui Sorin Frunzăverde din PDL e un semnal de alarmă foarte serios. Autoritatea politică din sânul partidului e în criză. În perspectiva alegerilor din acest an, acesta e un moment delicat. Nu e exclus ca și alții să procedeze la fel. Solidaritatea nu se poate construi pornind de la soluții improvizate”.
  • Cornel Nistorescu (Cotidianul): „Plecarea lui Sorin Frunzăverde și a grupului de politicieni din Caraș ne arată că numărul celor dispuși să joace această carte a imitării jocului democratic se împuținează pe zi ce trece. Cezar Preda nu mai suportă autoritatea chițăită a lui Emil Boc. Radu F. Alexandru, epuizat de demonstrațiile pretențios elegante pentru adevăruri grosolane, pleacă la CNA. Gheorghe Albu, trezorierul din umbră, mâna dreaptă a lui Vasile Blaga, pleacă la CNVM. Radu Berceanu a rămas un pericol. Și pentru el, și pentru partid, și pentru orice domeniu de care ar răspunde. Videanu, cândva bun de împins în față la privatizarea marmurei românești, preferă să joace rolul investitorului și al învârtitorului de facturi. Mai circulă zvonul că Gheorghe Falcă, Liviu Negoiță și Gheorghe Scripcaru, trei primari protejați de DNA și de Traian Băsescu, în loc să își facă un cabinet de avocatură care să-i apere, pregătesc un nou partid. În mintea lor partidul funcționează ca armă de apărare și ca instrument de colectat bani, nicidecum ca o formă modernă de organizare pentru a răspunde nevoilor societății”.
  • Dinu Giurescu: eu cred că alături de Sorin Frunzăverde mai sunt și alte persoane în PDL care îi vor urma exemplul. 22. 13. Antena 3/ obiectivul USL acum este dezintegrarea acestui Regim. 22. 14/ „Puterea dă cu buldozerul în România”. 23. 09. / Însă România are nevoie să respire/ „să sperăm că românii nu au tărâțe în cap” la alegeri. 23. 11/
  • 20 de miliarde de euro trebuia să coste cuprul vândut cu 200 de milioane de euro. 22. 16. Antena 3./
  • Gândul: „460.000 metri cubi de lemn din pădure au fost tăiaţi [în România în mod] ilegal în [numai] doi ani”.
  • Ordinul MECTS nr. 3.313/ 2012. Despre examenul de intrare la facultate pe 2012.
  • China importă cuprul românesc. 22. 29. Antena 3.
  • Vladimir Tismăneanu: „A intrat în vigoare Legea pentru modificarea şi completarea Codului penal al României şi a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal. Acest demers clarifică dispoziţiile din Codul penal, care prevăd imprescriptibilitatea infracţiunilor de genocid, crime contra umanităţii şi de război, stipulând că ele pot fi judecate, indiferent de data la care au fost comise. De asemenea, legea prevede imprescriptibilitatea infracţiunilor de omor, omor calificat şi omor deosebit de grav, pentru crimele pentru care nu s-a împlinit încă termenul de prescripţie”.
  • Cosmin Nasui (Modernism): „Casa de Licitaţie Ara Art Collection organizează joi, 29 martie [2012], începând cu ora 19.00, în sala Galateca de la Biblioteca Centrală Universtitară “Carol I”(Str. C. A. Rosetti nr. 2-6)  o nouă licitaţie eveniment. […] “Pictorul copiilor”, Nicolae N. Tonitza, este prezent în licitaţia Ara Art cu trei lucrări. “Basmaua roşie” a fost evaluată la 2.400 euro. Cu ochi foarte mari, cu figura tristă şi îngândurată, fetiţa cu basma roşie semnifică “emoţia unui tată”, preţul de piaţă pentru această temă, în aceeaşi tehnică, a evoluat de-a lungul timpului de la 3.700 euro, la 10.000 euro. Celelalte două tablouri semnate Tonitza sunt acuarela pe hârtie “Clopoţei”, evaluaţi la 1.600 euro, şi un „Nud” în tuş pe hârtie, cu preţ de pornire de 600 euro (tema nudului cu halat a oscilat între 2.400 euro şi 6.000 euro)”.
  • Idem: „Licitaţia este întregită de alte lucrări valoroase semnate de Theodor Pallady, Francis Şirato, Henri Trenk, sau Octav Băncilă. Nu lipseşte din ofertă Avangarda, cu reprezentanţii săi de frunte M.H. Maxy, Corneliu Michăilescu, Marcel Iancu, Mattis Teutsch sau Hans Eder, dar nici alte nume familiare cunoscătorilor în domeniu, precum Nicolae Dărăscu, Lucian Grigorescu, Samuel Mutzner, Dimitrie Ghiaţă,  Ion Ţuculescu,  Adam Bălţatu sau Camil Ressu”.

4 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *